15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Myrkylliset sisäkasvit kissoille – mitä myrkyllisiä kasveja vältetään kotona

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit ruoho lähikuva kissan hampaat ikenet

Kun kyse on myrkyllisistä huonekasveista kissoille, kaksi kasviston ja eläimistön edustajaa eivät ole yhteensopivimpia kämppäkavereita. Usein lemmikit syövät muutamia lehtiä tai varret alkuperäisistä kasveista ja jättävät vain jäännökset entisestä vihreästä kasvista. Se ei ole yksisuuntainen suhde, vaikka monet tavalliset huonekasvit ovat merkittäviä uhkia lemmikkisi terveydelle. Joten kissanpennut haluavat napostella lehtiä ja houkuttelevat monien kotikasvien hajuja ja kudoksia. Siksi tässä viestissä olemme laatineet luettelon, joka sisältää kissoille myrkyllisiä kasveja. Joten jos olet kissanomistaja, paras vaihtoehto on suojata lemmikkisi siltä tai pitää se poissa.

Mitä myrkyllisiä huonekasveja kissoille sinun pitäisi tietää?

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit krysanteemi istutus lähikuva kissa oven ulkopuolella

Kun eläimet ovat ulkona, he syövät ruohoa ja kotona napostavat kaikkea vihreää ja rapeaa. He rakastavat erityisesti pitkiä, jänteviä lehtiä, ja se on itse asiassa täysin normaalia. Jotkut lemmikinomistajat jopa istuttavat kissaruohoa lemmikeilleen kotona.

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit ruoho lähikuva kissa

Kissat pitävät huonekasveista paitsi suuren ruokahalunsa takia, myös siksi, että ne ovat kyllästyneitä tai koska niillä on vatsavaivoja. He haluavat myös antaa lehtien reunojen kulkea ikeniä pitkin ennen pureskelua. Luultavasti tällä on jotain tekemistä hänen purkauksensa kanssa.

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja kukkia kissa eläinlääkärintarkastuksessa myrkytyslääkärikäynti

Jos kissa sairastuu, kun hän on tuonut kotiin uuden huonekasvin tai kukkakimppun, on parasta ottaa siitä kuva. Tämän jälkeen menet eläinlääkäriin. Myrkyllisyyden syyn tunnistaminen mahdollistaa nopean hoidon, kuva tai kasvin osan käyttöönotto auttaa. Kissoille on kymmeniä kasvilajeja, joten todisteet auttavat selvittämään, kuka ne aiheutti.

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja tyyppejä kukkia kissa eläinlääkärillä pistää myrkytyksen

Oireet voivat vaihdella kukasta riippuen aina suun ympärillä olevasta turvotuksesta kuolaamiseen, ripuliin, epäsäännölliseen hengitykseen tai sydämenlyöntiin ja oksenteluun. Ennen kaikkea yritä kuitenkin pysyä rauhallisena ja hakea eläinlääkärin apua mahdollisimman pian.

Myrkylliset huonekasvit kissoille – liljat

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit lilja vihreä lilja haju valkoinen kissa

Liljat ovat myrkyllisimpiä kasveja kissoille, koska siitepöly voi aiheuttaa akuutin munuaisten vajaatoiminnan, jos sitä nautitaan vahingossa. Ennen kuin puhumme muista myrkyllisistä kukista, meidän on käsiteltävä tätä aihetta ensin. Vaikka kissoilla on monenlaisia ​​kasveja ja kukkia, jotka voivat aiheuttaa ihottumasta vatsavaivoja, liljat ovat tappavia kasveja myös koirille.

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit kukkaruukku krysanteemi kissanpentu

Vaikka useimmat aikuiset eläimet välttävät vaarallisten lehtien pureskelua, kimppujen siitepöly voi pudota ja asettua tasaisille pinnoille. Ruokapöydän ja karvaisten tassujen ympärillä liikkuminen voi noutaa ne ja nuolla ne pois, kun kissa hoitaa itseään.

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja kukkaruukku vihreä lilja ikkunassa

Tiesitkö, että vaarallinen vihreä lilja on myrkyllinen eikä se rajoitu vain kukkakimppuihin? Monet teistä saattavat jo tietää, että suosituin yksittäinen lehti on myrkyllinen. Se on yleinen huonekasvi, joka voi myös olla haitallista kissallesi. Onneksi myrkytys ei pääty akuuttiin munuaisten vajaatoimintaan kuten muut liljat.

