15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pelit vauvojen kanssa – näin pidät pienet iloniput 0–12 kuukauden ajan kiireisenä

Jokainen, joka luulee, että lapset alkavat leikkiä vain ryömimisen aikana, on väärässä. Jopa pienet vauvat haluavat pitää kiireisenä ja viihdyttää. Lisäksi vauva kehittää liikkuvuuttaan ja oppii monia uusia ja mielenkiintoisia asioita ympäristöstään ja maailmasta yleensä. Toisin sanoen leikki on tärkeä osa lapsen kehitystä ja sitä ensimmäisistä kuukausista lähtien. Vain vauvan kanssa pelattavat pelit vaihtelevat iän tai kuukauden mukaan. Annamme sinulle muutamia luovia ideoita vauvojen kanssa leikkimiseen ja kehityksen edistämiseen samanaikaisesti.

Pelaa vauvan kanssa ensimmäisten kuukausien aikana

Pelit vauvan kanssa - pidä vastasyntyneet mielessä yksinkertaisella huomiolla

Vastasyntyneellä ei ole vielä mitään todellisia vaatimuksia pelaamisen suhteen. Hänen näkökykynsä ei ole kaukana kehittyneestä, ja periaatteessa se on alun perin vain “kiinnostunut” nukkumisesta ja syömisestä. Tämä muuttuu kuitenkin muutaman kuukauden kuluttua ja vaikka leikkiminen todellisessa merkityksessä (leluilla) on järkevää vasta noin 6 kuukauden iästä lähtien, on monia asioita, joita voit tehdä vauvasi kanssa ennen sitä. Tässä muutamia ideoita 0–3 kuukauden ikäisten vauvojen peleihin:

Pelit vauvoille jopa 3 kuukautta

Vauvapelejä jopa 3 kuukautta - käsien ja jalkojen koskettaminen ja liikuttaminen

 • Katso vain sitä – Vastasyntynyt ei tarvitse ensimmäisten viikkojen aikana mitään muuta ollakseen kiireinen. Lähesty vauvan kasvoja 30–40 cm: n sisällä (ihanteellinen etäisyys vauvan kehittyneelle näkökyvylle) ja katso vain hänen silmiään.
 • Liikuta käsiäsi ja samalla edistää liikkuvuutta – Koska äidin vatsassa oli viime viikkoina melko tiukka vatsa, vauvat ottavat edelleen mielellään tämän alkion asennon synnytyksen jälkeen. Jotkut vauvat ovat vähemmän joustavia ja jotkut joustavampia. Voit parantaa leikkisästi liikkuvuutta tarttumalla ja levittämällä varovasti käsivarret toisistaan ​​ja ristittämällä ne sitten rintakehäsi yli. Varo painamasta tai jännittämästä liikaa ja tekemällä hitaita liikkeitä. Voit myös treenata jalkojasi “polkupyörällä”.

Aseta vauvat huovan päälle ja vedä heidät huoneen poikki lattialla

 • Liu’uta asunnon läpi – Ota vauvanpeitto, aseta vauva mukavasti sen päälle (selälleen) ja vedä se varovasti ja hitaasti huoneen poikki lattialla. Tämä harjoittaa tasapainoa, mutta sopii paremmin kolmannesta kuukaudesta alkaen.
 • karuselli – Voit myös harjoittaa tasapainon tunnettasi tarttumalla vilttiin kaikista kulmista ja nostamalla sitä hieman vauvan kanssa (juuri sen verran, että se roikkuu ilmassa). Turvallisuussyistä voit tehdä tämän isojen vanhempien sängyn päällä tai pehmeän maton tai muun pehmeän pinnan päällä. Käännä sitten vauva varovasti ja hitaasti peitossa ympyrässä, kuten karusellissa.
 • Laula silmäkosketuksella vahvistaa siteitä ja vauva pitää näitä kauniita melodioita todella mielenkiintoisina, varsinkin kun äidin ääni laulaa ja vauva tiesi sen jo ennen syntymäänsä. Voit siis myös toistaa kappaleita tai musiikkia, jotka olet kuullut raskauden aikana. Vauva tunnistaa sinut! Sillä välin voit myös kantaa sitä ympäri ja punnita sen. Kantolaukku olisi erittäin käytännöllinen. On parasta valita hitaita ja rauhallisia kappaleita, jotta vauva ei pelottaisi. Lisäksi kuulo on edelleen erittäin herkkä ja voi vaurioitua.

Pelit vauvan kanssa - lentäjän ote rauhoittaa vatsaa ja keinuminen on hauskaa

 • Ja Aviator -kahva on todella hemmottelua – vauva tuntee äidin tai isän läheisyyden, sitä kuljetetaan ympäriinsä ja heilutetaan ja hän saa myös miellyttävän hieronnan vatsaan. Tätä varten vauva makaa kyynärvaralla suoraan vatsasi edessä, käsi jalkojen välissä. Vauvan kädet ja jalat riippuvat löysästi alas – kuin pantteri oksalla!
 • Vastasyntyneet eivät vielä näe värejä. Valopelit taskulampulla ovat siksi ihanteellisia ja ihastuttavat vauvaa! Joten jos etsit pelejä vauvojen kanssa ilta -aikaan, tämä on hyvä valinta. Mutta voit myös yksinkertaisesti pimentaa huoneen päivällä ja leikkiä taskulampulla.

Vauvapelejä 3-6 kuukautta

Pelit 3–6 kuukauden ikäisten vauvojen kanssa - edistävät kehitystä

Vauva katselee nyt paljon ja seuraa mielenkiinnolla kaikkea ympärillään. Kosketuksesi on erityisen miellyttävä ja jos integroit myös vauvan kädet ja jalat pelatessasi, koko jutusta tulee vielä hauskempaa. Tässä on joitain vauvapelejä, joita voit kokeilla:

Sormipelit ja indeksoivat jakeet peleinä vauvoille 3 kuukaudesta alkaen

 • Sormipelit vauvoille eivät vaadi erityisiä materiaaleja ja apuvälineitä, ja siksi ne sopivat ihanteellisesti spontaaneihin toimintoihin pienille, vaikka he olisivat liikkeellä. Tätä varten on olemassa erilaisia ​​riimejä, joita löytyy myös verkosta. Kun laulat tällaisia ​​riimejä (vauva on sylissäsi tai paareilla), voit leikkiä sormillasi, koskettaa lasta tai jopa sisällyttää hänen kätensä ja jalkansa. Tällaiset indeksoivat jakeet ovat erinomaisia ​​kehitykseen ja sopivat täydellisesti leikkimiseen 4 kuukauden ikäisten ja vanhempien vauvojen kanssa.

Leikkiminen saippuakuplilla - vauvapelejä sisällä ja ulkona

 • Saippuakuplat eivät ole suosittuja vain vanhempien lasten keskuudessa. Nämä kiiltävät ja hohtavat lentävät esineet kiehtovat myös vauvoja erittäin paljon. Aluksi pienet kiusaajat vain katsovat heitä ja analysoivat heidän mielenkiintoista ulkonäköään. Mutta jossain vaiheessa olet myös utelias miltä tämä outo asia tuntuu, ja vauva haluaa koskettaa sitä käsillään. Joten voit tehdä saippuaveden itse.
 • Jos äiti tai isä pukeutua, onko se erittäin mielenkiintoista vauvalle. Se tuntee kasvosi todella hyvin ja huomaa muutokset heti. Laita esimerkiksi korkki tai hattu päähän, sitten lasit tai karnevaalinenä ja seuraa vauvan hauskoja reaktioita.

Lentokoneen pelaaminen pienten vauvojen kanssa ja selän lihasten vahvistaminen

 • lentokone ideana leikkiä vauvojen kanssa – äiti tai isä makaa selkänsä lattialla, taivuttaa jalkojaan ja asettaa vauvan lantiolleen vatsansa alaspäin. Jalat ovat silloin niin sanotusti taso, joka liikuttaa vauvaa varovasti edestakaisin. Hauskoja grimasseja voidaan tehdä vieläkin hauskemmaksi, ja älä unohda muutamia humisevia lentokoneen ääniä! Tämä on yksi niistä peleistä vauvojen kanssa, joissa lihakset ja tässä tapauksessa erityisesti selkälihakset vahvistuvat. Tunnet varmasti kuinka vauva jännittää kehoaan.

Pelit vauvan kanssa - mitkä pelit ovat 0–12 kuukauden ikäisiä

 • Peli, jonka olet todennäköisesti tutustunut lapsuudestasi, on Hoppe Hoppe Reiter ja olemme varmoja, että vauvasi rakastaa sitä. Koska pidät sitä tiukasti, sen ei välttämättä tarvitse olla vakaa, mutta sen on ehdottomasti pystyttävä pitämään päätään hyvin. Muussa tapauksessa sinun on tuettava sitä käsilläsi. Vauvan iästä riippuen voit myös jäljitellä ratsastajan kaatumista. Mutta ilman sitä auringossasi on hauskaa!

Hauskaa uintia luonnonmateriaaleilla ja muilla asioilla

 • Itse Valokuvia katsomaan Jopa pienet pitävät sitä erittäin mielenkiintoisena, varsinkin jos he ovat tuttuja kasvoja (tai eläimiä). Voit jopa kuvata tuttuja esineitä (tutit, pehmolelut, lempilelut jne.). Jos olet huolissasi siitä, että lasten kädet voivat tahrata valokuvia, voit laittaa ne myös pieniin pusseihin. Jos haluat, voit käyttää matkapuhelintasi tähän tarkoitukseen.
 • Että Tee iltahauteesta vielä hauskempaa – Vauvat, jotka voivat istua yksin kylpyammeessa, haluavat leikkiä leluilla, kun äiti tai isä pesee ne. Mutta lelujen käytön sijaan voit lisätä uimiseen muutamia uusia ja mielenkiintoisia esineitä. Kerää värikkäitä lehtiä tai kukkia, kastanjoita, kuorta tai muita luonnonmateriaaleja ja anna niiden uida kanssasi vedessä. Vauva yrittää tavoittaa esineitä, jotka voivat olla erittäin hankalia vedessä ja edistävät rakkaasi hienomotorisia taitoja.

Vauvapelejä 6-9 kuukautta

Anna vauvojen leikkiä liidulla ulkona, kun sää on hyvä

Kuuden kuukauden ikäisenä vauva on valppaampi ja pelit 6 kuukauden – 9 kuukauden ikäisten vauvojen kanssa voivat olla hieman jännittävämpiä kuin ennen. Tässä muutamia ideoita:

 • Ulkona kanssa Maali liitu on hyvä idea kesäksi, kun sää on hyvä. Laita vauva ajotielle tai puiston jalkakäytävälle, anna hänelle liitu ja näytä heille upeat asiat, joita he voivat tehdä sen kanssa. Tulet hämmästymään siitä, kuinka viivat ilmestyvät yhtäkkiä lattialle.
 • Jos sää ei ole niin mukava, sisäaktiviteetit ovat tietysti sopivia. Yksi yksinkertainen wc -rulla, kiinnittäminen seinään kulmassa voi kiinnittää tämän ikäisten vauvojen huomion jo jonkin aikaa. Tämän roolin kautta lapsi voi rullata pomponeja tai pieniä palloja. Katso kuinka onnellista on, että siihen juuttuneet esineet ilmestyvät yhtäkkiä uudelleen alle.

Tee oma aistipullo ja anna pikkulasten leikkiä ja löytää

 • Uusia ääniä on todella hauskaa löytää. Mitä maailmalla on tarjota? Särisevät pussit, riisi tai herneet tölkissä, puiset sauvat, jotka lyödään yhteen, tai jos hermostosi kestävät, potin lyöminen puisella tai jopa metallisella lusikalla. Kaikki tämä on niin mielenkiintoista! On niin helppoa tehdä pelejä itse 8 kuukauden ikäisen vauvan kanssa.
 • Niin kutsuttu Aistipullot ovat muita hienoja vauvapelejä, joiden avulla vauvat voivat tutustua maailmaan. Saat lisätietoja tästä artikkelistamme.

Pelit 9-12 kuukauden ikäisten vauvojen kanssa

Sormimaalit 9 kuukaudesta luovalle maalaukselle paperille

Pelit vauvojen kanssa ovat entistäkin mielenkiintoisempia ensimmäisen elinvuoden viimeisten kuukausien aikana. Se voidaan piirtää ja rakentaa rakennuspalikoilla, ryömiä ja kävellä. Lapsi näyttää jatkuvasti uusia etuja, kyllä, periaatteessa kaikki on vain mielenkiintoista. Siksi pelivaihtoehtoja on nyt melko paljon. Tässä on muutamia ideoita pelien pelaamiseen 9–12 kuukauden ikäisten vauvojen kanssa:

 • Värit ovat erityisen mielenkiintoisia, ja vaikka käsien koordinointi ei ole kaukana täydellisestä, pienet voivat kokeilla kynää ja värejä. Jos olet huolissasi kauniista huonekaluista ja seinistä, voit käyttää suurta temppua: hanki iso pahvilaatikko, laita lapsi siihen ja anna heidän maalata sivut ja lattia haluamallasi tavalla. Tätä varten voit valita huopakynät, väriliidut ja jopa sormen värit (kaikki tietysti valvonnan alla). Jos huoneen lämpötila sallii, lapsi voi jopa maalata ja piirtää vain vaipan. Mutta tietysti myös klassinen paperiarkki, jossa on paljon asiakirjoja, sopii.
 • Plug-in-pelit edistävät lasten motorisia taitoja ja ovat yksi klassikoista peleissä, joissa on yli 10 kuukauden ikäisiä vauvoja. Itse asiassa sinulla on todennäköisesti jo ainakin yksi peli kotona. Erinomainen idea, joka tarjoaa monipuolisuutta, ovat yksinkertaisia ​​kara -CD -levyjä. Toisaalta nämä ovat erittäin mielenkiintoisia, koska ne heijastavat ja kimaltavat. Toisaalta ne voidaan kiinnittää karaan.

Leiki vauvan kanssa keittiön tuotteilla - tunne ja leiki riisin kanssa

 • Tunne ja kaivaa ilahtui keittiön yksinkertaisista tuotteista. Laita kuiva ruoka, kuten riisi, linssit, pasta tai vastaava, isoon laatikkoon, niin lapsi voi kurkottaa siihen, antaa jyvien valua sisään tai täyttää pienen kulhon. Voit myös kokeilla lusikalla.
 • Se on myös erittäin suosittua Toimintalautakunta, että voit suunnitella itsesi täysin yksilöllisesti. Tämä on suurempi levy, johon voit kiinnittää lukot, ketjut, pyörät, putket, lamput valokytkimillä ja paljon muuta. Se takaa vauvan haluavan kokeilla pitkään ja samalla edistää hienomotorisia taitoja ja loogista ajattelua. Täältä voit selvittää, kuinka voit tehdä aktiviteettitaulun itse.

Aktiivitaulu noin yhdeksän kuukauden ajalta stimuloi luovuutta, ajattelua ja hienomotorisia taitoja

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita