15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Myrkyttömät kasvit kissoille – Turvalliset kannat, jotka eivät aiheuta vaaraa lemmikillesi

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajikkeet lemmikki ei vaaraa luonnonvaraiset kasvit ruoho

Aiomme sukeltaa aiheeseen myrkyttömiä kasveja kissoille selvittääksesi, kuinka suosikkisi voi olla mukava kotona. Olet varmasti huomannut joinain päivinä, kuinka kissasi puree esimerkiksi begoniaan. Lemmikkien ja huonekasvien vakuuttaminen elämään harmoniassa voi olla todellinen haaste. Lisäksi, vaikka haluat kodin ilman olevan terveellistä ja laadukkaampaa, et missään tapauksessa halua myrkyttää karvaista ystävääsi. Tästä syystä haluamme antaa sinulle hyödyllisiä vinkkejä siitä, kuinka voit pitää nelijalkaiset ystäväsi kasveja täynnä olevassa ja turvallisessa kodissa. Joten olemme koonneet luettelon, joka sisältää kissoille myrkyttömiä kasveja. Vaikka aterian valmistamista tämän tyyppisistä kasveista ei suositella, eläinystävällisten kasviston edustajien valitseminen on viisas varotoimi.

Mitkä myrkyttömät kasvit kissoille sopivat kotioloihin?

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajikkeet kasvavat lemmikkipuutarhan istutus ulkokäyttöön

Kissat ovat ketteriä ja voivat päästä paikkoihin, joita et ehkä olisi ajatellut, kuten kaapin yläosaan tai ikkunalaudalle. Joten älä oleta, että olet asettanut myrkyllisen kasvin kissasi ulottumattomiin. Eläin todennäköisesti löytää keinon tämän saavuttamiseksi. Siksi on tärkeää pitää kissat sisätiloissa, erityisesti myrkyttömiä kasveja.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajikkeet lemmikki ei vaaraa kukkaruukku

Jotkut uteliaat nelijalkaiset ystävät eivät vain syö huonekasveja, vaan myös kaivaa maahan. Tämän estämiseksi voit ripotella sitruskuorta maan päälle kolmen tai neljän päivän välein. Kissat eivät pidä sitrushedelmien tuoksusta. Tämä on luonnollinen ratkaisu, joka ei vahingoita lemmikkiäsi tai kasvejasi.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat kukat pieni kissa maljakko kukat koiranputkea

Lemmikkieläinten omistajana olet todennäköisesti erittäin varovainen pitäessäsi kissasi terveenä ja turvassa, mutta joskus vaara voi tulla odottamattomista paikoista. Kun kasvatat huonekasveja, ei ehkä tule mieleen, että ne voivat olla myrkyllisiä myös lemmikillesi. Tämä ajatus voi olla pelottava, ja siksi aiomme esitellä sinulle muutamia yleisiä kasveja, joita on helppo hoitaa kotona.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat kukat pieni kissa nukkuu laventelin olki

On ilahduttavaa huomata, että kissoille on monia myrkyttömiä kasveja, mutta yleisimpiä löytyy helposti puutarhakeskuksesta. Tästä syystä onneksi eläinten ystävien ja huonekasvien ei tarvitse sulkea toisiaan pois. Katso vain joitakin myrkyttömiä kasveja kissoille esimerkiksi nykyisten kantojen myrkyllisyyden tarkistamiseksi.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajikkeet lemmikkikaktukset ja mehikasvit ruukkukasvit

Pennut ovat pakollisia lihansyöjiä, mikä tarkoittaa, että he tarvitsevat lihaa, lihaa ja enemmän lihaa. Hänelle kasvit ovat vain hauska, ravitsemuksellisesti tyhjä välipala, kuten keittiön viimeinen keksipakkaus. Kissat voivat myös syödä ruohoa ruoansulatuskanavan puhdistamiseksi karvapalloista ja muista roskista. Onneksi kissoille on useita myrkyttömiä kasveja, joita voit kasvattaa kotona, pihallasi tai patiolla.

Onko kissanminttu todella syötävä kissoille??

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajikkeet lemmikki ei vaara luonnonvaraiset kasvilajikkeet kissanminttu

Voit jopa kasvattaa oman kissanmintun kotona. Tämä laitos on myös erittäin halpa eikä vaadi laajaa huoltoa. Tarvitset vain paketin siemeniä ja potin maaperää. Ennen kuin huomaatkaan, onnekas kissasi voi kuluttaa sitä niin paljon kuin hänen pieni sydämensä haluaa.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajikkeet lemmikki ei vaara luonnonvaraiset kasvit ruoho kissanminttu

Kissanminttu tarvitsee kuitenkin täyttä auringonvaloa, joten sinun on pidettävä sitä ulkona tai ikkunoiden vieressä. Voi olla parempi kasvattaa tämä kasvilajike kukkaruukussa, koska minttuperheen jäsen voi olla invasiivinen.

Kissan ruoho

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajit lemmikki ei vaaraa kissaruoho

Mietit todennäköisesti myös, saako lemmikkisi syödä kaurapuuroa, jota yleensä markkinoidaan kissaruohoksi. Tämä kasvi kuuluu myös eläinystävällisten kasvien luetteloon. Muutaman viikon sisällä saat paksun, mehevän vihreän palan turkisystävillesi. Tyypillisesti sen pitäisi kasvaa ulkona, mutta jos asut asunnossa, kissaruoho voi menestyä myös sisätiloissa.

Millaisia ​​yrttikasveja kissat voivat syödä??

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat yrttikasvit basilika persilja oregano yrtit mausteet kissa ruoho kaura ruoho

Pavunversojen lisäksi eri yrtit ovat myös pienille määrille vaarattomia kissoille. Muista kuitenkin, että nämä eläimet ovat hulluna kalaan ja lihaan, joten myös yrttikasvit eivät ole olennainen osa ruokavaliota. Valerian -juurilla, jonka tiedetään aiheuttavan unta ihmisillä, on päinvastainen vaikutus kissoilla. Joten tämä voi johtaa siihen, että laiska kissasi muuttuu yhtäkkiä erittäin aktiiviseksi.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat yrttikasvit basilika persilja oregano yrtit

Yrtit voivat olla ihania aterioiden lisukkeita, ja usein ne lisäävät enemmän kuin vain makua. Jotkut niistä tarjoavat jopa elintärkeitä antioksidantteja, jotka voivat auttaa meitä pysymään terveinä. Monet tunnetut yrtit, joita käytämme maustamiseen, kuuluvat myös kissojen syötäviin ja turvallisiin kasveihin. Jotkut näistä ovat basilika, tilli, laventeli, oregano, persilja ja rosmariini. Ottaen kuitenkin huomioon yrttien ja ruohon välisen valinnan, kissat suosivat jälkimmäistä.

Hämähäkkikasvit

vaarattomat lajikkeet lemmikkieläinten arachnid roikkuva kasvi vihreä lilja kissa

Kun kyse on myrkyttömien kasvien kasvatuksesta kissoille sisätiloissa, vihreä lilja, joka tunnetaan myös nimellä hämähäkkikasvi, on helppo vaihtoehto. Tämä on paitsi helppo hoitaa myös kasvaa hyvin huonoissa valaistusolosuhteissa. Lisäksi vihreä lilja auttaa kissoja ja ihmisiä nauttimaan korkeasta ilmanlaadusta huoneessa. Hämähäkkikasvit näyttävät erittäin kauniilta, ja voit valita eri lajikkeista.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajikkeet lemmikkieläinten arachnid roikkuva kasvi vihreä lilja

Hämähäkkikasvit ovat siksi kestäviä, turvallisia, monivuotisia ja helppoja viljellä. Nämä tarjoavat myös erinomaisen mahdollisuuden antaa jokaiselle huoneelle parantavaa ja silti koristeellista tunnelmaa. Koska tämäntyyppisellä kasveilla on kuitenkin taipumus roikkua, sinun pitäisi yrittää pitää se roikkumassa korissa. Sen ruohonkaltaiset lehdet tekevät kasvista erittäin kestävän kasvun monenlaisissa olosuhteissa. Kuten juuri mainittiin, hämähäkkikasvit ovat ihanteellisia ripustamiseen, koska niiden avulla pienemmät kasvit voivat roikkua emokasvista.

Afrikkalainen violetti on myrkyllistä kissallesi?

myrkyttömät kasvit kissoille afrikkalaiset violetit

Pörröisten vihreiden lehtien ja henkeäsalpaavien ympärivuotisten kukkiensa ansiosta afrikkalaiset orvokit kukkivat vaaleanpunaisena, sinisenä, punaisena ja valkoisena. Sekä kasvi että kukat ovat vaarattomia lemmikeille ja sopivat siksi helposti niille, jotka tarvitsevat helppohoitoisia kasveja.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajit lemmikki ei riskiä aiheuttaa maljakko ruusut nojatuoli

Joten jos haluat lisätä väriä asuintilaasi, harkitse tällaisia ​​myrkyttömiä kasveja kissoille. Helposti kasvatettavat huonekasvit, joissa on eläinystävällisiä ainesosia, voivat olla täydellinen valinta. Säilytä tämä lämpimässä paikassa, jossa saat paljon valoa, ja on parasta löytää aurinkoinen nurkka. Tämä tarkoittaa, että sinä ja turkis ystäväsi voit nauttia kauniista kukista rauhassa ja hiljaisuudessa ympäri vuoden.

