15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vinkkejä pottaharjoitteluun pikkulapsille kuivumaan onnistuneesti

Pottaharjoitusvinkkejä ja hyödyllisiä lisävarusteita onnistuneeseen uuteen kehitysvaiheeseen

Onko aika ottaa uusi askel lapsesi kehityksessä ja haluatko opettaa hänelle potin käyttöä? Jo pelkkä ajatus huolestuttaa monia vanhempia. Milloin se edes tulee? Miten minun pitäisi totuttaa lapsi pottaan? Ja mistä tiedän, että minun täytyy todella mennä vessaan? Nämä ovat vain muutamia monista kysymyksistä, jotka ärsyttävät äitien ja isien mielessä. Mutta älä huoli. Koska aivan kuten syöminen, juokseminen, puhuminen ja istuminen, pienikin oppii pian tuntemaan itsensä, kun sen on pakko. Tänään haluaisimme selittää sinulle, miten kannattaa edetä niin sanotulla pottaharjoituksella ja mitä suosittuja ja käytännöllisiä apuvälineitä ja lisävarusteita ovat. Toivottavasti tämä haastava harjoitus onnistuu nopeasti.

Mistä pottaharjoitteluun?

Tottuta lapsesi pottaan hitaasti ja kärsivällisesti

Se, mikä on sinulle täysin luonnollista ja yksinkertaista, on todella suuri haaste pikkulapselle. Sen ei tarvitse olla vain henkisesti riittävän kehittynyt, vaan myös fyysisesti kykenevä siihen. Tästä syystä jokainen lapsi on valmis ottamaan tämän askeleen eri aikaan. Sillä ei myöskään ole mitään tekemistä hänen älykkyytensä kanssa. Aivan kuten jotkut vauvat ovat valmiita täydentävään ruokaan aikaisemmin tai oppivat istumaan, ryömimään ja kävelemään aikaisemmin, myös nämä innovaatiot etenevät hitaammin muiden kanssa. Se on täysin normaalia. Kuitenkin joku haluaa kokeilla sitä jossain vaiheessa. Mutta milloin aloitat potin oppimisen? Mitä tehdä oikein, jos haluat totuttaa lapsesi pottaan? Useimmat vanhemmat aloittavat ensimmäiset yritykset toisen syntymäpäivän tienoilla. Jotkut lapset ovat kuitenkin valmiita tekemään tämän vasta neljän vuoden ikäisinä. Merkkejä siitä, että lapsesi on valmis pottaharjoitteluun, ovat:

 • Lapsi on pohjimmiltaan kiinnostunut tekemään erilaisia ​​asioita itsenäisesti.
 • On ilo saada kiitosta ja pitää sitä sellaisena.
 • WC: stä tulee mielenkiintoinen esine ja häiritsevämpi lapselle. Se seuraa sinua tai sisaruksia wc: hen. Lapsesi voi myös yrittää jäljitellä sinua.
 • Liiketoiminnasta tulee peli lapselle. Se istuu itse tai pehmolelu potilla.
 • Lapsi huomaa koko vaipan ja kiinnittää huomion siihen, koska se koetaan ärsyttäväksi.
 • Vaipasta huolimatta lapsi vetäytyy, kun se hoitaa asiansa.

Erilaisia ​​potta ja muita tarvikkeita

Lapsen totuttaminen pottaan tai wc: hen vaatii kärsivällisyyttä

On olemassa erilaisia ​​potteja ja vaihtoehtoja klassiselle potille, joita voidaan käyttää pottaharjoitteluun. Miten sen pitäisi olla toisin 2000 -luvulla, kun innovaatioita ja kaikenlaista tulee jatkuvasti markkinoille? Kotona ja matkoilla on tietty valikoima tuotteita. Seuraavassa olemme koonneet sinulle muutamia vaihtoehtoja:

Klassinen potta

Pottaharjoitusopas lapsesi kanssa - Mitä pitää mielessä?

Tämä on pottaharjoitus potta, jonka kaikki tietävät. Se on yleensä valmistettu muovista, siinä on leveät reunat istumismukavuutta varten, selkänoja ja se on myös hieman korkeampi etuosassa, joten myös pojat eivät unohda sitä. Tämä ruukku asetetaan yksinkertaisesti lattialle ja se voi olla joko kylpyhuoneessa tai toisessa huoneessa, jossa lapsi usein leikkii. Jälkimmäinen on käytännöllisempää varsinkin oppimisvaiheen alussa. Kuitenkin, jos se on kylpyhuoneessa, lapsi oppii samalla yhdistämään tämän huoneen liiketoimintaan, mikä helpottaa myöhemmin siirtymistä wc: hen. On myös malleja, joissa on verhoiltu istuin.

