15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rakentaminen lasten kanssa – rakentavia pelejä pojille ja tytöille

Rakennus lasten kanssa-rakentavat pelit-puupalikat-tikku-kupit

Lapset ymmärtävät ympäröivän maailman leikin kautta ja ovat aina uteliaita uusista asioista. Yksinkertaisilla materiaaleilla, kuten rakennuspalikoilla, Lego -palikoilla, sauvoilla jne., Lapset joutuvat arkkitehtien ja insinöörien rooliin varhaisessa iässä. Kokeilet materiaaleja ja hahmoja, tutustu eri muotojen ominaisuuksiin ja määrität alitajuisesti joitain statiikan perussääntöjä. Rakentaminen lasten kanssa vuorovaikutteinen toiminta muokkaa luovaa ajattelua ja paljon muuta.

Lasten kanssa rakentaminen muokkaa luovaa ajattelua

Rakennus lasten kanssa-rakentavat pelit-tasapaino-puukuutiot-puiset lastat

Suunnittelu- ja rakennuspelit sopivat yleensä 4 -vuotiaille lapsille. Tässä iässä he ovat jo hallinneet motoriset perustaidot ja keskittyvät pidempään. Seuraavat leikkisä ideat on suunnattu ensisijaisesti pojille, mutta jotkut tytöt pitävät niitä myös mielenkiintoisina ja jännittävinä.

Rakentaminen lasten kanssa – rakentavia pelejä rakennuspalikoilla

Rakennus lasten kanssa-rakentavat pelit-puupalikat-puiset lastat-luonnonmateriaalit

Tämän tyyppisen pelin tärkein etu on, että se ei vaadi kalliita materiaaleja tai lisävarusteita. Osa laitteista voidaan kuitenkin valmistaa itse tai tehdä ystäväpiiristä käsityöläisen toimesta. Rakennuspalikat ja puusta tehdyt elementit ovat parhaita. Luonnonmateriaali on erityisen lapsi- ja ympäristöystävällinen.

Rakentaminen lasten kanssa – yksinkertaisia ​​materiaaleja ja työkaluja

Rakennus lasten kanssa-rakentavat pelit-kupit-puupalikat-puukuutiot

Myös kuppeja käytetään. Voit käyttää kertakäyttöisiä kuppeja, mutta varmista, että ne eivät ole liian ohuita ja kevyitä. Valitse nämä, jotka on valmistettu suhteellisen kovasta muovista, koska ne ovat vakaampia ja mahdollistavat myös paremman asennon. Ne muuttuvat kuitenkin torneiksi ja monimutkaisiksi rakenteiksi, joiden on kestettävä.

Rakentaminen lasten kanssa – tasapainon saavuttaminen

rakentaa-lapset-rakentavat-pelit-kupit-puiset lastat-puukuutiot

Rakennuspalikoina käytät mieluummin samankokoisia ja -painoisia. Siellä koko rakentaminen tukee ja varmasti helpottaa. Puiset kuutiot ovat parhaita, samoin kuin kuutiot, koska ne voidaan helposti pinota ja järjestää päällekkäin. Lisäksi neliö on peruselementti todellisessa rakentamisessa.

Rakennus lasten kanssa – tornit puukuutioista ja kupeista

rakentaa-lapset-rakentavat-pelit-kupit-puiset-lastat

Ensinnäkin lapselle pitäisi näyttää, miten peli toimii. Yritä antaa esimerkki ja tärkeitä selityksiä. Torni voidaan rakentaa vakaaksi, jos asetat väliin vähintään muutaman vaakasuoran viivan.

Lasten kanssa rakentaminen voi joskus epäonnistua 

rakentaa-lapset-rakentavat-pelit-torni-puiset lastat-puukuutiot

Lapset oppivat kokeiden avulla, ja niin sen täytyy olla. Selitä, että epäonnistuneilla yrityksillä on arvoa ja seuraava onnistuu varmasti. Lisäksi siitä voi ottaa oppitunnin eikä toista virhettä seuraavan kerran.

