15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mikä koira sopii minulle parhaiten? Katsaus koirarotujen toimintaan ja luonteeseen

Mikä koira sopii minulle parhaiten? toimintahahmo

Koirat ovat todellisia kumppaneita ja voivat tarjota iloista seuraa ihmisille elämässä. Mutta sinun on oltava tietoinen siitä, että koiran ostaminen on suuri vastuu ja se tarkoittaa elinikäistä suhdetta nelijalkaiselle ystävällesi. Loppujen lopuksi ei ole mikään esine, että 2, 3 tai 6 kuukauden kuluttua, kun euforia uudesta asiasta menee ohi, eläin voidaan luovuttaa tai luovuttaa ilman ongelmia. Ehkä jokaisen, joka haluaa koiran, pitäisi ensin kysyä itseltään yksi kysymys: pystynkö tarjoamaan koiralle yhtä paljon iloa kuin se minulle? Koska koiran pitäminen on sama asia kuin missään parisuhteessa, eikä kyse ole vain ottamisesta ja vastaanottamisesta. Yhteenvetona: mitä paremmin ihminen ja koira menevät yhteen, sitä onnellisempia he elävät yhdessä. Onneksi yli 250 eri koirarotua on nyt kehitetty ja voit valita elämäntyylillesi ja persoonallisuudellesi parhaiten sopivan rodun. Seuraavassa tuomme enemmän selvyyttä aiheeseen: Mikä koira sopii minulle?

Mikä koira sopii minulle parhaiten?

Mikä koira sopii minulle parhaiten? koirarodun luonne

Paimenet, metsästyskoirat, vinttikoirat, terrierit, noutajat, mopit jne., On niin monia eri koirarotuja ja tunnet usein olosi hukkuaksi valita kaikkien näiden upeiden eläinten välillä. Oikean ja vastuullisen valinnan tekemiseksi sinun tulee miettiä etukäteen huolellisesti: Mikä koira sopii minulle? Tähän kysymykseen ei varmasti ole niin helppo vastata. Sinun tulisi harkita elämäntapasi ja elämäntilanteesi. Löydätkö riittävästi aikaa päivittäisille kävelyretkille? Onko huoneistossa tarpeeksi tilaa, jotta koira ei kärsi tilan puutteesta? Oletko aktiivinen vai rauhallinen persoona? Oletko enemmän kaupunkilainen vai haluatko viettää paljon aikaa luonnossa? Yleensä koiran ostamisen pitäisi olla kumppanin valinta, joka olisi aina siellä ja jonka kanssa voit tehdä mitä ikinä halusit. Koira on vastuu, mutta ei rajoitus, ja sen pitäisi tuoda iloa elämään.

Mikä koira sopii luonteeseeni?

Mikä koira sopii minulle parhaiten? luonne vapaa -ajan outlet -yritys

Jotta sinusta tulisi täydellinen tiimi koirasi kanssa, on siksi erittäin tärkeää, että käsittelet eri koirarotuja ennen kuin valitset yhden. Ne eroavat paitsi koosta ja ulkonäöstä, mutta ennen kaikkea omituisesta luonteestaan ​​ja luonteestaan. Vaikka ulkonäkö on henkilökohtainen mieltymys, nelijalkaisen ystävän kokoa on tarkasteltava kriittisesti. Isot koirat eivät aina tarvitse paljon tilaa asunnossa, mutta enemmän tilaa, jotta he voivat päästää höyryn ja sitten vain laiskotella kotona. On kuitenkin myös hyvin pieniä koirarotuja, kuten Jack Russell Terrierit, jotka ovat villejä ja itsepäisiä ja aiheuttavat jopa enemmän hälyä kuin esimerkiksi viisi kertaa suurempi Labrador. Muuten, oikean koirarodun valitseminen ei ole vain henkilökohtaisia ​​ajatuksia elämästä koiran kanssa. Sinun tulisi myös ottaa huomioon ihmiset, joiden kanssa asut, kuten kumppanisi ja perheesi. Ehkä ystäväpiirissäsi on joku, jonka kanssa haluat käydä ja joka on allerginen koiran karvoille. Silloin olisi järkevää valita ei-irtoava koirarotu, kuten vesikoira tai snautseri. Jossain keskellä koiran tarpeiden ja yksilöllisten ideoiden pitää vastata.

Mikä koira sopii minulle parhaiten? Kuusi koiraroduryhmää ja niiden luonne yhdellä silmäyksellä

Mikä koira sopii minulle parhaiten? koirarodut pienet suuret keskikokoiset

Olipa pieni, keskikokoinen tai suuri, pitkä tai lyhytkarvainen, koiraa ei pidä valita vain ulkonäön perusteella. Joka tapauksessa sinun on otettava selvää toiminnastasi ja luonteestasi ennen sen ostamista. Mutta sinun on oltava tietoinen siitä, ettei ole olemassa sellaista asiaa kuin täydellinen koira, joka täyttää kaikki vaatimukset, odotukset ja ideat.

Paimenkoirat: Collie, Bordercollie, Australianpaimenkoira

mikä koira sopii minulle collie

Niitä pidetään älykkäimpinä koirina, ja niitä käytettiin alun perin paimentamiseen ja paimentamiseen. He ovat kuuliaisia ​​ja oppivia, aktiivisia, leikkisiä ja tarvitsevat päivittäistä liikuntaa. Siksi ne sopivat huonosti kodikkaille persoonallisuuksille, jotka mieluummin makaavat sohvalla. Keskimäärin ne ovat noin 50-60 cm korkeita ja 25-30 kg painavia.

