15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Laihduta sitruunavedellä – edut ja haitat yhdellä silmäyksellä

Sitruunaveden ruokavalio lasi-vesi-koko-sitruuna-sitruuna-kiila-keittiöpyyhkeet

Jos haluat saavuttaa unelmahahmon ja samalla huolehtia kehosi vieroituksesta, tämä on sinua varten Sitruunaveden ruokavalio ennen. Sitruunat sisältävät runsaasti C -vitamiinia ja magnesiumia ja auttavat polttamaan rasvaa. Tästä syystä ne ovat osa ravitsemussuunnitelmaa ja ovat paras ystäväsi, jos haluat laihtua muutaman kilon nopeasti. On kuitenkin olemassa myös riskejä, jotka on pidettävä mielessä. Lue lisää sitruunaveden ruokavalioista ja niiden eduista ja haitoista.

Sitruunaveden ruokavalio nopeaan laihtumiseen

Sitruunaveden ruokavalio nopea laihdutusnauha-mittanauha-leikkuri-sitruuna

Klassinen ruokavalion variantti sitruunavedellä on paastohoito, koska et syö mitään viikkoon ja juot vain vettä, joka sisältää tuoretta sitruunamehua, vaahterasiirappia tai hunajaa ja mausteita, kuten cayennepippuria. Voit laihtua 2-3 kiloa viikossa. Tämä muunnelma on kuitenkin melko raju ja liittyy paljon nälkään. On kuitenkin olemassa riski ei-toivotusta jojo-vaikutuksesta, jos syöt paljon ja epäterveellisesti heti sitruunaveden ruokavalion jälkeen. Löydät eri vaihtoehdot, joissa laihdutat ei niin nopeasti, mutta tehokkaammin, alempana artikkelista.

Sitruunaveden ruokavalio: hyödyt

Sitruunaveden ruokavaliolasit-vesi-sitruuna-viipale-kulho-sitruunat

Kaikki tietävät, että sitruunat, joilla on korkea C -vitamiinipitoisuus, auttavat vilustumiseen ja vahvistavat immuunijärjestelmää. Lisäksi sitruunamehun hapan maku hillitsee ruokahalua ja tyydyttää suuren nälän jokapäiväisessä elämässä. Rasvanpolttoa edistetään, kun aineenvaihdunta käynnistyy. Laihduttaessa C -vitamiinin tarve elimistössä yleensä kasvaa. Kuitenkin, jos juot sitruunavettä, suurempi tarve täytetään ja keho saa siitä tarpeeksi.

Sitruuna antioksidanttina

Sitruunaveden ruokavalio ravinteita-koko-sitruuna-puoli-sitruuna-puulaudat

Sitruunamehu edistää ruoansulatusta ja suojaa kehoa vapailta radikaaleilta, minkä vuoksi se tunnetaan antioksidanttina. Sitruunaa käytetään myös kollageenin valmistukseen ja kudosten vahvistamiseen. Sitruunoita käytetään myös kosmetiikassa, koska ne puhdistavat näppylöiden ihon ja vähentävät ryppyjä.

Tärkeitä ravintoaineita sitruunassa

Sitruuna-vesi-ruokavalio-resepti-sitruunamehu-puristaminen-vesi-sitruuna-valmistelu

Sitruunaa kutsutaan usein monihedelmäksi, joka sisältää monia tärkeitä ravintoaineita. Korkean C -vitamiinipitoisuuden lisäksi se sisältää myös kalsiumia, kaliumia ja pektiiniä, jotka hillitsevät ruokahalua. A -vitamiinin ja raudan jälkiä löytyy myös keltaisista hedelmistä, jotka antavat sille monivärisen nimen ja sopivat sitruunaveden ruokavalioon.

Sitruunaveden ruokavalio: haitat

Sitruunaveden ruokavalio vähenee-lasi-pullo-vesi-sitruuna-neljännespöytä

Laihdutus sitruunavedellä sisältää myös joitain kielteisiä puolia. Sitruunahappo tarttuu hampaisiin ja aiheuttaa joskus hampaiden reikiintymistä. Erityisesti ruokavalion äärimmäisen muunnelman yhteydessä esiintyy suolistovaivoja ja puutosoireita, jotka johtuvat kiinteän ruoan syömättä jättämisestä. Ei-toivottu jojo-vaikutus ja lisääntynyt virtsaamistarve ovat muita sitruunaveden ruokavalion haittoja, joita on noudatettava. Varoitus: Oikean ruokavalion tulisi tasapainottaa kaikki tärkeimmät ravintoaineet.

Juo lämmintä vettä sitruunalla joka aamu

Sitruuna-vesi-ruokavalio-lämmin vesi-sitruuna-sitruuna-viipaleet-juo-aamulla

Riippumatta siitä, haluatko noudattaa ruokavaliota vai et, on suositeltavaa juoda lasillinen lämmintä vettä ja juuri puristettua puolikas sitruunamehua joka aamu tyhjään vatsaan. Luonnollinen kivennäisvesi, joka on täysin hiilihapoton, sopii tähän parhaiten. Liian kuuma vesi tuhoaa monet sitruunan ravintoaineet, joten se ei sovellu sitruunaveteen.

Suojaa hampaat sitruunavedellä

Sitruuna-vesi-ruokavalio-vesi-sitruuna-viipale-lasi-olki-suojaa hampaita

Voit suojata hammaskiillettä juomalla sitruunaveden oljen läpi tai huuhtelemalla suun sitruunaveden juomisen jälkeen. Hampaiden harjaamista heti sen jälkeen ei kuitenkaan suositella. On parempi odottaa vähintään puoli tuntia ennen aamiaisen syömistä.

Kuinka sitruuna polttaa rasvaa?? 

Sitruuna-vesi-ruokavalio-aamulla-lasi-hiilihapoton vesi-puolikas sitruuna-ennen aamiaista

Kun saat suuren määrän C -vitamiinia, keho vapauttaa enemmän norepinefriinihormonia, joka auttaa poistamaan rasvaa rasvasoluista. Varastoituja rasvoja käytetään energian tuottamiseen elimistössä. Tämä saa rasvanpolton käyntiin ja alat laihtua.

Inkivääri sitruunaveden ruokavalion resepti

Sitruunavesi-ruokavalio-sitruuna-inkivääri-juuret-lasi-inkivääri-tee-sitruunaviipaleet

Toinen ruoka, joka auttaa laihduttamaan, on inkivääri. Sitä pidetään hyvänä lisänä sitruunaveden ruokavalioon. Laihdutusveden valmistamiseksi molemmista ainesosista tarvitset yhteensä:

– 1 inkiväärijuuri

– 1 sitruuna

– hunajaa (tai vaahterasiirappia).

Valmista ohut vesi sitruunalla ja inkiväärillä

Sitruunavesi ruokavalio inkivääri tee sitruuna hunaja inkivääri juuriviipaleita

Inkivääri kuoritaan, leikataan ohuiksi viipaleiksi, kaadetaan kiehuvaan veteen ja annetaan jähmettyä vähintään kymmenen minuuttia. Sitten lisätään hunajaa ja molemmat sekoitetaan hyvin. Lopuksi mehu puristetaan sitruunasta ja lisätään inkivääriteen ja hunajan seokseen. Tätä ohutta vettä voi nauttia kylmänä tai lämpimänä ja parhaiten ennen aterioita.

Kevyempi variantti sitruunaveden ruokavalioon

Sitruuna-vesi-ruokavalio-lasi-lämmin vesi-sitruuna-juoma-terve-aamulla

Voit laihtua sitruunamehulla noudattamatta erityistä ruokailusuunnitelmaa, jos juot sitruunavettä jokaisen aterian yhteydessä koko päivän. Tämä stimuloi ruoansulatusta ja keho käyttää ruokaa paremmin. Tällä vaihtoehdolla menetät kuitenkin vain noin puoli kiloa viikossa.

Idea sitruunaveden ruokavalion ravitsemussuunnitelmaan

sitruuna-vesi-ruokavalio-sitruunamehu-puoli-sitruuna-vielä-vesi-lämmin-lasi

Jos ravitsemussuunnitelmaa täydennetään, se voi lisätä jopa yhden kilon viikossa. Vinkkimme: Älä jatka päivittäistä sitruunaveden ruokavaliota yli kahden viikon ajan vatsavaivojen välttämiseksi. Seuraavassa esittelemme 7 päivän ravitsemussuunnitelman sitruunaveden ruokavalion kevyemmälle versiolle. Jokaisen päivän pitäisi alkaa heti nousun jälkeen lasillisen lämpimällä sitruunavedellä:

Päivä 1:

– Aamiainen: kaurapuuro, luomumaitoa ja hedelmäsalaattia

– Lounas: kasviskeitto

– Illallinen: paistettuja vihanneksia kanan kanssa

Päivä 2:

– Aamiainen: keitetty muna, täysjyväleipä tomaateilla ja omenalla

– Lounas: salaatti papuja, tomaattia ja paprikaa

– Illallinen: ragu vihannesten ja täysjyväriisin kanssa

Päivä 3:

– Aamiainen: kaurapuuro maidon kanssa, kaikki hedelmät

– Lounas: lämmin salaatti sämpylöillä

– Illallinen: kala höyrytetyillä vihanneksilla

Päivä 4:

– Aamiainen: pirtelö banaaneilla ja mansikoilla

– Lounas: salaattia ja paistettua perunaa, hedelmiä jälkiruoaksi

– Illallinen: paprikat riisin ja vihannesten kanssa, uuniperuna

Päivä 5:

– Aamiainen: siivu täysjyväleipää, keitettyä munaa ja tomaatteja

– Lounas: kalafilee vihanneksilla

– Illallinen: pasta vihanneksilla

Päivä 6:

– Aamiainen: kaurapuuro jogurtin ja hedelmien kanssa

– Lounas: iso salaatti

– Illallinen: omeletti vihanneksilla ja sienillä

Päivä 7:

– Aamiainen: mysli luomumaidolla tai jogurtilla

– Lounas: pizzaleipä vihanneksilla

– Illallinen: täysjyväriisi vihannesten kanssa.

Vaikka sinun ei pitäisi jatkaa sitruunaveden ruokavaliota yli kahden viikon ajan, voit silti nauttia lämpimästä sitruunavedestä joka aamu.

Yhdistä sitruunaveden ruokavalio liikuntaan

Sitruuna-vesi-ruokavalio-pullo-vesi-sitruuna-jokapäiväinen juoma aterian yhteydessä

Laihtuminen sitruunavedellä on paras lisä säännölliseen liikuntaan. Jos molemmat yhdistetään, saat päivittäisen hyvinvoinnin ja paljon nopeammat tulokset laihtumiseen. On muistettava, että mikä tahansa ruokavalio on yhdistelmä terveellistä ruokavaliota ja säännöllistä liikuntaa.

Previous Post
Askartelu 2-vuotiaiden lasten kanssa-20 ideaa eri materiaaleista
Next Post
Tee pääsiäislahjoja itse – 9 hienoa ideaa ja ohjeita