15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ilma-vesi-lämpöpumput: Ota tämä huomioon mitoitettaessa

Mitä isompi lämpöpumppu, sitä parempi … eikö? Ei aivan. Kun on kyse oikean kokoisen lämpöpumpun määrittämisestä talollesi, virhemarginaali on pieni: jos se on liian suuri, lämpöpumppu käy liian lyhyeksi; jos se on liian pieni, järjestelmä käyttää lisälämmitystä liian usein. Joka tapauksessa tuloksena on tehoton ja kallis lämmitysjärjestelmä. Ilma-vesi-lämpöpumpun oikean mittaamiseksi tarvitset kokeneen ja sertifioidun lämpöpumpun asentajan, jolla on erityinen suunnitteluohjelmisto. Useimmat puutteellisesti toimivat lämpöpumput johtuvat tämän ohjelmiston tietämättömyydestä. Koska tämä näyttää tapahtuvan aivan liian usein, olemme koonneet pikaoppaan lämpöpumppujen mitoitukseen, jotta voimme löytää oikean koon kotiisi.

Ilma-vesi-lämpöpumput-älykäs ja taloudellinen energiantuotanto

Nykyaikaiset lämpöpumput voivat ottaa tarpeeksi energiaa lämmitykseen myös kylmästä talviilmasta.

Ilma-vesi-lämpöpumppua kutsutaan tulevaisuuden lämpöpumpuksi, koska se on vankka, yksinkertainen, tilaa säästävä, tehokas ja ympäristöystävällinen. Se käyttää auringon lämmittämää ulkoilmaa kuuman veden ja lämpimän lämmitysilman tuottamiseen. Nykyaikaiset järjestelmät voivat ottaa tarpeeksi energiaa lämmitykseen jopa kylmästä talviilmasta. Tämän lämmitysjärjestelmän etuna on myös se, että se päästää vähemmän hiilidioksidia ja kuluttaa hyvin vähän energiaa. Tästä oppaasta voit selvittää, kuinka paljon sähköä ilma-vesi-lämpöpumppu tarvitsee Lämpöpumpun kustannukset ja taloudellisuus Kokenut.

Lämpöpumpun mitoitus

Ilma-vesilämpöpumppu uusille rakennuksille, hyvä eristys

Lämpöpumpun koot vaihtelevat noin 3 kW: n ja 15 kW: n välillä, ja ne ilmoitetaan yleensä alan standardilämpötiloja käyttäen; H. 7 ° C / 35 ° C. Tämä tarkoittaa, että 10 kW: n ilmalämpöpumppu saavuttaa 10 kW: n tehonsa 7 asteen ulkolämpötilassa ja 35 asteen menolämpötilassa. Nyrkkisääntönä on, että hyvin eristetty talo tarvitsee 1 kilowatin lämpöä 25 m²: n asuintilaa kohti, kun taas sama teho lämmittää vain 10 m² huonon eristyksen omaavassa talossa.

Lämpöpumppu, jonka teho on 4–12 kW, on normaalisti enemmän kuin riittävä useimmille Saksan omakotitaloille, joissa on hyvä eristys. Suurissa, huonosti eristetyissä taloissa lämpöpumput, joiden teho on 15 kW ja 16 kW, ovat parempi valinta.

Kotiin tarvitsemasi lämpöpumpun koko riippuu pääasiassa kolmesta tekijästä:

  • Suunnittelulämpötila
  • Haluttu huonelämpötila
  • Menoveden lämpötila

Suunnittelulämpötila

Mikä lämpöpumppu mille talolle

Ulkoilmasta poistettu lämpö imeytyy höyrystimeen ja siirretään matalapaineiseen kylmäaineeseen. Jotta kylmäaine alkaa kiehua, ympäristön lämpötilan on oltava korkeampi kuin kylmäaineen lämpötila. Mitä lämpimämpi ulkolämpötila, sitä paremmin lämpöpumppu toimii.

Varmistaaksesi, että lämpöpumppu voi täyttää kotisi lämmöntarpeen ympäri vuoden, lämpöpumput on mitoitettu alueesi vuoden kylmimpien ilmanlämpötilojen mukaan.

Alueesi suunnittelulämpötila määritetään Otettu ilmastotietokannasta – Mitä alhaisempi on kylmin lämpötila, sitä isompi lämpöpumpun on oltava. Esimerkiksi Saksan alin ulkolämpötila on yleensä välillä -12 ° C ja -16 ° C. Mutta esimerkiksi Passaussa ilmasto on kohtalaisen lämmin eikä ulkolämpötila laske alle -5 ° C.

Ainoa haittapuoli on, että lämpöpumppu on teknisesti ylimitoitettu lämmitystarpeisiisi, jos ulkolämpötila on tämän “pahimman” lämpötilan yläpuolella. Toinen tekijä, joka vaikuttaa tarkkaan suunnitteluun, on tuulen jäähdytysvaikutus, joka ottaa huomioon mitatun ja huovan lämpötilan sekä tuulen nopeuden välisen eron. Se riippuu siitä, kuinka suojattu tai altistunut koti on.

Haluttu huonelämpötila

Ilma-vesi-lämpöpumppu Haluttu huonelämpötila

Asunnon omistajat määrittävät halutun huonelämpötilan. Useimmat ihmiset haluavat pääsääntöisesti lämpimän ja mukavan 21 ° C: n huonelämpötilan. Alemmissa huonelämpötiloissa tarvitaan kuitenkin vähemmän lämmitystä, jotta pienempää lämpöpumppua voidaan käyttää talossasi. Mitä alhaisempi huonelämpötila, sitä parempi.

Kiinteistön kokonaislämpöhäviö voidaan määrittää ulko- ja sisälämpötilan erotuksesta.

Menoveden lämpötila

Ilma-vesi-lämpöpumput-älykäs ja taloudellinen energiantuotanto

Menoveden lämpötila on yksinkertaisesti lämpötila, jossa veden täytyy kiertää kotisi lämpöpattereiden ympärillä halutun huonelämpötilan saavuttamiseksi.

Tämä riippuu pattereiden (ja mahdollisen lattialämmityksen) koosta ja talon eristyksestä. Jos patterit ovat liian pieniä, menoveden lämpötilan on oltava korkeampi halutun huonelämpötilan saavuttamiseksi. Mitä parempi eristys, sitä hitaammin lämpö pääsee karkaamaan ulos ja sitä vähemmän tarvitaan lämmitystä halutun huonelämpötilan saavuttamiseksi.

Ilma-vesi-lämpöpumpun ulkoasennus

Previous Post
Mitä verhoja kylpyhuoneessa? Nämä ratkaisut ovat parhaita kylpyhuoneen ikkunalle!
Next Post
Tinker -tarttumiskupit – 4 ohjetta paperilla, muovilla, jogurttikupilla ja wc -rullalla