Seurakoirat (minikoirat): Chihuahua, malta, Yorkshirenterrieri, mopsi

mikä koira sopii minikoirarotulle

Useimmat näistä koiraroduista on suunniteltu pitämään ihmiset seurassa ja heidän kanssaan. Joten he ovat suuria kumppaneita ja rakentavat läheisen yhteyden rakastajaansa tai isäntäänsä. Usein he voivat jopa tulla mustasukkaisiksi toisille ihmisille tai eläimille, jos heidän huomionsa siirtyy heiltä. Minikoirina ne eivät kasva yli 30 cm korkeiksi ja painavat jopa 7-10 kg.

Metsästyskoirat: Rhodesian Ridgeback, Beagle, Greyhound, Weimaraner jne.

mikä koira sopii minulle metsästyskoiraksi

Metsästyskoirilla on luonnollinen vaisto metsästää ja jahdata pienempiä eläimiä. Joten tämän suvun edustajat eivät ole kaikille. Ennen kaikkea he ovat hyvin päättäväisiä, valppaita ja itsepäisiä. He tarvitsevat ehdottomasti johdonmukaista kasvatusta ja paljon paljon liikuntaa, koska he ovat aina täynnä energiaa. Koirat ovat paras seura aktiivisille ihmisille, jotka harrastavat ulkoilua päivittäin ja nauttivat retkistä.

Vartijakoirat: Doberman, Saksanpaimenkoira, Rottweiler, Newfoundlandin koira

mikä koira sopii minulle vahtikoira dobermanni

Nämä on alun perin kehitetty vartijakoiriksi. He vartioivat aluetta, jota he pitävät omana, ja iskevät, kun muukalainen lähestyy sitä. Lisäksi he tarvitsevat tarpeeksi liikuntaa ja sopivat huonosti kaupunkiasuntoon, jos puutarhaa ei ole.

Hiljaiset perhekoirat: Labradorinnoutaja, kultainennoutaja, bernander, Berninpaimenkoira, tanskalainen

mikä koira sopii minulle perhekoira, joka pitää lapsista

Usein lapsiperheet suosivat koiranrotuja, jotka rakastavat lapsia eivätkä hauku usein. Suurin osa ajasta ei kuitenkaan riipu koirasta, vaan ennen kaikkea siitä, miten se kasvatettiin. Joskus elinolosuhteet muodostavat sen, mikä ei ole koiran rodulle tyypillistä. Joten sinun on oltava tietoinen siitä, että vain koira, jolla on riittävästi liikuntaa ja aktiivisuutta, voi makaa hiljaa kotona.

Koirat allergikoille: vesikoirat, villakoirat, maltalaiset, Yorkshiren terrierit, Bolonka Zwetna

mikä koira sopii minulle allergikoille, allergikoille

Koirarotuja, joilla ei ole aluskarvaa, pidetään yleensä hypoallergeenisina. Niiden turkkirakenne muistuttaa enemmän ihmisen hiuksia. Edellisessä viestissä raportoimme yksityiskohtaisesti niin sanotuista ei-irtoavista koiraroduista.

Terrierit: Jack Russell, Airdale Terrieri, Fox Terrieri, mäyräkoira, Schnauzer

mikä koira sopii minulle terrieri

Koiranrotut, kuten terrierit, ansaitsevat oman ryhmänsä, koska ne eivät ole muita lajeja. Ne ovat pienistä keskikokoisiin. On tärkeää, että jokainen on rohkea, ennakkoluuloton, aktiivinen, leikkisä ja utelias ja hänellä on vahva metsästysvaisto. He nauttivat minkä tahansa työn tekemisestä ja odottavat aina palkintoa. Tarvitset uusia vaihtoehtoisia ammatteja, kuten koiraurheilua tai ketteryyttä, ja isäntäsi tai emäntäsi täyden huomion itsellesi. Se, mistä he eivät pidä, on olla yksin pitkään. Siellä niistä tulee tuhoisia.

Mikä koira sopii minulle: johtopäätös

mikä koira sopii minulle paras ystävä koiranrotuja

Koira on elävä olento, joka seuraa omistajansa kanssa monta vuotta. Kuten ihmissuhteissa, tämä pätee myös täällä: Tarkista siis kuka on ikuisesti sidottu. Aluksi “Mikä koira sopii minulle?” Olemme tiivistäneet seuraavat kohdat, jotka sinun on ehdottomasti otettava huomioon ennen koiran ostamista:

  1. Ulkomuoto
  2. Elämäntilanne
  3. Aikavaatimus
  4. Pieni, keskikokoinen tai suuri
  5. Aktiivisesti tai rauhassa
  6. Koulutusponnistus
  7. Nainen vai mies
  8. Kustannukset ja huolto
  9. mahdollisesti allergia

mikä koira sopii minulle lapset perhekoira

Previous Post
Hyvä hammashoito viehättävälle hymylle – 4 hyödyllistä vinkkiä
Next Post
Tee sukkaeläimiä itse – ohjeet kaneille, norsuille, kissoille ja apinoille