Kämmenet myrkyttömiksi kasveiksi kissoille

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat kämmenet musta kollikissa

On olemassa tonnia erilaisia ​​todellisia palmuja, jotka tekevät erinomaisia ​​myrkyttömiä kasveja kissoille. Kultainen hedelmäpalmu, norsunjalka ja bambu ovat vain muutamia tämän lajin yleisimmistä huonekasveista, jotka ovat myös melko vähän huoltoa vaativia. Kämmenet eivät myöskään tarvitse paljon valoa, joten ne ovat ihanteellisia kasvamaan missä tahansa asuintilassa.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat palmulajikkeet

Sinun tulisi kuitenkin olla tietoinen siitä, että saagopalmu on myrkyllistä lemmikeille. Vaikka termi on osa tämän kasvin yleistä nimeä, saagopalmut eivät ole todella tämän lajikkeen todellisia edustajia. Se on myös sykli, eikä sitä pidä kasvattaa huoneissa, joissa on lemmikkejä.

Osta hirvieläinten sarvikasvi

vaarattomat lajikkeet lemmikkieläinten arachnid roikkuva kasvi sarvi saniainen kissa

Sarven saniainen on eräänlainen bromeliad, joka kasvaa parhaiten riippuvana kasveina tai laudalla. Tämä mahdollistaa ilman ja kosteuden vaihdon, mikä on erittäin tärkeää tämän tyyppisille kasveille. Tämä eläinystävällinen muunnelma muistuttaa hirven sarven sarvia ja on saavuttanut suosiota erityisesti elävänä taideteoksena.

Onko bromeliad myrkyllinen??

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset ja vaarattomat lemmikkibromelia-lajikkeet

Jos etsit värikkäitä ja kissaystävällisiä huonekasveja, jotka pärjäävät hyvin ilman valoa, niin bromeliadit ovat sinua varten. Tämä mielenkiintoinen lajike on yksi yleisimmistä kukkivista huonekasveista, ja se on erityisen kaunis myös talvella. Nykyään bromeliadia on saatavana lähes kaikkialla, ja niitä on saatavana myös useissa eri väreissä, jotka voit sekoittaa yhteen.

Kuun orkideat

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat kuun orkideat

Tämäntyyppinen kukka, joka on suosittu kaikkialla, ei ole vain vaaraton kissoille ja koirille, vaan eläimet rakastavat nauraa niitä. Jos olet käynyt Havaijilla aiemmin, saatat muistaa nähneesi orkideakukkia jatkuvasti tarjoiltuna ruokia ja juomia.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajikkeet lemmikkieläinten ikkuna moon orkideat

Suuntaus koristella ja koristella ruokia kuun orkideoilla on levinnyt jo maailmanlaajuisesti. Joten jos olet harrastaja puutarhuri ja asut oikealla ilmastovyöhykkeellä, kuun orkidea voi lisätä ihastuttavan tuoksun ja ihanan kukkaisen kauneuden kotiisi.

Kuten ruusut, kukat ovat myrkyllisiä kissoille?

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajikkeet lemmikkieläinten ikkuna liljat haju

Näyttää siltä, ​​että kaikki kimput eivät ole turvallisia turkisystävillesi, mutta tietyt kukat ovat myrkyttömiä kasveja kissoille. Joitakin vaihtoehtoja ovat ruusut, zinniat, gerberit, koiranputket, auringonkukat ja snapdragons, ja esimerkiksi tulppaanit ovat mahdollisesti myrkyllisiä kasveja kissoille. Niin ovat myös neilikat, narsissit ja – arvasit oikein – liljat. Pidä nämä kukat kaukana kissastasi ja soita eläinlääkärille mahdollisimman pian, jos epäilet, että kissasi on voinut niellä ne.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajikkeet lemmikkipuutarha kasvaa istutuslaatta musta tomcat mehevä

Kissan myrkyttömät kasvit ovat suhteellisen vähän huoltoa vaativia ja voivat myös parantaa kodin ilmanlaatua samanaikaisesti. Ne vaikuttavat myös kauniiseen kodin sisustukseen. On varmasti monia tapoja sisustaa ja puhdistaa olohuoneesi vahingoittamatta lemmikkisi.

myrkyttömät kasvit kissoille turvalliset vaarattomat lajikkeet lemmikkikaktus-ikkuna

Vaikka joidenkin ruukkukasvien, kuten mehikasvien, tiedetään olevan erittäin myrkyllisiä kissoille, sinun on myös vältettävä kasveja, kuten oleandereita, koska ne voivat olla vaarallisia jopa pienille lapsille. Tyypillisiä merkkejä siitä, että kissasi on purrut jotain myrkyllistä, ovat esimerkiksi oksentelu tai ripuli.

Previous Post
Hyvä hammashoito viehättävälle hymylle – 4 hyödyllistä vinkkiä
Next Post
Tee sukkaeläimiä itse – ohjeet kaneille, norsuille, kissoille ja apinoille