15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ideoita parvekkeiden lattialle – mitkä lattiapäällysteet soveltuvat ulkokäyttöön?

unelma talon betonilattia, jossa on viemäri parvekkeella, josta on näkymä vesikatokselle

Jos etsit uusia parvekkeen lattiaideoita remonttiin, olemme koonneet sinulle vinkkejä terassisuunnittelusta, joista pidät tässä viestissä. Ulkoalueesi ei tarvitse vain näyttää hyvältä, vaan se on myös varustettava kestävillä ja iskunkestävillä pinnoilla. Voit käyttää niitä myös uudisrakennuksessa tai -korjauksessa valitsemalla vähän huoltoa vaativia vaihtoehtoja. Vaihtoehtoisesti ideat ovat myös täysin yhteensopivia puisten kansien, laattojen tai lautapintojen kanssa. Anna siis inspiraation näistä parvekkeen lattia -ideoista ja muuta ulkoalueesi asuntosi kauneimmaksi huoneeksi.

Parvekkeen lattian ideoita

keraamiset laatat parvekelattiaideoita terassisuunnittelu sopiva lattia ulkopuolisille kukille

Yksitoiminen parvekkeen lattia voi vaikuttaa ulkoalueesi rauhoittavaan luonteeseen, joten käytät tätä huonetta harvoin rentoutumiseen ja näkymän nauttimiseen. Lattianpäällysteen luistamiskestävyyden ja kulumisen suojaamiseksi materiaaleihin voidaan sisällyttää myös luistamattomia rakeita. Luistamattomat pinnat voivat siksi tarjota houkuttelevan ja kestävän ratkaisun jalkakäytäville ja parvekkeiden lattioille.

ulkoterassi parveke puulattia moderni puupanelointi penkki olohuone

Monia perinteisiä sisätilojen lattiapäällysteitä voidaan käyttää myös ulkona ja tuoda parvekkeellesi uutta elämää. Nämä materiaalit on suunniteltu erityisesti säänkestäviksi ja parantamaan parvekkeiden ja muiden ulkotilojen estetiikkaa.

Lukittavat puulaatat

pieni terassi-nojatuoli-pöytä-putoamissuoja-rauta-puulaatat-lattia-tiiliseinä

Liitettävät peitelevyt ovat yksi helpoimmista tavoista peittää parvekkeen lattia. Ne voivat koostua puusta, muovista, kivestä tai pinnoitteista, jotka on kiinnitetty komposiittilattiaan. Ne napsahtavat paikoilleen laatan millä tahansa reunalla ilman erityisiä kiinnikkeitä tai liimaa. Tämäntyyppiset lattiat koostuvat yleensä suhteellisen pienistä, neliömäisistä muoviristikoista, joissa on puulaudat.

houkutteleva-patio-beraich-huonekalut-ulkona-parveke-lattia-puulattiat-ulkona-ideoita

Voit yhdistää puulaatat toisiinsa ja luoda siten lähes kaiken kokoisen puun ilmeen hetkessä. Puulaatat, joilla on pienempi jalanjälki, soveltuvat myös parvekkeille ja kattoterasseille, koska ne voidaan verrata suhteellisen helposti jalanjäljen mittoihin. Tämä ei tarkoita vain sitä, että asennus voi olla nopeaa ja suoraviivaista. Voit myös ottaa nämä laatat mukaasi, kun muutat, mikä tekee niistä ihanteellisia huoneistoihin.

rottinkituolit, joissa on punaiset tyynyt puiset lattialaudat parvekkeen lattialla putoamissuoja lasista

Monet näistä tuotteista voidaan asentaa minkä tahansa tyyppisille pinnoille, joten ne ovat ihanteellisia puu- ja betoniparvekkeille. Koska puulaattoja ei ole liitetty lattiaan, käytä niitä vain parvekkeilla, joissa on asianmukaiset turvatangot, älä portaissa tai jalkakäytävillä. Vaikka nämä laatat ovat eri viimeistelyjä, hinnat voivat vaihdella merkittävästi vastaavasti.

Kodikkaat matot parvekkeen lattiaideoina

nurmikko, joka jäljittelee muovisia lukituspuulaattoja muovinen aurinkotuoli

Maton asentaminen ulkoparvekkeelle aiheuttaa todennäköisesti homeen, hajuja ja pitkäaikaisen kosteuden tunteen jalkojen alla. Tästä syystä käytä synteettisiä materiaaleja saavuttaaksesi parvekkeellasi maton rikkomatta sotkua. Tätä tuotetta on saatavana useina eri väreinä ja kuvioina, mukaan lukien klassinen ruoho.

kapea terassi, jossa on sohva, matto, kasvit, sateenvarjo ja pöytä

Liimat voivat kuitenkin olla tarpeen asennuksen aikana, vaikka voit vain rullata joitakin tuotteita ja jättää ne sellaisina kuin ne ovat. Et aina tarvitse liimaa tähän. Useimmat asiantuntijat suosittelevat ennen mattojen asettamista ulkona, että betoniparvekkeet on suljettu kunnolla. Näin voit estää betonin tiheyden menettämisen ajan myötä.

Monipuoliset lattialaatat

ulkona-parveke-lattia-ideoita-mustavalkoinen-geometriset-muodot-kukkaruukut-kaktukset

Laatat ulkoalueelle toimivat ihanteellisena parvekkeen päällysteenä. Valitse kivituotteista, kuten liuskekivi tai perinteinen posliini eri väreissä ja viimeistelyissä. Voit asentaa nämä laatat suoraan betoniparvekkeen päälle. Puuparvekkeille tarvitaan kuitenkin sementtilevypohja ennen laattojen asentamista. Varmista myös, että parveke on oikein kalteva. Näin voit ylläpitää riittävää vedenpoistoa, jotta voit välttää alla olevan pinnan vahingoittumisen.