Ikkunalehti (Monstera Deliciosa)

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja ruukkukasveja kaapissa herkullisia ikkunanlehtiä

Kaikista listamme kärjessä olevista trendikkäistä huonekasveista yleisin on ikkunalehti, joka tunnetaan myös nimellä Delicious Window Leaf. Se on myös erittäin myrkyllistä karvaisille ystävillemme, ja vain yksi purema siitä voi aiheuttaa heille voimakasta kipua. Onneksi kissat näyttävät mieluummin napostavan tahmeita lehtiä.

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit krysanteemi istutus lähikuva kissa makaa

Joten jos omistat jonkin näistä, on epätodennäköistä, että lemmikkisi pureskelevat sitä. Se on kuitenkin mahdollista ja sinun on oltava tietoinen oireista. Oireita tällaisesta myrkytyksestä kissoilla ovat suun raapiminen, kuolaaminen, kipu suussa ja kurkussa, nielemisvaikeudet ja suuontelon ärsytys.

Ovatko orkideat myrkyllisiä kissoille??

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja orkidea haju kissanpentu

Monet pitävät karvaisen perheenjäsenensä turvallisuutta ensisijaisena asiana. Orkideoiden huhutaan olevan erityisen myrkyllisiä kissakavereillemme. Asiantuntijoiden mukaan tämä teoria ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa.

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja ruoho potti kotona kissa pieni kissanpentu

Monet uskovat, että kauniin kuun orkidean napsiminen voi olla myrkyllistä kissallesi. Tämä on vain osittain totta, koska jos kissasi puree tällaista kasvia, se joskus ajaa vieraat esineet pois järjestelmästä. Oireet liittyvät siis vatsakipuun, oksenteluun ja ripuliin.

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja sohvapöytä kukkalajikkeita

Vaikka useimpien kasvien napostelu ei ole koskaan hyvä idea kissallesi, nämä orkideat eivät ole myrkyllisiä kissoille ja koirille. Silti on viisasta pitää kissa poissa kaikista kasveista, myös orkideat. Niille voidaan käyttää myös torjunta -aineita ja lannoitteita, mutta teet kaikkesi niiden poistamiseksi lehdistä mahdollisimman paljon. Tästä syystä yritä sumuttaa kasvit ja ripotella ne joko kanelilla tai cayennepippurilla.

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja maljakko kukkia ikkunassa kissanpentu

Pidä orkideasi joko paikassa, johon lemmikkisi eivät pääse. Katso myös nelijalkaisia ​​perheenjäseniäsi ja pelota heitä pois, kun he lähestyvät.

Ovatko tulppaanit myrkyllisiä kissoille??

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit moniväriset tulppaanit ikkuna pennut leikkiä haju

Jos olet istuttanut nämä kauniit kukat pihalle tai kotiin, kissasi ei saa kohdata niitä. Vaikka tulppaanit eivät ole hengenvaarallisia lemmikeille, sipulin purema voi aiheuttaa suun ärsytystä, liiallista syljeneritystä ja pahoinvointia. Mahdollinen vaikutus, joka niillä voi olla kissoille, on siis kaikkea muuta kuin kaunista.

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja erilaisia ​​kukkia kukkakimppu kissan haju

Kasvien riskialttiita komponentteja ovat Tulipalin A ja Tulipalin B, toksiinit, joita esiintyy erityisesti sipulissa. Pidä tulppaanit aina kaukana kissasta. Suojaa kissasi tarvittaessa tulppaaneilta lajittelemalla kasvit esimerkiksi lankaverkolla.

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit keltaiset tulppaanit ikkunan edessä kissanpentu

Jos huomaat kasvin, jonka luulet olevan tulppaani, mutta et ole silti 100% varma, varmista, että lemmikkisi ei pääse sen lähelle missään olosuhteissa. Näyttävät kukat ovat tyypillisesti tähtien tai soikeiden muotoisia ja ne ovat kirkkaita vaaleanpunaisia, violetteja, oransseja, keltaisia, valkoisia ja punaisia. On myös monivärisiä tulppaanilajeja. Tietäen täsmälleen, miltä tulppaani näyttää, voi olla parempi tapa suojata kissasi siltä.

Aloe vera on myrkyllistä kissoille?

