15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kuinka lapset voivat harrastaa urheilua kotona – ideoita pitää lapsesi aktiivisena huonolla säällä

Covid -19: n aiheuttama nykyinen karanteeni tai rajoitetut julkiset alueet vaativat vanhemmilta paljon – lapset eivät saa mennä leikkikentälle päästämään höyryä pois, ja heidän kanssaan kertyvä ylimääräinen energia voi olla melko uuvuttavaa sekä äidille että isälle. Mutta jopa normaalina sateisena tai erityisen tuulisena päivänä ulkona pelaaminen on peruutettava. Sitten olisi etsittävä toinen tapa saada lapset harjoittelemaan ja päästä eroon energiasta. Yksi tällainen vaihtoehto on antaa lasten harrastaa urheilua.

Lasten urheiluharjoituksia sisällä ja ulkona

Lasten urheilu - ideoita hauskoihin harjoituksiin koronaviruksen ja sateen kanssa

Loppujen lopuksi urheilu on aina hyväksi, joten ei voi olla haittaa, jos sinä vanhempina osallistut. Päinvastoin, olet itse hyvä roolimalli ja motivoiva. Mutta mitkä harjoitukset sopivat parhaiten silloin, kun lapset haluavat tai heidän pitäisi harrastaa urheilua? Selitämme sen sinulle!

Urheilua lapsille höyryn poistamiseksi

Urheilua lasten kanssa ja aktiivista aikaa kotona

Kaikki luetellut urheiluharjoitukset eivät tietenkään voi suorittaa vain sisätiloissa. Ulkona raikkaassa ilmassa on aina parempi. Mutta jos sää ei tee yhteistyötä, omat neljä seinää tai urheiluhalli ovat hyvä vaihtoehto. Joka tapauksessa fyysinen aktiivisuus ei voi koskaan olla haitallista terveydellesi – kunhan et tietenkään käytä liikaa kehoasi.

Lapsi ja urheilu – juoksu

Lapset tykkäävät juosta ja he voivat tehdä sen sisällä ja ulkona

Se, mistä aikuiset eivät yleensä pidä, on lapsille hauskaa: juoksu ja juoksu. Ja se ei toimi vain ulkona niityllä. Lapset voivat myös harrastaa tällaista urheilua kotona keksimällä erilaisia ​​pelejä lapsille ja motivoimalla pieniä harrastamaan enemmän. Voit juosta pöydän ympäri tai useita matkoja edestakaisin olohuoneessa. Pitkä eteinen on myös ihanteellinen.

Lapset pitävät erityisesti kilpailuista (ja vanhempiensa jälkeenpäin saamasta kiitoksesta). Entä esimerkiksi jos tekisit pikaviestin asunnon läpi? Juokseminen muuttuu myös mielenkiintoisemmaksi, jos muutat liikkeitäsi välillä: kirjoittaminen, polvien nosto tai pakaroiden koskeminen kantapäilläsi juoksun aikana. Voit myös kannustaa lapsia liikunnan ja urheilun avulla, jos heidän on muutettava suuntaa, vaihdettava nopeutta ja yhdistettävä eri liikkeitä. Kuten näette, urheilu voidaan suunnitella hyvin monipuolisesti lapsille.

Hyppyharjoitukset

Hyppiminen ja urheilu lasten kanssa - variaatioita hyppyihin

Hyppiminen vahvistaa lihaksia ja parantaa sydän- ja verisuonitaitoja ja kestävyyttä. Ja yksinkertainen hyppy ylös ei ole suinkaan ainoa vaihtoehto. Jos haluat lasten harrastavan urheilua, miksi et kokeilisi heitä?

 • Hyppyliitin
 • Kiristä jalkasi hyppääessäsi
 • Hyppää edestakaisin tai sivulle
 • Hyppää yhdellä jalalla (myös harjoittaa tasapainoa)
 • Hyppää ilmaan ja ristiin jalat laskeutuessasi. Muutos seuraavassa hyppyssä.