Käytä klassista betonilattiaa modernilla tavalla

merinäkymä taitto -ovet terassi lattialaatalla ja sisustus kylpyammeella

Jos nykyinen parvekkeesi on betonia tai jos haluat lisätä uuden valetun tai betonielementin parvekkeen, se voi joissakin tapauksissa näyttää paremmalta sellaisenaan kuin lattian lisäämisen yhteydessä. Vaikka ajatus betoniparvekelattiasta muistuttaa tylsää, toimivaa ulkoasua, modernit betonilattiat tarjoavat paljon enemmän kuin vain harmaan perusvärejä. Monet näistä voidaan maalata tai värjätä värin lisäämiseksi tai stencilediksi monimutkaisempiin malleihin.

kattoterassin yhdistelmä puuta ja laattalattian viherryttämistä

Betonin leimaaminen antaa sille kohokuvioidun pinnan. Tekstuurin etsaus ja kaiverrus on toinen tekniikka. Tämä tarkoittaa, että erillisiä lattiapäällysteitä ei myöskään tarvita. Jos olemassa olevat puiset parvekkeet on mahdollista peittää betonielementillä, ota yhteyttä rakennusinsinööriin selvittääksesi, kestääkö parvekkeesi lisäkuorman.

Ajattele omia parvekkeen lattiaideoita

ruohon jäljitelmämatto terassille muovinen rottinkinen sohvapöytä hedelmäkulho

Kuten kaikki lattiapäällysteet, turvallisuus on ensisijainen tavoite parvekkeen lattiamateriaalia valittaessa. Kun vertaat eri vaihtoehtoja, otat todennäköisesti huomioon sellaiset tekijät kuin liukastumiskestävyys ja vakaus sekä esteettisyys ja kustannukset. Huomaa myös, että materiaalit, kuten laatat, jotka kiinnittyvät tiukasti parvekkeen pohjaan, ovat vähemmän sijoitettavissa tai liukuvia kuin puulaatat tai kiinnittämättömät matot.

yhdistämällä muovista valmistettujen elementtien asennus parvekkeen lattialle ja puutarhakalusteisiin

Valitse laatat huolellisesti vähentääksesi liukastumis- ja putoamisriskiä, ​​ja pidä kiinni kuvioiduista vaihtoehdoista paremman pidon saavuttamiseksi. Ota yhteys rakennusinsinööriin tai arkkitehtiin ennen kuin peität parvekkeen raskaalla lattiapäällysteellä, kuten betonilla tai laatalla. Liian paljon painoa kannelle voi vaarantaa rakenteen eheyden ja lisätä omaisuusvahinkojen tai vakavien vammojen riskiä.

Pysyvät ratkaisut

metallilevyt lattiapäällyste parveke rottinkikalusteet aamiainen tarjoile näkymä vuorille järvi

Parvekkeen lattiaa valittaessa on otettava huomioon erityiset näkökohdat. Ensinnäkin lattiamateriaalin on oltava riittävän kestävä kestämään ankaria sääolosuhteita. Kesällä aurinko lämmittää parvekkeen lattiaa koko päivän, kun taas talvikuukausina lumi, jää ja pakkanen aiheuttavat ongelmia pinnalle.

luonnonkiviparvekelattiaideoita yhdistelmä ruskeilla liukuvilla lasiportailla merinäköalalla

Useimmat parvekkeen lattiajärjestelmät sopivat kuitenkin myös ankariin olosuhteisiin. Jotkut ratkaisut tarjoavat joustavia ominaisuuksia, jotka suojaavat UV -säteiltä, ​​hankauksilta ja sateen tai lumen pitkittyneeltä kosteudelta. Vuodenajasta riippumatta laadukas ja pitkäikäinen lattia on välttämätöntä kalliiden korjausten säästämiseksi.

Ratkaisuja helppoon puhdistukseen

moderni parveke, jossa on puulattia ja sateen märkä valaistus

Jos perinteiset parvekkeen lattia -ideat likaantuvat, mikä on täysin normaalia, tarvitset vain mietoa saippuaa, rättiä tai luuta. Jotkut versiot ovat myös erittäin helppo puhdistaa ja huoltaa. Valitsemastasi lattiatyypistä riippuen mieto vedellä laimennettu saippua ja yksinkertainen moppi voivat riittää parvekkeen lattian puhdistamiseen.

kaakeloitu pinta patio kynttilä näkymä patio huonekalut ulkopuolella

Parvekkeesi lattialla tarjoamme sinulle siis erilaisia ​​ideoita. Voit valita klassisen muunnelman laattoilla, jotka antavat terassillesi luonnollisia sävyjä ja tekstuureja. Riippumatta siitä, minkä tyylin tai esteettisyyden valitset kotona, löydät varmasti inspiraatiota ja ideoita parvekkeille. Tällä tavalla voit nauttia ulkoalueestasi pysyvästi.

Previous Post
Mitä verhoja kylpyhuoneessa? Nämä ratkaisut ovat parhaita kylpyhuoneen ikkunalle!
Next Post
Tinker -tarttumiskupit – 4 ohjetta paperilla, muovilla, jogurttikupilla ja wc -rullalla
Immediate Access Pro