15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mistä tietää, onko vesimeloni kypsä? Tässä on 6 asiaa, joita kannattaa varoa

Useimmat meistä rakastavat kesää. Ja miksi ei? Kesä edustaa aurinkoa, lomaa ja runsaasti tuoreita, herkullisia hedelmiä ja vihanneksia. Tietenkin vesimeloni on ehdoton suosikki kesäkuumassa, koska se viilentää, sammuttaa janoa ja maistuu hyvältä samaan aikaan. Kun näemme vesimelonikasan markkinoilla tai supermarketin näytöillä, ajattelemme usein, että hyvin kypsän, mehukkaan ja makean vesimelonin valitseminen on pelkkää onnea. Mutta on joitain ominaisuuksia, joiden avulla voidaan kertoa, onko vesimeloni kypsä. Selitämme, mitä nämä ovat hetken kuluttua!

Mistä voit tietää, onko vesimeloni kypsä??

kuinka tunnistat hyvät vesimelonit

Monilla ihmisillä ei ole aavistustakaan kuinka valita hyvä vesimeloni. He vain napauttavat hedelmää kädellään eivätkä tiedä tarkalleen mitä tekevät. Vaikka söpön vesimelonin valitseminen ulkonäöltään voi olla melko vaikea tehtävä, on olemassa muutamia temppuja, jotka voivat auttaa tässä pyrkimyksessä. Itse asiassa voit kertoa, onko vesimeloni kypsä leikkaamatta sitä. Tässä on kokeneiden maanviljelijöiden vinkkejä, joiden avulla voit valita markkinoiden parhaan vesimelonin.

Vesimelonin väri

miten tunnistat hyvät vesimelonit

Voit käyttää väriä kertomaan, ovatko hedelmät riittävän kypsiä. Täydellisen vesimelonin pitäisi tummanvihreä ja matta olla. Jos pinta on kiiltävä ja raidat eivät ole kirkkaita, vesimeloni ei ole vielä kypsä.

Oikea muoto

vesimeloni, joka on hyvä ja makea

Katso vesimelonia kunnolla. Monet ihmiset eivät tiedä, että maanviljelijät erottavat vesimelonit sukupuolen mukaan. Esimerkiksi “uroksilla” on pitkänomainen muoto ja vetinen maku, kun taas “naarailla” pyöreä ja paljon makeampi ovat.

Vesimelonin paino ja koko

tunnistaa kypsän vesimelonin

Hyvän vesimelonin pitäisi olla kooltaan hyvä tuntuu raskaalta. Tämä osoittaa, että se on täynnä vettä ja kauniisti kypsä.

Kokeile verrata vesimelonin painoa toiseen vastaavaan kokoon. Raskaampi on kypsempi. Tämä suositus koskee täysin useimpia hedelmiä ja vihanneksia.

Mitä vesimelonin täplät tarkoittavat?

tunnista onko vesimeloni kypsä

Vesimelonissa on yleensä tahra. Tämä ei ole laatuvika, vaan jälki siitä, missä se oli lattialla. Sitä kutsutaan edelleen tukipisteeksi, eikä sen halkaisija saa olla yli 10 cm. Jos se on suurempi, se tarkoittaa, että hedelmä on ollut pellolla pitkään ja voi olla jo vetistä ja mautonta.

kuinka tunnistaa kypsä vesimeloni

Kypsissä vesimeloneissa on kermainen keltainen tai keltainen oranssinkeltaisia ​​täpliä, mutta eivät ole koskaan valkoisia. Mitä tummempi tahra, sitä parempi. Jos sen väri on valkoinen tai ei havaittavissa, se tarkoittaa, että vesimeloni on poimittu liian aikaisin eikä kypsä.

vesimelonitahrat eivät ole laatuvika

Muodostuu mehiläisten toistuvasta kukkien pölytyksestä verkkomainen ruskeita täpliä vesimelonin päällä. Mitä enemmän tahroja, sitä suloisempi se on.

Kypsyystesti napauttamalla vesimelonia

Koputa vesimeloni kypsäksi

Yleisin tekniikka kypsän vesimelonin tunnistamiseksi on napauttamalla sitä. Kuuluisa Koputuskoe ei ole helppo tehtävä, mutta monet vesimeloni -fanit uskovat, että menetelmä todella toimii.

Napauta hedelmää sormiliitoksilla ja kuuntele niiden antamaa ääntä. Kypsät vesimelonit kuulostavat ontolta ja tylsä. Joten sinun täytyy kuulla ääni, joka kaikuu sisällä. Vesimelonin kypsyysaste voidaan tunnistaa tästä kaikusta.

Varsi

Voit tunnistaa hyvät melonit niiden kuivuneista varsista

Ja varsi osoittaa myös, onko vesimeloni kypsä. Hänen pitäisi kuivui eikä näytä enää tuoreelta.

Jos varsi on vihreä, se tarkoittaa todennäköisesti sitä, että hedelmä on poimittu liian aikaisin eikä ole vielä kypsä.

Milloin vesimeloni on kypsä??

kuinka tunnistaa hyvä vesimeloni supermarketista

Euroopan tärkein vesimelonikausi alkaa alkukesästä. Niitä tuodaan pääasiassa Saksaan Espanjasta, Iranista, Italiasta, Israelista ja Turkista. Koska kuljetus voi kestää muutamasta päivästä viikkoihin, hedelmät korjataan joskus epäkypsinä. Periaatteessa vesimelonit voivat kypsyä vielä sadonkorjuun jälkeenkin, mutta sillä on vaikutusta makuun.

Nainen tunnistaa hyvän vesimelonin markkinoilla

Kuinka kauan vesimelonit kypsyvät? Noin neljä kuukautta. Paras aika makeille ja mehukkaille vesimeloneille on Elokuun lopulla ja syyskuun alussa. Sitten ne kypsyvät luonnollisesti ilman haitallisia aineita.

Milloin on vesimeloni Kypsä sato omassa puutarhassa? Tee naarmu vesimeloniin. Jos huomaat voimakkaan ja raikkaan tuoksun sieltä, hedelmät voidaan korjata.

Vesimeloni: Kuinka kauan sitä voidaan säilyttää??

Milloin vesimeloni on kypsä?

Kun olet ostanut parhaan vesimelonin, älä säilytä sitä pidempään 4 päivää pimeässä ja viileässä paikassa päällä.

Jos haluat säilyttää vesimelonin pidempään, laita se jääkaappiin. Yksi säilyttää perinteisessä jääkaapissa koko vesimeloni jopa 27 päivää.

Viipaloidut vesimelonikuutiot kuinka kauan se on parasta ennen?

Et todennäköisesti leikkaa koko vesimelonia, vain puolet. Jo leikattu vesimeloni voidaan kääriä alumiiniin tai kalvoon ja enintään 3 päivää jääkaapissa myymälä. Pienemmille paloille voit käyttää ilmatiiviitä elintarvikkeiden säilytysastioita tai uudelleen suljettavia pusseja, jotta ne pysyvät tuoreina ja estävät niiden kuivumisen. Syö nämä myös seuraavan 3 päivän aikana.

Previous Post
Tee-se-itse Halloween-puutarhan koristeet-yksinkertaisia ​​ideoita
Next Post
Ajopuun valmistaminen itse – resepti ja ohjeet ennen ja jälkeen -kuvien kanssa