15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Joten voit tehdä kuusen oksista kestäviä ja nauttia niistä

Tuoksuva kuusen oksat ovat lähes aina osa joulukoristeita sisällä ja ulkona. Kun erityinen tuoksu leviää asunnon läpi ja sekoittuu aniksen, kanelin, neilikan ja sitrushedelmien tuoksuihin, joulun odotus on kaksi kertaa niin suuri. Männän vihreän tuoksu ei ole vain ihana, vaan myös oksat näyttävät upeilta ja antavat jokaiselle järjestelylle raikkaan kosketuksen. Jotta voit nauttia havupuiden luonnollisesta viehätyksestä myös joulun jälkeen, selitämme alla, kuinka voit tehdä kuusen oksista kestäviä.

Kuusen oksien kestävyys – vinkkejä ja hyödyllisiä vinkkejä

kuusen vihreä tee hiuslakasta glyseriini oikea paikka viileäksi

Hanki tuoreet oksat

Jotta kuusen oksat eivät menetä nopeasti tuoretta, vihreää väriä ja neuloja, on tärkeää, että valitset tuoreet oksat kaupasta. Leikattu kuusenvihreä erotettiin ravinnelähteestään. Tämä tarkoittaa, että kuihtumisprosessi kestää kauemmin, jos ostat juuri leikattuja oksia.

Säilytä kuusen oksat, jotta ne kestävät pidempään suihkuttamalla vedellä

Kuusi oksat maljakossa: näin voit säilyttää jouluasettelusi!

Mekon tekeminen kuusen oksista: Ohjeet luovalle vaihtoehdolle joulukuulle

Tontut, jotka on valmistettu kuusen oksista joulukoristeiksi ulkona – tee itse -ideoita ohjeineen

Leikkaa kuusen vihreä uudelleen, lisää vesi ja sulje

Jos et halua jättää väliin kuusen vihreää tuoksua ja haluat pitää oksat tuoreina pidempään, on suositeltavaa karsia yksittäiset kuusen oksat ja laittaa ne veteen vähintään 24 tunniksi. Tällä tavalla oksat imevät raikasta vettä ja säilyvyysaika pidentyy merkittävästi. Nyt sinun on tiivistettävä käyttöliittymä yleisliimalla, kynttilävahalla tai kuumaliimalla. Heti kun huomaat, että neulat eivät ole enää tuoreita, voit toistaa toimenpiteen. Kuusi oksat, jotka asetetaan maljakkoon vedellä, ovat paljon pidempään tuoreita kuin ne, jotka on sisällytetty erilaisiin järjestelyihin tai seppeleisiin.

Kuusi oksat tekevät pöydän joulukoristeiden järjestelystä luonnonmateriaaleja

Adventtijärjestelyt näyttävät myös lumoavilta maljakoissa. Anna maljakon kuusen oksille raikasta vettä kolmen tai neljän päivän välein. Voit myös suojata jo koristelun seppeleen kuivumiselta suihkuttamalla sitä pienellä vedellä ruiskupullosta. Koriste ei vahingoitu, koska ruiskutussumu on yleensä erittäin hienoa.

joulukoristeiden järjestely kuusen oksat säilyttävät järjestelyn

Harjaa kuusenvihreä hitaasti huoneenlämpöiseksi

Säilytä juuri leikatut kuusen oksat viileässä ja pakkasettomassa paikassa ennen käyttöä. Oksat on tottuttava hitaasti lämpimämpään huonelämpötilaan, ennen kuin käsittelet ne adventtiseppeleksi ja asetat ne huoneeseen. Kellari tai varastohuone ja sitten portaikko ja eteinen sopivat ihanteellisesti siirtymähuoneiksi.

tee kuusen oksia puoliksi leikattu järjestely kupissa tee koristehahmoja

Pidä kuusen oksat poissa lämmöstä

Jotta havupuiden ulkonäkö säilyisi pidempään, älä aseta leikattuja kuusen oksia, aivan kuten kuusen, lämmönlähteiden välittömään läheisyyteen. Pääsääntöisesti kuusen oksa kestää kauemmin, jos sille on valittu viileä paikka. Älä siis koskaan aseta kuusen vihreyttä jäähdyttimen lähelle. Toinen temppu, jolla voidaan säilyttää kuusen oksat, olisi laittaa ne viileälle ikkunalaudalle illalla ja yön yli.

