15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Parkettilattia – useita tyyppejä ja niiden hyvät ja huonot puolet

musta parketti tyylikäs sisustuskuvio olohuoneen suunnittelu

Parkettilattia on kolme päätyyppiä: massiivipuuta, päällystettyä ja laminoitua. Kuten nimestä voi päätellä, ensimmäinen lattiapäällyste on valmistettu kokonaan massiivipuusta, toinen tyyppi on vuorattu vanerikerroksella massiivipuuta ja laminaattilattia on keinotekoinen puupinta, jossa on suojakerros. Massiiviparketin vakiopaksuus on noin 1,5 cm. Ja Parkettilattia aitoa puuta “kypsyy” ajan myötä ja saa vieläkin kauniimman ulkonäön. Tämän päivän artikkelissa haluamme käsitellä nykyaikaisia ​​massiivipuulattioita, jotka eivät ainoastaan ​​täytä asiakkaiden korkeita vaatimuksia, vaan täyttävät myös kaikki ympäristönsuojelun ja ihmisten terveyden standardit ja vaatimukset.

Parkettilattia – ennen kuin teet valintasi

tumma puu parkettilattia olohuone maalaismainen sohva vintage

Jos olet jo erikoisliikkeessä, olet usein valinnanvarainen. Useimmissa myymälöissä on parkettilattia, joka on valmistettu perinteisistä eurooppalaisista puulajeista: tammi, pyökki, pähkinä, kirsikka, lehmus, mänty, vaahtera, saarni. Niiden luonnollinen muotoilu antaa sisätiloillesi luonnollisen ilmeen ja mukavuuden ja antaa huoneillesi uusia ulottuvuuksia. Viime aikoina ei-eurooppalaisista puulajeista valmistettu eksoottinen parkettilattia on tullut erittäin nykyaikaiseksi: eukalyptus, merbau, hana, formosa, teak, jatoba, seepra, mahonki. Lisäksi erikoislakalla käsiteltyjä eksoottisia lattiapäällysteitä löytyy erikoisliikkeistä: eebenpuuta, amerikkalaista pähkinää, brasilialaista kirsikkaa ja muita mielenkiintoisia eksoottisia puulajeja.

Parkettilattia, joka on valmistettu eksoottisesta mahonkista punertavalla värillä

mahonki puumuotoilu parketti punertava eksoottinen muotoilu

Parkettilattia – Mitkä ovat luonnollisen lattian pääominaisuudet?

parketin jäljitelmä laminaattitakka moderni sisustus suunnitteluidea vaalea puu

Tietenkin parkettilattian on oltava naarmuuntumaton. Tämä riippuu puun kovuudesta: jokaisella puulajilla on erilainen tiheys ja kestävyys. Lankut voidaan hioa 3-5 kertaa naarmujen paksuudesta ja syvyydestä riippuen. Parkettilattian bestseller on tämä, joka on valmistettu kanadalaisesta ja sycamore -vaahterasta, joka on valmistettu tammesta kaikissa sävyissä: luonnollinen, kultainen, savustettu ja myös pähkinäparketti. Kolmikerroksiset parkettilattiat on kiillotettu tehtaalla. Parkettilattian maalaamiseen on kaksi vaihtoehtoa: PERMADUR (akryylipohjainen) ja Biotech (perustuu luonnollisiin öljyihin ja vahoihin).

Parkettilattia – miksi afrikkalaisten puulajien kysyntä kasvaa?

parkettilattia puuportaat eteinen kuvio deco

Eksoottiset lattiat valmistetaan länsimaisten standardien mukaisesti Euroopan maiden, Yhdysvaltojen ja Kanadan markkinoiden tarpeiden mukaan. Niiden pituus on 0,60 – 1,20 metriä ja paksuus on yleensä 15 ja 19 mm. Asennuksen aikana on tärkeää välttää jännitettä, joka voi johtua sen pituudesta. Afrikkalaisessa puussa on runsaasti sävyjä vaaleimmista tummimpiin sävyihin, mikä lisää kiinnostusta sitä kohtaan. Muita afrikkalaisesta puusta valmistetun parkettilattian etuja ovat sen hyvät fyysiset ja mekaaniset ominaisuudet.

Parkettilattia – Mitkä ovat bambuparketin edut??

bambu parkettilattia kirkas kuvio olohuone moderni

Vaikka bambu ei ole oikea puu, myös bambusta valmistettu parkettilattia on erittäin suosittu. Luonnollisen kauneutensa lisäksi se on edullinen korkean teknisen suorituskyvyn vuoksi. Se kestää kosteutta, jatkuvaa painetta, mekaanisia vaurioita ja viinitahroja, mustetta jne. Lisäksi bambulattia on helppo puhdistaa. Asiakkaat voivat valita tumman (hiilipitoisen) tai vaalean bambun, joka on kiiltävä tai matta. Lisäksi bambusta valmistettu parkettilattia päällystetään tehtaalla ja asiakas saa sen valmiina asennettavaksi. Se on erittäin helppo asentaa eikä vaadi lisähiontaa tai kiillotusta.

Vaaleat bambuparkettilattiat käytävällä

vaalea bambu parkettilattia eteinen design moderni sisustus

Parkettilattia – Mikä on modernia parkettilattiassa?

värikäs parkettilattia punainen musta vihreä ruokasali

Asiantuntijat neuvovat, että nyt levyt, joiden leveys on 130 mm ja pituus yli 1400 mm, ovat nykyaikaisia. Vintage -näköinen parkettilattia, joka on öljyttävä, on erittäin suosittu. Valitettavasti ne vaativat myös säännöllistä ja huolellista huoltoa. Värilliset puulattiat ovat edelleen ajankohtaisia, mutta suuntaus on tuoda puun luonnollinen ilme maksimaalisesti esiin.

Valkoinen parkettilattia vintage -tyyliin

vintage parketti valkoinen moderni asuntokalustus käytetty ulkoasu

Parkettilattia – parketti taidekuvioilla?

värinäyte puuparketti makuuhuoneen suunnittelu lattia tumma

Parkettilattia on itse asiassa mosaiikki, jota käytetään lattian koristamiseen. Jo nyt on olemassa muutamia erikoisliikkeitä, joissa asiakkaat voivat myös suunnitella yksilöllisiä malleja kuvioidulle lattiapäällysteelle. Yleensä erilaiset puulajit yhdistetään taitavasti. Lattian kuviot ovat usein geometrisia neliöitä, kolmioita, rombeja. Lattian värikuvio voi olla klassinen symboli, Medicin merkki tai hahmo. Myös täällä on mahdollista yhdistää parkettilattiat ja nahkalattiat sekä keraamiset lattiat, jopa koristeltu Swarovskin kivillä. Jos olet antiikkityylin fani, kysy myymälässä olevalta neuvojalta parkettilattian vintage -ilme! Et varmasti tule katumaan sitä!

Vintage parkettilattia keittiöön

keittiö parketti vintage tyyli sisustus saari ruskea

puu mahonki punainen ruskea lattia parketti takka kodikas

harmaa puuparketti olohuone valkoiset huonekalut takka sohva

sisustus moderni vintage -tyyli parkettilattia valkoinen harmaa

lämmin tunnelma olohuone design parketti puu ruokailutila

vaalea parkettilattia olohuone sisustus takka sohva sohvapöytä

verantalattia parketti puukalusteet ilmapiiri lämmin

Previous Post
Tee vaaleanpunaiset kynnet itse – 24 modernia kynsimallia ja -vinkkiä
Next Post
Yksinkertaiset joogaharjoitukset parantavat suoliston peristaltiikkaa ja ruoansulatusta