Potta musiikin ja melun kanssa

Oikeat vaatteet ovat erittäin tärkeitä kuivumiseen

Hieman hauskempaa pienille on potta, joka myös soittaa musiikkia. Tämä aktivoituu kosteuden vaikutuksesta ja stimuloi lasta myös tekemään asioita potissa. Mutta ei ole vain malleja, joissa on musiikkia. Myös muita ääniä voidaan toistaa mallista riippuen ja jopa jäljitellä wc -huuhtelua. Tällaista pottaa pottakoulutukseen tarjoaa esimerkiksi Fisher Price.

Kiinnitys wc: hen

Muovinen wc -kiinnike pottaharjoitteluun kylpyhuoneessa

Potin sijaan wc -lisälaite voidaan asettaa myös suoraan pottaharjoitteluun. Istuin on myös muovia ja se voidaan verhoilla kuten potta. Istuin asetetaan yksinkertaisesti wc -istuimen päälle ja voidaan kattilan tavoin puhdistaa nopeasti ja helposti käytön jälkeen. Varmista, että valitset oikean koon ennen ostamista. Vaikka wc: t ovat yleensä vakiokokoisia, joita valmistajat myös harkitsevat tällaisille lastenistuimille, eroja voi olla.

Sinun on päätettävä, käytätkö potta vai wc -istuinta. Molemmissa on etunsa ja haittansa. Vaikka joudut myöhemmin totuttamaan lapsen WC: hen potin kanssa, se tarjoaa myös lapselle tietynlaisen turvallisuuden. Jotkut lapset pelkäävät korkeaa wc: tä ja tuntevat olonsa turvallisemmaksi lattialla. Istuimen avulla voit yksinkertaisesti pestä liiketoiminnan normaalisti, ja sinun on jälleen tyhjennettävä kattila. Kokeile vain, mikä toimii parhaiten pottaharjoitteluun.

WC -kouluttaja

WC -kouluttaja, jossa on tikkaat, istuin ja kahvat wc: n itsenäiseen käyttöön

WC -kouluttaja on pohjimmiltaan edellä kuvattu istuin, joka asetetaan yksinkertaisesti aikuisen lasille. Käytännöllinen asia tässä tyypissä on kuitenkin se, että siellä on myös tikkaat, joissa on askelma ja kahvat, joista pitää kiinni. Tällä tavalla lapsi voi kiivetä itse korkeaan wc: hen. Kaksivuotiaille wc-kouluttaja voi sopia pottaharjoitteluun, mutta se on paras sinulle. Muuten se on myös hyvä myöhempää käyttöä varten. Koska ennen kuin lapsi on tarpeeksi iso käyttämään wc: tä sellaisenaan, kuluu jonkin aikaa.

Lasten potta liikkeellä

Matkalla oleva potta matkalle, joka voidaan muuntaa wc -kiinnikkeeksi

Niin sanottu matkapotta on hieno asia liikkeellä ollessasi ja varsinkin kun lapsesi on tottunut pottaan yleensä, että se todella arvostaa sitä eikä halua tehdä liiketoimintaa missään muualla. Se on kehys, jonka sivut voidaan taittaa alas muodostaen tuet klassiselle potille. Jos sivuja ei ole käännetty alas, matkapottua voidaan käyttää upeasti wc -istuimena, koska siinä ei ole pohjaa. Sen sijaan käytetään kertakäyttöisiä pusseja, joiden ansiosta myymälä voidaan hävittää välittömästi. Matkapotka ei sovellu pelkästään matkalla, vaan myös pottaharjoitteluun kotona, jos haluat ottaa istuimen käyttöön joka tapauksessa.

Miten etenet??

Pottaharjoittelun tulee olla mielenkiintoista ja hauskaa eikä sitä saa pakottaa

Kun olet hankkinut tarvittavat “varusteet” ja huomannut merkkejä siitä, että lapsesi on valmis, voit aloittaa kauan odotetun pottakoulutuksen. Helpommin sanottu kuin tehty! Miten pottaharjoittelu on oikein, mitä kannattaa varoa ja mitä välttää? Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, kuinka saada lapsesi tottumaan pottaan:

 • Hyvästi vaipat – Heti kun aloitat pottaharjoittelun tai vaihtoehtoisesti muutaman onnistuneen päivän jälkeen, lopeta vaippojen käyttö. Tämä koskee myös liikkeellä oloa. Jatkuva vaihtaminen pikkuhousujen ja vaippojen välillä vain pidentää oppimisprosessia, koska lapsi ei todennäköisesti näe mitään eroa. Miksi sen saa suuttua joskus eikä toisinaan? Ota aina vaihtovaatteet mukaasi. Housujen epämiellyttävä kosteus motivoi myös lasta kertomaan heille kaupan edessä seuraavalla kerralla. Sen sijaan vaippa on tehty pitämään sinut kuivana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi antaa lapsesi juosta ympäriinsä märissä vaatteissa pitkään!