Kuusi oksat tekevät siitä kestävän hiuslakan, joka säilyttää kiillon

Säilytä männyn oksat hiuslakalla

Hiuslakan ruiskuttaminen auttaa myös varmistamaan, että kuusen oksat pysyvät tuoreina pidempään eivätkä heitä neulojaan pois heti. Suihkuta kuusen vihreää hiuslakkaa. Levitä vain ohut kerros. Suojakalvo suojaa oksia kuivumiselta ja antaa niille myös kauniin kiillon. Tätä menetelmää ei kuitenkaan suositella, jos kuusen oksat on tarkoitettu seppeleen. Hiuslakka on itse asiassa erittäin helposti syttyvä. Jos kuusen oksat ovat jo kuivia, on aina noudatettava varovaisuutta palovaaran suhteen.

Säilytä kuusen oksat glyseriinillä

Kuusen oksat glyseriinillä pitävät veden raikkaana pidempään

Havupuiden oksat voidaan säilyttää myös glyseriinillä. Glyseriini voi sitoa paljon kosteutta ja pidentää siksi kuusen oksien säilyvyyttä. Seuraavassa selitämme säilöntämenetelmän glyseriinillä, joka sopii monille ikivihreille, kuten kuuselle, männylle, sypressille ja setrille. Säilytykseen tarvitset pullon glyseriiniä, mäntyvihreää, suurta muoviastiaa, siivekkeitä ja puutarhanhoitokäsineitä.

kuusen oksat kestävät pidempään pöydän koristelu diy järjestely koristeluhahmot

Täytä muovisäiliö 1/4 lämpimällä vedellä ja lisää koko pullo glyseriiniä. Sekoita seos hyvin. Laita puutarhakäsineet päähän ja leikkaa kuusen oksat. Laita kuusi vihreät päät juuri ämpäriin. Jätä ne 24 tunniksi.

kuusen oksat kestävät pidempään, neulat suojaavat hiuslakkaa

Toinen vaihtoehto olisi sekoittaa yksi osa glyseriiniä kahteen osaan vettä ja kiehauttaa seos keskilämmöllä. Poista sitten vesi-glyseriiniseos lämmöltä ja leikkaa kuusen oksat kulmaan, jos niitä ei ole juuri leikattu ennen käsittelyä. Kaada neste suureen maljakkoon ja aseta astia paikkaan, jossa oksat eivät altistu suoralle valolle. Oksien päät tulee upottaa 10-15 cm nesteeseen.

juuri leikatut kuusen oksat saavat omat joulukoristeet pitämään kuusen vihreänä

Jos osa nesteestä haihtuu, voit lisätä kirkasta vettä. Ihannetapauksessa oksat pysyvät glyseriini-vesi-seoksessa noin 2 viikkoa. Heti kun suojelu on valmis, oksat eivät saa enää joutua kosketuksiin veden kanssa. Tätä tekniikkaa voidaan käyttää myös muiden kasvien säilyttämiseen, kuten pehmeän naisen vaippa, eukalyptus, pyökki, magnolia, hortensia, saflori jne..

joulukoristeet säilyttävät kuusen oksat poissa lämmöltä

Kokeile vinkkejämme kuusen oksien säilyttämisestä ja odota joulun tunnelmaa, jonka kuusenvihreä herättää vuoden mietiskelevimpään aikaan.

Previous Post
Nollaa jätettä matkoilla – vinkkejä kestävään lomaan!
Next Post
Tee joulutähti valaistuksella – 7 ohjeita DIY -koristeluun