15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

8 syytä, miksi et voi laihtua (ja mahdolliset ratkaisut)

Laihtuminen on usein asetettu tavoite, erityisesti uuden vuoden alussa. Jo ennen uudenvuodenaattoa monet valitsevat terveellisemmän ruokavalion ja enemmän liikuntaa ja urheilua ensi vuonna menettääkseen ylimääräiset kilot. Muutaman päivän tai viikon kuluttua motivaatio katoaa. Ja syy? Laihdutus ei toimi. Kun näin tapahtuu, sinun ei kuitenkaan tarvitse masentua ja luopua tavoitteestasi, vaan kysyä itseltäsi: mitä voin tehdä? Joskus laihduttamisesta ja harjoittelusta huolimatta et vain voi päästä eroon viimeisistä kiloista. Ja siihen on melkein aina syy. Tässä artikkelissa esittelemme yhteenvedon näistä syistä ja annamme myös mahdollisen ratkaisun niihin.

Syyt, miksi laihdutus ei toimi

Laihdutus ei toimi, vaikka ruokavalio tekee

Miksi en laihdu? Monet meistä esittävät itselleen tämän kysymyksen joka päivä. Laihtuminen on prosessi, joka ei aina tule niin nopeasti kuin haluat. Vaikka terveellinen laihtuminen voi viedä aikaa, on myös syitä, jotka voivat estää sinua saamasta ylipainoa pois. Olemme listanneet niistä yleisimmät alla.

1. Unen puute

miksi en voi laihtua syy unen puute

Liiallinen nukkuminen yöllä voi edistää painonnousua. Vuonna 2006 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että viisi tuntia yössä nukkuneet naiset painoivat todennäköisemmin kuin naiset, jotka nukkuivat seitsemän tuntia. Unen puute voi edelleen hidastaa aineenvaihduntaa, mikä vaikeuttaa kalorien polttamista. Lisäksi energiataso laskee ja et voi enää harjoitella tehokkaasti.

Kun olet väsynyt, sinulla on todennäköisemmin epäterveellinen ruokavalio, kuten: B. Makeisia hedelmien sijasta. Toisen tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka eivät nukkuneet tarpeeksi, söivät noin 300 kaloria enemmän päivässä kuin ne, jotka saivat enemmän lepoa.

Tärkeää: Riittävä unen saaminen on ratkaisevan tärkeää laihdutuksen aikana. Unella on sekä fyysinen että henkinen vaikutus.

Ratkaisu: Yritä nukkua vähintään 7 tuntia joka yö. On myös tärkeää mennä nukkumaan aikaisin ja tehdä se samaan aikaan joka päivä. Tämä saa sinut rentoutumaan seuraavana aamuna ja heräämään nopeammin. Sinun tulisi myös välttää stimulantteja, kuten kofeiinia, muutama tunti ennen nukkumaanmenoa. Jos sinulla on univaikeuksia, voit kokeilla esimerkiksi huoneen tuoksua, joka auttaa nukahtamaan, tai tehdä lyhyen joogaharjoituksen ennen nukkumaanmenoa.

2. Korkea stressitaso

en voi laihduttaa stressin takia

Stressi ja painonnousu tai laihdutusongelmat kulkevat käsi kädessä. Korkea stressi voi aiheuttaa useita terveysongelmia. Tässä on vain muutamia tapoja, joilla stressi voi vaikuttaa laihdutusohjelmaan:

 • Koe himo: Kun olemme stressaantuneita tai onneton, monet meistä käyttävät “lohdutusruokia”, joissa on paljon sokeria ja rasvaa.
 • Korkeampi kortisolin vapautuminen: Aivan kuten unen puute, liiallinen stressi voi lisätä kortisolin tuotantoa. Tämä ei ainoastaan ​​lisää ruokahalua, vaan se voi myös johtaa vatsarasvan lisävarastoon.
 • Ohita koulutus: Kun tunnet olosi masentuneeksi, väsyneeksi tai stressaantuneeksi, motivaatio harjoitteluun saattaa puuttua.

Ratkaisu: Meditaatio voi vähentää ruokahalua ja pitää stressitasot alhaisina. Näillä vinkeillä voit alentaa kortisolia ja siten paremmin käsitellä stressiä.

Huomaa, että kroonista stressiä ei ehkä voida ratkaista helposti itsestään. Puhuminen neuvonantajan tai lääkärisi kanssa voi auttaa sinua tunnistamaan stressitekijät ja kuinka parhaiten hallita niitä.

3. Kalorien saanti ja kalorien polttaminen

Pidä ruokapäiväkirjaa, kun laihdutus ei toimi

Yksi painonpudotuksen tärkeimmistä tekijöistä on se, kuinka monta kaloria syöt ja kuinka monta poltat – tai käsite kalorien saannista ja kalorikulutuksesta. Saattaa tuntua itsestään selvältä, että laihduttaaksesi sinun pitäisi yksinkertaisesti syödä vähemmän. Mutta jos et laske kaloreita joka päivä, saatat syödä enemmän kuin luulet. Tutkimukset osoittavat, että useimmat meistä aliarvioivat kuinka paljon syömme, varsinkin kun menemme ulos syömään.

Ratkaisu: Jotta laihtuisit tehokkaasti, sinun on ensin määritettävä kaloritarpeesi. Netissä on lukuisia kalorilaskureita, jotka käyttävät sukupuolta, ikää, nykyistä ja tavoitepainoa, aktiivisuustasoa ja pituutta suositeltujen päivittäisten kalorien saannin laskemiseen. Voit silti pitää ruokapäiväkirjaa. Näin mietit enemmän mitä ja kuinka paljon syöt.

4. Hidas aineenvaihdunta

ei laihdutusta ruokavaliosta huolimatta, koska aineenvaihdunta on hidasta

Painonpudotus ei toimi kalorivajeesta huolimatta? Silloin aineenvaihdunta voi olla syyllinen. Syitä hidastuneeseen aineenvaihduntaan voivat olla monia, joista ikä on yleisin näistä, varsinkin jos et ylläpidä lihasmassaasi. Jos syöt edelleen saman määrän kaloreita aineenvaihduntasi laskiessa, painosi nousee ajan myötä.

Ratkaisu: Voimaharjoittelu voi tehostaa aineenvaihduntaa. Sisällytä enemmän lihasten kasvattamiseen liittyviä harjoituksiasi, kuten painojen nostamista.

5. Ei tarpeeksi liikuntaa

Lihasten harjoittelu painojen kanssa laihtumiseen

Liikunta ja liikunta ovat tärkeä osa laihtumista. On kuitenkin vaikea tietää, käytätkö oikein vai poltatko tarpeeksi kaloreita. Tehokkaan laihtumisen saavuttamiseksi asiantuntijat suosittelevat 60–90 minuutin harjoittelua päivässä. Jos harjoittelu on intensiivistä, 30 minuuttia päivässä riittää.

Katso harjoitusohjelma. Jos harrastat vähemmän kuin suositellaan, se ei ehkä riitä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun on pidennettävä harjoitteluaikaa kerralla. Itse asiassa, jos et ole tottunut rasitukseen, tämä on huono idea, koska se voi johtaa vammoihin, uupumukseen tai ylikuntoon.

liian vähän liikuntaa on yksi syy siihen, miksi laihdutus ei toimi

Ratkaisu: Sinun on joko lisättävä harjoitusaikaasi tai intensiteettiäsi saavuttaaksesi asettamasi laihtumistavoitteet. Mutta aloita hitaasti: 10 minuuttia enemmän ensimmäisenä päivänä, vielä 10 minuuttia muutaman päivän kuluttua jne. Mutta älä unohda, että kyse ei ole vain jäsennellystä harjoituksesta. Vaikka harjoittelet tunnin, seuraavat kahdeksan tai yhdeksän tunnin istunnot eivät hajoa. Harjoittelun lisäksi yritä olla mahdollisimman aktiivinen: pidä säännöllisesti taukoja tietokoneesta, kävele, venytä ja jätä auto mahdollisuuksien mukaan.

6. Juhla viikonloppuna

Viikonloppujuhlat ovat yksi syy siihen, miksi laihdutus ei toimi

Ei ole harvinaista, että sinä voit hyvin viikolla ja olet vain hieman liian rento liikunnasta ja ruokavaliosta viikonloppuna. Vaikka satunnainen tauko on hieno, jatkuva vapauttaminen viikonlopun aikana voi vahingoittaa painonpudotustavoitteitasi.

Yleensä, jos haluat menettää 500 grammaa rasvaa viikossa, sinun on vähennettävä 500 kaloria päivässä ruokavalion ja / tai liikunnan avulla. Jos teet tämän vain viisi päivää, syöt ylensyöntiä tai ohitat harjoituksen viikonloppuna. Tämä on sama kuin yksi askel eteenpäin ja kaksi askelta taaksepäin. Tämä ei tietenkään tarkoita, ettet voisi koskaan nauttia itsestäsi, mutta sinun on pysyttävä raiteilla, jotta laihtuminen toimii.

Ratkaisu: Meillä on joitain ehdotuksia siitä, kuinka pysyä uskollisena laihdutusohjelmasi viikonloppuna.

 • Älä tee huijauspäivää / viikonloppua – Sen sijaan, että tekisit kokonaan syntiä lauantaina ja / tai sunnuntaina, valitse herkku tai kaksi nautittavaksi viikonloppuna. Pidä sitten ruokailusuunnitelmasi lopun ajan.
 • Vältä palkintoja – Kun olet syönyt terveellisesti koko viikon, on houkuttelevaa haluta palkita itsesi. On hyvä motivaatio odottaa jotain, mutta yritä palkita itsesi kokemuksilla, kuten elokuvateatterilla tai ostoskeskuksella ruoan sijaan. Koska se on hyvin yleinen syy siihen, miksi laihdutus ei toimi.
 • Pysy liikkeellä – On hyvä antaa jonkin aikaa levätä viikonloppuisin, mutta se ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi istua ja maata koko ajan. Mukava kävely perheen kanssa tai puolen tunnin pyöräretki ei ehkä ole jäsennelty harjoitus, mutta se on silti tärkeä.

7. Mahdolliset lääketieteelliset syyt

Lääketieteelliset syyt, miksi laihdutus ei toimi kilpirauhasessa

Laihdutus ei toimi liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta huolimatta? Silloin on mahdollista, että lääketieteellinen syy estää sinua saavuttamasta unelmapainosi. Laihtuminen on monimutkainen prosessi, johon liittyy monenlaisia ​​tekijöitä. Jotkut voimme hallita, kuten ruokavalio ja liikunta. Voimme myös työskennellä stressin hallitsemiseksi ja hyvien nukkumistottumusten kehittämiseksi.

Mutta on myös joitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat laihtumiseen, joita emme voi hallita, kuten: B. geenimme, sukupuolierot (mukaan lukien hormonien vaikutus), ikään liittyvät muutokset ja yksilöllinen kehotyyppi.

Painonpudotus ei toimi, kun lääkärin kuuleminen on välttämätöntä

Ratkaisu: Jos et laihdu ruokavaliosi ja aktiivisuutesi muutoksista huolimatta, ota yhteyttä lääkäriisi sulkeaksesi syyn pois sairaudesta. Tämä on tärkeää paitsi silloin, kun et huomaa eroa asteikolla tai kehossasi kaikesta ponnisteluistasi huolimatta, mutta erityisesti silloin, kun painosi nousee selittämättömästi.

On olemassa useita terveydentilaa ja lääkkeitä, jotka on liitetty painonnousuun. Kerro lääkärillesi, jos painosi nousee yli 3 kiloa kuukaudessa muuttamatta ruokavaliota tai liikuntaa.

Sairaudet ja lääkkeet, jotka aiheuttavat painonnousua:

 • Kilpirauhasen vajaatoiminta
 • Lääkkeet, joita käytetään diabeteksen hoitoon
 • Kortikosteroideja sisältävät lääkkeet
 • Jotkut masennuslääkkeet (SSRI)
 • Beetasalpaajat, joita käytetään korkean verenpaineen hoitoon
 • Psykoosilääkkeet ja kouristuslääkkeet

8. Aseta epärealistisia tavoitteita

Laihdutus ei toimi epärealististen tavoitteiden takia

Laihdutus ei toimi, jos sinulla on epärealistisia tavoitteita. Et esimerkiksi voi olla kuusi jalkaa pitkä nainen ja painaa 50 kiloa. On tärkeää, että asettamasi tavoitepaino on mahdollinen ja terve.

Monilla ihmisillä on epärealistinen käsitys siitä, mitä tarkoittaa terve paino. Kun otat pois ulkonäköön liittyvät syyt, onko muita syitä laihduttaa? Oletko vaarassa sairastua diabetekseen tai sydänsairauksiin? Onko painoindeksisi epäterveellinen??

Älä aseta epärealistisia painonpudotustavoitteita

Ratkaisu: Keskusteleminen lääkärisi kanssa voi auttaa sinua varmistamaan, että toiveesi ja tavoitteesi ovat yhdenmukaisia ​​sen kanssa, mikä ei ole vain terveellistä vaan mahdollista kehollesi. Joillekin ihmisille laihdutus voi olla tärkeä osa terveyden saamista ja pysymistä. Mutta jos olet terve nykyisellä painollasi, saattaa olla parasta yrittää panostaa siihen, miten olet tyytyväinen painoosi.

Muista, että terveet kehot eivät kaikki näytä samalta, ja negatiivinen ajattelu voi saada sinut uskomaan itsestäsi asioita, jotka eivät vain ole totta. Yritä keskittyä kaikkiin asioihin, joista pidät kehossasi. Jos arvostat kaikkea, mitä kehosi voi tehdä, voit parantaa kehosi kuvaa.

Previous Post
Kuvaus Rihannan, Naomi Campbellin ja Imanin kanssa
Next Post
Happo-emästasapaino tasapainossa: parhaat detox-vinkit kehon “happamuuden poistamiseksi”