Kyykky ja lunges

Kyykky ja isku vahvistavat jalkojen ja pakaran lihaksia

Kyykky vahvistaa jalkojen ja pakaran lihaksia. Tämä puolestaan ​​on paras perusta sille, että voimme tulevaisuudessa tehdä turvallisesti erilaisia ​​urheiluharjoituksia. Niin sanotut kyykkyt ovat täydellisiä, kun lapset haluavat harrastaa urheilua. Klassisten kyykkyjen lisäksi myös lounaat sopivat. Nämä eivät toimi vain eteen- ja taaksepäin, vaan myös sivulle. Näiden harjoitusten pohjalta voit keksiä hauskan harjoituksen lapsille, kuten:

 • Kyykky, jota seuraa hyppy
 • Vuorottelevat kyykkyjä ja iskuja eri suuntiin
 • Pidä kyykkyäsi
 • Kyykky jalat hartioiden leveydellä toisistaan ​​tai sumoasennossa (jalat hajallaan ja jalat ja polvet osoittavat samaan suuntaan)

Kun teet tämän, muista säilyttää oikea asento, jotta et rasita niveliä. Polvet eivät saa koskaan olla varpaiden kärkien yläpuolella ja painon tulee olla kantapäässäsi.

Lasten urheilu kotona-istumat, punnerrukset ja lankut

Lankut lasten urheilulajina ja aikuisille - järjestä kilpailu vanhempien kanssa

Erityisesti ylävartalo (mutta ei vain) on harjoitettu klassisilla istumilla ja punnerruksilla. Sitten ovat lankut, jotka ovat yhtä suosittuja aikuisten keskuudessa ja ovat erinomainen tapa herättää taistelutahto lapsissasi. Voit esimerkiksi järjestää pienen kilpailun. Kuka kestää pisimpään? Aikuisena et ole vain tuomari. Olet myös vastuussa oikean asennon säilyttämisestä.

Ja jotta klassiset nousut eivät tule tylsiksi, voit lisätä ylimääräisiä liikkeitä: kun nostat vartaloa, pidä jalkasi vinosti ilmassa tai suoraan ylöspäin, suorita polkupyöräliikkeitä jaloillasi, potkaise ilmaan jne. Kaikki nämä harjoitukset voidaan tehdä, ja ne voidaan yhdistää edellä mainittuihin harjoituksiin, jotta lapset voivat harrastaa urheilua.

Ideoita lasten urheilupeleihin

Urheilupelit kotona - pysy aktiivisena huonolla säällä

 • Viestikisa kyykkyllä: Lapset muodostavat kaksi riviä huoneen molemmille puolille ja katsovat toisiaan. Lähtösignaalilla he juoksevat toisiaan kohti, kohtaavat keskellä ja tekevät kolme kyykkyä. Jokaisen kyykkyn jälkeen kahden vastakkain olevan lapsen on lyötävä toistensa käsiä. Sitten he palaavat takaisin lähtöasentoon ja toistavat vaiheet.
 • Nurkka: Jokainen lapsi saa nurkan huoneessa. Sitten heidän tulisi juosta huoneen ympäri (esim. Ympyrässä) ja palauttaa sinun signaalisi nurkkaan ja suorittaa siellä tiettyjä harjoituksia (nousuja, punnerruksia, kyykkyjä, hyppytunkkeja jne.). On parasta antaa lasten itse päättää, millaisia ​​heidän pitäisi olla.
 • Juoksu harjoitusten kanssa: Merkitse kilparadalle käpyjä, tyynyjä, tyhjiä tölkkejä, pulloja tai muita esineitä. Lähdettäessä lapset juoksevat karkuun ja heti kun huudat “takaisin”, heidän täytyy kääntyä ympäri ja juosta takaisin alkuun. Ennen kuin lapset pääsevät sinne, anna kuitenkin uusi signaali ja pyydä heitä tekemään jokin harjoitus (kyykky, hyppy, rulla, punnerrukset tai sen muunnelmat jne.). Sovi etukäteen, miltä signaalin pitäisi näyttää ja minkä harjoituksen lapset haluaisivat suorittaa.

Äiti -lapsi -urheilu – venytysharjoitukset päätteeksi

Venytysharjoitukset tulee tehdä ennen ja jälkeen harjoituksen

Jotta lihakset pysyisivät vahvana ja terveinä lasten harjoittelun jälkeen, venytysharjoitukset ovat tärkeitä. Tämä estää myös vammoja. Myös venytykset harjoituksen ja harjoituksen jälkeen ovat loistava tapa lapsille rauhoittua ja tulla alas.

Previous Post
Hyvä hammashoito viehättävälle hymylle – 4 hyödyllistä vinkkiä
Next Post
Tee sukkaeläimiä itse – ohjeet kaneille, norsuille, kissoille ja apinoille