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja ruukkukasveja pöydällä harmaa puss

Aloe, mukaan lukien aloe vera, ovat tavallisia huonekasveja, koska voit käyttää niitä kauneudenhoitotuotteiden ja kotitekoisten henkilökohtaisten hoitotuotteiden valmistukseen. Jotkut samoista yhdisteistä, jotka tekevät tästä mehevästä kasvista hyödyllisen, voivat kuitenkin olla erittäin vaarallisia kissoille. Tällaisen lemmikkimyrkytyksen oireita voivat jälleen olla ruokahaluttomuus, ruokahaluttomuus, masennus, ripuli, punainen virtsa ja paljon muuta.

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit syövät ruohoa lähikuva kissa ulkona ulkona

Huomaat muutoksen kissanpennussasi useista tunneista muutamaan päivään sen jälkeen, kun se on sulanut aloen. Jos epäilet lemmikkisi syövän aloe ja on sairas, sinun on mentävä välittömästi eläinlääkäriin.

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja aloe vera lähikuva kissa ulkona ulkona

Aloe veraa viljellään sekä kotimaassa että kaupallisesti lääkekasvina. Se on myös elinkelpoinen ruukkukasvi, joka sopii erinomaisesti sisäkäyttöön. Vaikka sen parantavista ominaisuuksista on suurta hyötyä ihmisille, kasvi on myrkyllinen kissoille, koirille ja joillekin muille eläimille. Eläimet, jotka pureskelevat aloe -kasvien lehtiä tai varsia, voivat myös kokea ruoansulatusvaivoja, kuten oksentelua tai röyhtäilyä.

Huomaa, että muratti on myrkyllinen myös kissoille

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit muratti muratti lähikuva kissa ulkona ulkona

Pothos-muratti, jota kutsutaan myös paholaisen muratiksi, on suositeltava kauniista värikkäistä lehdistään, taipuisasta luonteestaan ​​ja ilmanpuhdistusjärjestelmästään. Itse asiassa muratti pidetään yhtenä parhaista kasveista ilmansaasteiden poistamiseksi. Tämän vuoksi monet ihmiset saavat niitä lahjoina talonlämmitysjuhlilla.

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit kukkaruukut violetit lemmikkikissa

Efeututea ei voida kuvata erityisen haitalliseksi pieninä määrinä, mutta se voi aiheuttaa epämiellyttäviä ja joskus vakavia sivuvaikutuksia eläimille ja ihmisille. Kissojen oireita ovat kuolaaminen, tukehtuminen, suun ja kielen turvotus, hengitysvaikeudet ja vatsavaivat. Pahimmassa tapauksessa nämä voivat valitettavasti johtaa munuaisten vajaatoimintaan ja / tai kuolemaan.

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit muratti muratti lähikuva kissa makaa ulkona

Joten muratti on huonekasvi, jota sinun kissanomistajana on pidettävä erittäin huolellisesti. Jos nelijalkainen ystäväsi pureskelee tai syö osan siitä, kasvin kaikissa osissa olevat kalsiumoksalaattikiteet ovat hänelle tuskallinen ateria. Oireet muistuttavat ikkunanlehtimyrkytystä, ja jos kissanpentu on altistunut kasville, se on hoidettava nopeasti. Vaikka useimmat eläimet toipuvat tästä, he kärsivät kauheasta tuskasta.

Syklamenit olisivat myös myrkyllisiä?

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit kukkakorit violetit lemmikkikissa kysyä, minkä tyyppiset kasvit ovat myrkyttömiä

Toinen suosittu sisä- ja ulkokasvi, joka saa kauniita kukkia, on syklaami. Kuten aloe, se sisältää myös saponiaa, joka voi saada kissat sairaiksi, jos he nauttivat osan siitä. Tällaisia ​​sivuvaikutuksia ovat kuolaaminen, ripuli, kouristukset, ja jos niitä ei hoideta, ne voivat olla kohtalokkaita.

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja kukkaruukku ikkunassa syklaami kissanpentu

Syklaami on kaunis huonekasvi, jota yleensä myydään supermarketeissa. Sitä kutsutaan myös Persian violetiksi. Cyclamen sisältää ärsyttäviä saponiineja, ja jos jokin kasvin osa (erityisesti mukulat tai juuret) pureskelee tai nielee koirat ja kissat, se voi aiheuttaa kliinisiä oireita oksentamisesta. Suuret kerrostumat kehossa voivat aiheuttaa myös sydänongelmia.