Rakennus lasten kanssa – kupeilla ja puisilla lastilla

rakentaa-lapset-rakentavat-pelit-cup-torni-arkkitehtuuri

Puukuutioilla rakentaminen on helpompaa kuin kupeilla. Tämä koostuu muovin kevyestä painosta ja siitä, että kupit putoavat alas pienimmälläkin epätasapainolla. Puiset lastat tukevat ja vakauttavat varmasti monimutkaista rakennetta. Nämä toimivat perusrakenteena jokaisessa kerroksessa.

Rakennus lasten kanssa – Käytetään myös puisia pyykkipusseja

rakentaa-lapset-rakentavat-pelit-luonnonmateriaalit-puiset lastat-pyykkipojat

Samaa puusta valmistettua pyykkipoikaa voidaan käyttää myös lasten leikeissä. Luovat rakenteet kestävät kunnolla ja rakennetaan vakaasti. Huomaa yhdistävät elementit. Periaatteessa nämä ovat heikkoja kohtia ja ne on otettava asianmukaisesti huomioon.

Rakenna lasten kanssa asianmukaisesti pitäviä rakenteita

rakentaa-lapset-rakentavat-pelit-pysäyttää-kokeilut-pyykkipojat-puiset lastat

Paina rakennetta hieman ja tarkista, pysyykö se kunnolla paikallaan. On mielikuvituksellista sijoittaa sille erilaisia ​​esineitä, kuten kirjoja tai muita, ja lisätä painoa vähitellen.

Rakennus lasten kanssa – tornit luonnonmateriaaleista

rakentaa-lapset-rakentavat-pelit-torni-puiset lastat-pyykkipojat

Tornit voidaan rakentaa mistä tahansa materiaalista ja elementistä. Ole luova ja tarjoa useita samoja komponentteja, joita voit käyttää mielikuvituksellisesti. Rakennuspalikoiden muoto on ratkaiseva sen suhteen, sopivatko ne rakentamiseen ja suunnitteluun. Pienenä vihjeenä voimme kertoa, että jokaisessa osassa on oltava vähintään kaksi tasaista, tasaista sivua, jotta rakennus toimii.

Rakentaminen lasten kanssa – yksinkertaisia ​​rakenteita aloittelijoille

rakentaa-lapset-rakentavat-pelit-puiset sauvat-puiset lastat-risti

Rakentamisen aloittelijoille tai pienemmille lapsille suosittelemme, että käsittelet ensin yksinkertaisempia rakenteita. Leikkiä kuinka elementit voidaan pinota päällekkäin, voivatko ne olla päällekkäin kestävästi ja mitkä niistä voidaan käyttää korkeuden rakentamiseen. Kokeile vain!

Rakentaminen lasten kanssa – ketjureaktiot

rakentaa-lapset-rakentavat pelit-puinen lastalla-ketjureaktio-dominoefekti

Ketjureaktiot ovat yhtä jännittäviä nuorille ja vanhoille, ja niiden kanssa kannattaa käsitellä. Voit tietysti testata dominoefektiä yhdessä ja pitää hauskaa. Poista ensimmäinen muovikuppi aloittaaksesi ketjureaktion.

Yksinkertainen ketjurakenne kupeista ja puisista lastista 

rakentaa-lapset-rakentavat-pelit-kupit-ketjureaktio-puiset lastat

Joskus on myös hauskaa tuhota rakennettu niin, että siitä voi syntyä jotain uutta. Anna lapselle riittävästi liikkumavaraa oppia rakentamaan ja suunnittelemaan itseään ja olemaan valmiina kannustamaan häntä aloittamaan uusi epäonnistuneen yrityksen jälkeen.

Rakentaminen lasten kanssa – käytetään myös työkaluja

rakentaa-lapset-rakentavat-pelit-puinen lastanrakennus-pysäkki

* kaikki leikkisät inspiraatiot tulevat ‘Säästämättömät pelit pojille ja tytöille’

Previous Post
Puutarhasuunnittelu – 107 kuvaa, kauniita puutarhaideoita ja tyylejä
Next Post
Kymmenen parasta kardiolaitetta tehokkaaseen kestävyysharjoitteluun kuntosalilla!