15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Itämaiset matot taas modernit: yksityiskohtaiset kuviot luovat jännittäviä kontrasteja

Persialainen matto olohuoneessa-klassinen sisustus, harmaat seinät, vaaleanharmaa 3-istuttava sohva

Matoista on jo kauan tullut tärkeä osa kodikasta sisustusta. Esteettisten ominaisuuksien ja erinomaisen tuntuman lisäksi matot tarjoavat lisää ääni- ja lämmöneristystä. Loppujen lopuksi mikä tekee huoneesta kodikkaamman kuin pehmeä matto? Erityisesti itämaiset matot tekevät vaikutuksen ainutlaatuisella värisävyllään, äärimmäisellä kestävyydellään, erinomaisella ammattitaidollaan ja pitkällä käyttöiällään. Menneet ovat ajat, jolloin itämaisen maton uskottiin olevan vanhanaikainen. Tänään klassiset kilimit juhlivat suurta paluutaan ja niistä on tulossa todellinen kohokohta modernissa sisustuksessa.

Itämaisten mattojen historia

Itämainen matto, jossa on yksityiskohtaisia ​​koristeellisia kuvioita kerma, vihreä ja punainen

Paimentolaisten kansojen juureista keisarillisten palatsien ylellisiin valtaistuinhuoneisiin – matto on yksi vanhimmista sisustuselementteistä. Käsin solmitut kodintekstiilit koristivat aluksi seiniä, kunnes sitä käytettiin mattoina lattialla. Mattojen kudonnan historia juontaa juurensa antiikin aikoihin. Vanhin säilynyt matto on peräisin 5. vuosisadalta eKr., Ja se löydettiin haudasta Pazyryktalissa Etelä -Siperiassa vuonna 1949. Vuosisatojen ja jopa vuosituhansien ajan arvokkaita mattoja pidettiin vaurauden ja vaurauden symbolina. Uskotaan, että Persia oli mattojen syntymäpaikka. Legendan mukaan siellä oli henkeäsalpaava 27 x 27 metrin matto, joka oli valmistettu hienoimmasta silkistä, kultalangasta ja jalokivistä Khosrow I: n kuninkaalle ((531–579)) Nimi Baharestan tai “Kosrovin lähde”.

Persialainen matto sininen kaunis yhdistettynä vaaleaan puuhun

Muinaisista ajoista lähtien itä on ollut mattojen kutomisen suunnannäyttäjä ja suurin mattojen toimittaja maailmassa. Upeat itämaiset matot Iranista, Turkista ja Pakistanista koristivat talojen lattioita ja seiniä kaukana Aasiasta. Vasta XIX – XX vuosisatojen aikana eurooppalaiset ja kiinalaiset valmistajat pystyivät kilpailemaan itämaisen käsityön kanssa. Nykyään valikoima erilaisia ​​itämaisia ​​mattoja, joista valita, on hämmästyttävä. Olipa nomadimatot, kilimit, Ziegler tai Gabbeh – jokainen itämainen matto on erehtymättömän ainutlaatuinen ja kertoo oman, jännittävän tarinansa.

värikäs kilim ruokapöydän alla siksak -kuvio valkoiset lattialaatat

Vuosisatoja vanhat koristeelliset kuviot sopivat täydellisesti myös nykyaikaisiin huoneisiin

Itämaisia ​​mattoja voidaan yleensä kuvata monipuolisimpiksi matoiksi. Niitä voidaan käyttää lähes kaikissa sisätiloissa klassisesta moderniin. Sinun tarvitsee vain sovittaa niiden kuviot ja värit huoneen huonekaluihin ja materiaaleihin. Vaikuttaa uskomattomalta, mutta yksi Persialainen matto voi taitavasti lavastaa itsensä upeilla koristeillaan Scandi- tai parvihuoneissa.

Jotta värikäs kilim näyttää harmoniselta, yhdistä se vastaaviin lisävarusteisiin, jotka ovat joko samanvärisiä tai toista maton kuvio. Tyynyt, maljakot, peitot, seinämaalaukset ja muut koriste -elementit voivat luoda ainutlaatuisen tunnelman.

Persialainen matto, lyhyt kasa, kaunis kuvio valkoisilla tupsulla

Mattokuvion toistaminen on monimutkaisempi vaihtoehto. Olisi erittäin vaikeaa löytää sopivia lisävarusteita, joilla on sama tai samanlainen kuvio. Tässä tapauksessa voit kirjontaa koristeen koristetyynyille tai pöytäliinoille itse tai koristella seinät valokuvilla saman tai muun maton palasista.

On erittäin tärkeää, että kontrastia on riittävästi. Yhdessä monien värikkäiden elementtien kanssa koristeellinen matto menettää vaikutuksensa. Siitä pitäisi tulla sen huoneen optinen keskipiste, jonka ympärille sävellys on rakennettu.

avoin olohuone puulattia kilim geometrisilla kuvioilla

Aseta itämainen matto oikein

Harkitse huolellisesti itämaisen maton sijaintia. Se ei tietenkään sovi nurkkaan tai käytävään. Kun olet ostanut käsinsolmitun ainutlaatuisen kappaleen, maton taiteen mestariteoksen, anna sille kunniapaikka kotonasi. Jotta todella näyttäisit arvokasta itämaista mattoa, on parasta sijoittaa se huoneen keskelle. Pienempiä kopioita voidaan myös ripustaa seinälle. Tutustu persialaisten ja nomadimattojen valikoimaan ja tuo Kaukoidän kiehtovuus ja eksoottisuus kotiisi!

avoin olohuone puulattia kilim geometrisilla kuvioilla

Previous Post
Mitä verhoja kylpyhuoneessa? Nämä ratkaisut ovat parhaita kylpyhuoneen ikkunalle!
Next Post
Tinker -tarttumiskupit – 4 ohjetta paperilla, muovilla, jogurttikupilla ja wc -rullalla