Syötävät ja muut kukat ja kasvit

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit syövät lähikissaa kotona

Vaikka monet puutarhurit kasvattavat vihanneksia ja hedelmäkasveja ulkona, kaukana kotikissien nälkäisistä silmistä, joitakin näistä kasveista kasvatetaan usein ruukuissa sisätiloissa sesongin ulkopuolella. Sekä valkosipuli että sipuli voivat saada kissat sairaiksi syödessään niitä. Kaakaopavun multaa on myrkyllistä koirille, mutta se ei ole tunnettu vaara kissoille.

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit auringonkukka sisätilojen kissa

On kirjaimellisesti kymmeniä tavallisia huonekasveja, jotka ovat haitallisia kissoille. Siksi on aina hyvä idea ottaa yhteyttä eläinlääkäriin tai eläinlääkäriasemaan tiedustellakseen tiettyä lajia, jos et ole täysin varma.

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit narsissin kukkalajikkeet

Vaarallisimpia koristekasveja ovat vuokot, narsissit, krysanteemit ja parsasanat. Näiden kasvien syöminen voi aiheuttaa kissasi uneliaisuuden tai arvaamattomuuden. Varo tällöin käyttäytymisen äkillisiä muutoksia.

Puut myrkyllisinä huonekasveina kissoille

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja ruukkukasveja maahan ruukkukasvi kuva

Jotkut puumaiset ja suuret nurmikasvit ovat myös myrkyllisiä kissoille, vaikka nämä kasvit eivät todennäköisesti ole lemmikkisi ensimmäinen kulutuksen kohde. Spotted hemlock, daphne ja puumainen enkelin trumpetti ovat mahdollisesti kohtalokkaita kissoille. Jotkut marjakuusi, mukaan lukien kaari, ovat myrkyllisiä kissoille, koirille ja karjalle.

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja ruukkukasvi maahan ruukkumaassa

On myös joitain kasveja, jotka toimivat kissojen huumeina. Useimmat ihmiset ovat hyvin tietoisia kissanmintun vaikutuksista kissanpentuihin – kuolaaminen, leikkisyys ja täysin hullu käyttäytyminen. Väitetään, että vaikutukset ovat samanlaisia ​​kuin marihuanan tai LSD: n vaikutukset ihmisiin, mutta kestävät vain noin kymmenen minuuttia. Kissanmarja vaikuttaa kuitenkin vain 50 prosenttiin kissoista.

myrkyllisiä huonekasveja kissoille myrkyllisiä kasveja ruukkukasveja ikkunassa philodendron kissanpentu

On olemassa muutamia muita kasveja, jotka vaikuttavat kissoihin samalla tavalla. Näitä ovat valerianjuuri, jota kasvatetaan luonnollisena uniapuna ihmisille ja hämähäkkikasveille. Jotkut eläimet eivät reagoi kissanmintulle, mutta osoittavat kiinnostusta Valerianaa kohtaan. Toiset rakastavat molempia, ja niitä voi joskus löytää hämähäkkikasveista.

Hämähäkki kasvi

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit ruukkukasvi lähikuva kissa

Hämähäkkikasvien sanotaan olevan myrkyttömiä kissoille, mutta todellisuudessa ne voivat helposti sairastua niistä. Jos kissasi syö tarpeeksi kasvien lehtiä, he voivat kokea vatsavaivoja, oksentelua ja ripulia. Mutta miksi kissat edes syövät tällaista? Hämähäkkikasvien lehdet sisältävät oopiumiin liittyviä luonnollisia yhdisteitä, jotka antavat kissoille lieviä mutta vaarattomia aistiharhoja.

myrkylliset huonekasvit kissoille myrkylliset kasvit ruukkukasvit ikkunan edessä pelottavat valkoisen kissan

On olemassa pitkä luettelo kissoille myrkyllisiä kukkia, ulkokasveja ja huonekasveja. Aivan liian monta lueteltavaksi täällä, joten suosittelemme lukemaan ne tarkemmin. Vaikka kissanpennut jättävät vaarallisia kasveja rauhaan, he voivat vahingossa sotkea väärää kantaa ja tarvitsevat apua. Tunnettujen vaarojen pitäminen poissa ulottuvilta on ensimmäinen askel lemmikkieläinten turvallisessa kasvatuksessa.

Previous Post
Hyvä hammashoito viehättävälle hymylle – 4 hyödyllistä vinkkiä
Next Post
Tee sukkaeläimiä itse – ohjeet kaneille, norsuille, kissoille ja apinoille