Kuivuminen toimii eri tavalla ja nopeasti jokaisella lapsella

 • Milloin lapsen pitää mennä pottaan?? – Lapsen on yleensä tehtävä se tiettyinä aikoina (esimerkiksi nousun jälkeen tai ennen nukkumaanmenoa). Tämä pätee erityisesti suuryrityksiin. Yritä katsella lastasi nähdäksesi, ovatko he sitä, ja tarjoa sitten pottaa säännöllisesti, jotta pottaharjoittelu onnistuu nopeasti.
 • Kiinnitä huomiota merkkeihin – Useimmiten sen voi katsoa katsomalla lapsia, kun heidän on pakko. Merkit voivat olla erilaisia ​​jokaisella lapsella. Jotkut grimassivat tai punastuvat ja alkavat puristaa. Toiset tekevät ääniä tai koskettavat pakaroitaan. Kiinnitä huomiota näihin ilmeisiin ja eleisiin, koska ne auttavat sinua asettamaan lapsesi pottaan oikeaan aikaan.
 • Vastaavat vaatteet – Oikeat vaatteet ovat tärkeämpiä kuin luulisi. Lapsesi pitäisi myös pystyä vetämään se alas ilman ongelmia. Vastaavasti vartaloa ei enää suositella, samoin kuin napilla varustettuja housuja. Toisaalta lenkkeilyhousut tai -hameet, leggingsit ja alushousut ovat vain asia. Jos se on tarpeeksi lämmin, lapsi voi yksinkertaisesti olla alasti.

Milloin pottaharjoittelu aloitetaan, merkkejä ja vinkkejä

 • Äiti ja isä roolimalleina – Liiketoiminnan hoitaminen on täysin luonnollista, ja myös vanhempien tulisi teeskennellä, että se on sitä. Tästä syystä, jos sinun täytyy mennä vessaan itse, älä piilota itseäsi. Tässä iässä lapset oppivat kopioimalla kaiken. Joten, kun näet yrityksesi tekevän, voi olla erittäin hyödyllistä saada lapsi tottumaan pottaan. Älä myöskään grimaise. Lapsesi ei pitäisi uskoa tekevänsä jotain pahaa tai rumaa.
 • Aloita muut – Jos lapsesi viettää paljon aikaa muiden ihmisten, kuten esimerkiksi isovanhempien, kanssa, heille on myös kerrottava pottaharjoittelusta ja menetelmistäsi. On tärkeää noudattaa tiettyä rutiinia, jotta lapsi oppii nopeammin. Ja tietysti isoisän ja isoäidin sekä kaikkien lastenhoitajien on noudatettava tätä rutiinia.
 • Kehua! – Lapsesi ymmärtää tarkalleen, milloin olet ylpeä ja onnellinen ja milloin olet tyytymätön ja pettynyt. Jälkimmäiset tunteet eivät ole hyvä idea pottaharjoittelussa. Jo se tosiasia, että he istuivat potilla tai kehottivat sinua kiittämään. Ja kun se tekee liiketoimintaa sitäkin enemmän. Älä nuhtele itseäsi, jos se ei toimi tai jos jotain menee pieleen, äläkä varmasti rankaise itseäsi. Tämä on täysin normaalia ja osa oppimisvaihetta. Lapsesi pitäisi pitää hauskaa sen kanssa eikä pelätä hieman, koska se vain vetäisi sen ulos ja jopa pahentaisi tilannetta. Älä käytä voimaa! Jos lapsesi ei ole valmis, siirrä pottaharjoitus toiselle päivälle muutaman viikon kuluttua.
 • Nimeä yritys – Selitä, mistä potista on kyse, ja on parasta käyttää ääniä tai sanoja, jotka lapsi voi toistaa, jotta hän voi kertoa sinulle (esim. “A-A” ja “Pee”).

Pottaharjoittelusuunnitelma

Ennen pottaharjoittelua lapsen on totuttava pottaan

Tottuta lapsesi pottaan

Älä kiirehdi asioita heti; anna lapsellesi aikaa tottua tähän uuteen ja outoon esineeseen. Se voidaan tutkia perusteellisesti. Laita se silloin tällöin kattilaan. Tämä voidaan tehdä myös vaatteilla. Jos se on ystävystynyt potin kanssa, se laitetaan päälle kahdesti päivässä ilman vaatteita, mutta ei koskaan yli 5 minuutiksi, ellei se todella tee liiketoimintaa. Jos huomaat jossain vaiheessa, että lapsesi ei pidä pottaharjoittelusta, lopeta ja yritä uudelleen joku päivä.

