15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kasvien viljely – aromaattisia mausteita kauniiseen puutarhaan

kasvinviljely rosmariini sinikukat mausteet puutarha

Viljele kasveja tekee puutarhasta kauniimman ja aromaattisemman. Aromaattiset mausteet ovat uskollisia avustajia keittiössä. Joten on parempi, jos sinulla on ne käsilläsi ruoanlaiton aikana. Mitä liittyy aromaattisten kasvien oikeaan hoitoon?? Viljele kasveja ja erityisesti mausteiden pitäisi olla ongelmattomia jopa kaikkein kokematon puutarhuri. Ne eivät ole herkkiä, sairastuvat harvoin ja ne on suojattava vain tuulilta. Voit myös säilyttää mausteiset lehdet pitkään kuivaamalla tai jäädyttämällä ne. Joten sinulla on aina tarpeeksi aromaattisia mausteita käsillä.

Kasvien viljely on täysin mahdollista omassa puutarhassa!

Keitä tuoretta basilikan vihreää herkullista ruoanlaitossa

Viljele kasveja – Basilikan erityispiirteet

Basilika on yksi puutarhan yleisimmistä ja suosituimmista aromaattisista kasveista. Se pitää lämmöstä ja auringosta ja on suojattava vedolta. Kesällä sitä on kasteltava säännöllisesti. Älä myöskään unohda suihkuttaa lehtiä usein vedellä. Kasvi kukkii punaisena ja valkoisena toukokuusta syyskuuhun. Jos olet päättänyt kuivata basilikan, tee se ennen kukintaa. Voit valita lajikkeen ruoanlaitto -mieltymystesi mukaan. Punalehtinen basilika ja thaimaalainen basilika ovat pikanttisempia, kun taas eurooppalainen basilika on aromaattisempi. Kasvin sisällä “pelottaa” tupakansavu ja ulkona jopa hyttyset. Paras aika basilikan kylvämiseen on huhtikuussa tai toukokuussa.

Valmista herkullinen keitto sitruunalla puulevyllä

tilli

Jopa kokematon puutarhuri ei ole vaikea hoitaa tätä aromaattista kasvia oikein. Sillä ei ole erityisiä vaatimuksia puutarhan tilalle, mutta jos löydät sille aurinkoisemman paikan, mauste muuttuu aromaattisemmaksi. Tarvitset vain suuremman kukkaruukun, koska tällä kasvilla on pitkät juuret ja siksi tarvitaan enemmän tilaa. Tilli kasvaa jopa 25 cm korkeaksi. Se ei ole herkkä, ja kirvat hyökkäävät siihen harvoin tai sää vaikuttaa siihen. Kesällä yrttiä on kasteltava säännöllisesti, maaperän on oltava kostea. Voit kylvää tilliä maaliskuun ja syyskuun välisenä aikana.

Kasvien viljely vaatii jonkin verran tietoa

persiljan viljely hyötyy keittiön terveydestä

Viljele kasveja – Persiljan erityispiirteet

Persilja tarvitsee aurinkoisen tai osittain varjostetun paikan. Muuten se menettää arominsa ja muuttuu keltaiseksi. Kastele tätä yrttiä säännöllisesti, koska se rakastaa kosteutta. Varmista kuitenkin, että vettä ei kerry, muuten juuret homehtuvat. Yleensä hänellä ei ole erityisiä maaperävaatimuksia, mutta hän haluaisi enemmän humusta sisältävää maata. Sinun on myös poistettava rikkaruohot säännöllisesti, muuten persilja kasvaa hitaammin. Persiljaa on kahta eri tyyppiä. Yhdessä lehdet ovat tasaisempia, voimakkaampi tuoksu ja tyypillinen maku. Toisella on kiharat lehdet ja sitä käytetään pääasiassa koristeluun. Persilja voidaan kylvää alkukevään ja myöhään syksyn välillä. Levitä siemenet tasaisesti maahan ja peitä enintään puoli senttimetriä maaperää. Paina kevyesti sisään kädelläsi. Tämän jälkeen tarvitset hieman kärsivällisyyttä, kunnes ensimmäiset lehdet ilmestyvät.

Kasvien viljely – timjamin hoito

vinkkejä ja ideoita kori jäkälä vihreät kukat timjami

Timjamille valitse puutarhan lämpimin ja aurinkoisin paikka. Tämä aromaattinen kasvi ei tarvitse paljon vettä, eivätkä ne häiritse kuivia aikoja. Hän pitää hiekkamaista, joissa on runsaasti humusta ja jotka sisältävät kalkkia. Kasvi kukkii melko vaaleanpunaisissa ja violetissa väreissä kesäkuusta lokakuuhun. Todellinen timjami on laajalle levinnyt. Mutta sitruunatimeja on myös tulossa yhä suositummaksi. Se ei ole hyödyllinen vain keittiössä. Sen voimakas tuoksu ajaa pois myös naapurikasvien tuholaiset.

kasvien viljely suolainen ruokailu lisää mauste aromaattinen

Viljele kasveja – Suolainen ja sen erityispiirteet

Suola on helppo hoitaa. Se on erittäin tuoksuva, mikä on aina hyvä asia keittiössä. Sinun tulisi sijoittaa yrtti paikkaan, jossa on osittain varjoa ja kastella sitä kohtalaisen usein ja kohtalaisesti. Joten hän voi miellyttää sinua upealla tuoksullaan. Maapallon pitäisi olla runsaasti humusta. Suola on aromaattisin ennen kukintaa ja sen aikana sekä aikaisin aamulla. On kantoja, joita voit käyttää ympäri vuoden. Sinun tulisi kylvää suolaisia ​​huhtikuun ja kesäkuun alun välillä.

Kasvien viljely – rosmariini toisena tuoksuvana yrttinä

rosmariinivihreä itsellesi kasvaa yksin keittiöapua

Tällä ikivihreällä yrtillä on pieniä lehtiä, jotka muistuttavat neuloja. Se kukkii kauniissa, vaalean violetissa väreissä maaliskuun ja heinäkuun välillä. Tämä kasvi ei myöskään tarvitse paljon huoltoa. Heti kun lämpömittari näyttää yli 20 astetta, on aika siirtää kasvi ulos aurinkoiselle paikalle, joka on myös suojattu tuulelta. Kasvilla tulisi olla suuri kukkaruukku, jossa on hiekka- tai savipohja. Kastele niitä harvoin, mutta säännöllisesti. Rosmariinia voidaan käyttää ympäri vuoden ja se sopii erinomaisesti liha- ja kalaruokien kanssa. Viljele kasveja voi olla mielenkiintoista ja hyödyllistä.

tilli peruna valkosipuli salaatti vastaava hoito tuore   kasvinviljely persilja aromaattiset mausteet vihreät vinkit

viljellä kasveja vihreitä kukkia tuoreita aromaattisia herkullisia

istutus viljely suolainen kasvaa ruoanlaitto hyödyllisiä ideoita

Previous Post
Rakenna oma työpöytäsi – tee -se -itse -projekteja ja ideoita harrastelijoille ja ammattitaitoisille miehille
Next Post
Optimoi juoksumaton kunto – 9 menetelmää, jotka lisäävät hauskanpitoa harjoittelun aikana