Muuten: Paras tapa opettaa poikia kuivumaan on istua alas. Tämä koskee siis myös pienyrityksiä. Tämä ei ole parempi vain hygieniasyistä ja terveydellisistä syistä, mutta ei myöskään aiheuta hämmennystä, sillä pojan pitäisi joskus nousta seisomaan ja joskus istua. Aluksi pienet eivät osaa erottaa suurta ja pientä yritystä. Joten voi tapahtua, että poikasi saa yhtäkkiä suuren työnsä valmiiksi seisoessaan.

Valittavana on melko monenlaisia ​​potteja ja lisälaitteita

Aloita liiketoiminnan tekeminen

Muutamaa päivää myöhemmin voit myös laittaa suoliston liikkeet vaipasta pottiin ja selittää näin lapsellesi, että ne kuuluvat pottiin. Tämä on hyvä idea, koska tämän ikäiset pienet yhdistävät tiettyjä esineitä tiettyihin paikkoihin. Voit toistaa tämän vaiheen useita kertoja seuraavien päivien aikana. Samalla voit aloittaa tai jatkaa pottaharjoittelua tarjoamalla lapselle joka tunti istua potilla. Jos olet varma, että se on tehtävä, laita se kattilaan ja odota, että kauppa on tehty (mutta enintään 5 minuuttia). Tällä tavalla opetat häntä lukemaan kehonsa signaalit.

Pese kädet jokaisen potilla tai wc -istunnon jälkeen

Housut jalassa, housut jalassa ja pese kädet

Hygienia on tärkeää ja mitä nopeammin lapsi oppii sen, sitä parempi. Tämän vuoksi et vain näytä hänelle kuinka vetää housunsa alas ja takaisin ylös. Välittömästi sen jälkeen heidän tulee myös pestä kädet. Ja tämä pätee myös, jos se ei mennyt pottaan. Rutiini on tässäkin tärkeä.

Kärki: Voit merkitä kalenteriin kuivat päivät ja yöt. Se motivoi myös sinua.

Lisäresurssit

Treenihousut ja treenivaipat ovat vedenpitäviä ja täydellisiä kuivumaan

Koulutusvaipat pottaharjoitteluun

Harjoitusvaipat ovat vaippoja, jotka voivat imeä kosteutta, mutta eivät päästä sitä läpi, joten sohva, matto, tuoli ja niin edelleen pysyvät kuivina myös onnettomuuden sattuessa. Ne on valmistettu kankaasta tai kertakäyttövaippojen muodossa. Ne on vedetty ylös ja alas kuin alushousut, mikä tekee niistä mukavampia pottaharjoitteluun.

Pottaiset treenihousut

Treenihousut näyttävät ja tuntuvat enemmän alushousuilta kuin treenivaipat. Ne voivat myös imeä nesteitä, mutta eivät niin tehokkaasti kuin vaipat, mutta tämä on hyödyllisempää, kun totutat lapsesi pottaan. Tällä tavoin lapsesi voi “havaita” paremmin tapahtuneen ja tuntea epämiellyttävän kosteuden. Pottaharjoitushousut ovat saatavana useissa eri väreissä ja hauskoilla aiheilla, mikä tekee myös niiden käyttämisestä hauskempaa lapselle.

Vuodevaatteet suojaavat patjaa yötapauksilta

Vedenpitävät vuodevaatteet

Jos haluat jättää vaipan pois yöllä, hanki etukäteen vuodevaatteet, jotka voidaan sijoittaa tavallisen lakanan alle. Erityisesti lapsi voi yleensä hallita vain öistä virtsaamista myöhemmin ja nauttii sen vuoksi vain pottaharjoittelusta myöhemmin. Sisäosan ansiosta patja pysyy kuivana ja puhtaana.

Istuinsuoja autoille ja rattaille

Toisaalta lastenistuimen suojaus on välttämätöntä matkustettaessa. Tällainen vedenpitävä istuinsuojus on yksinkertaisesti sijoitettu istuimeen. Istuinsuojasta huolimatta älä unohda tarjota lapsellesi ajoittain potta (tai puuta, pensaita ja vastaavia) pidemmillä matkoilla, kun pidät taukoa lepoalueella. Sinun tulee myös kysyä sitä juuri ennen ajoa ja saapuessasi.

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita