15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tatuoinnin hoito lävistyksen jälkeen – vinkkejä uuden tatuoinnin jälkihoitoon

Oikea tatuointien jälkeinen hoito on erittäin tärkeä ja käsitelty oikeilla keinoilla

Lopulta tatuointisuunnittelu, joka oli mielessäsi kuukausia, on nyt tullut todellisuutta. Jotta ihosi paranisi nopeasti, se tarvitsee kuitenkin asianmukaista tatuointihoitoa, jotta se näyttää vieläkin viileämmältä. Mutta miten jälkihoito toimii? Kuinka voit huolehtia tuoreesta tatuoinnista ja varmistaa samalla, että se paranee hyvin ja näyttää lopulta juuri siltä kuin pidät siitä? Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää siitä.

Oikea tatuointihoito

pitkäkarvainen nainen, keltainen villapaita ja buddha -tatuointi olkavartatuointina olkapäällä

Tatuointi on henkilökohtainen ja pysyvä taideteos. Se on kuitenkin myös eräänlainen haava, koska tatuointipistooli käyttää nopeasti liikkuvaa neulaa ruiskuttamalla mustetta syvälle ihoon. Aivan kuten oikea hoito varmistaa, että maalaus voi roikkua galleriassa vahingoittumattomana vuosia, myös tatuoinnin hoito on tärkeä osa tatuoinnin säilyttämistä pitkällä aikavälillä. Jälkihoito voi olla hämmentävää joillekin teistä, varsinkin kun kyse on ensimmäisestä tatuoinnista tai uudesta tatuointihoidosta sen jälkeen. Tästä syystä tämä opas sisältää yksityiskohtaiset ohjeet tatuoinnin hoidosta lansetin jälkeen. Se tarjoaa myös vinkkejä siitä, miten tatuoitu iho pysyy nuorena ja terveenä.

Vaiheittaiset ohjeet jatkohoitoon

tatuointitaiteilijan tatuointihoito kietoo asiakkaan käden kalvoon nopean paranemisen aikaansaamiseksi

Asianmukainen jälkihoito ensimmäisten viikkojen aikana tatuoinnin jälkeen voi auttaa ehkäisemään tartuntaa ja pitämään tatuoinnin parhaan näköisenä. Tatuoinnin jälkihoidon pitäisi siksi alkaa tatuointistudiossa. Kun tatuointi on tehty, tatuoija levittää ohuen kerroksen tatuointigeeliä tai kosteusvoidetta koko tatuoidulle alueelle. Sinun tulisi yleensä peittää alue kokonaan kalvolla tai siteellä asianmukaisen suojan takaamiseksi.

nainen-aurinkolasit-ja-sininen-t-paita-osoittaa-kätensä-värikkäillä-tatuointisuunnitelmilla

Niin houkuttelevaa kuin saattaa olla suojakannen poistaminen katsomaan tatuointia, siteen tai venytyskalvon tulisi pysyä päällä muutama tunti prosessin jälkeen. Kesto riippuu myös koosta ja kehon alueesta, jolla tatuointi sijaitsee. Tämä suoja suojaa avointa ihoa bakteereilta, auringonvalolta ja hankautumiselta vaatteita vastaan.

Ensimmäinen pesu

Käytä varovasti kylpyamme-sieniä tatuointien pesemiseen pistelyn alueella

Älä poista sidosta ja pese tatuointia ennen kuin 5 tuntia on kulunut. Kun olet pessyt kädet huolellisesti, voit pestä tatuoinnin varovasti sormillasi hypoallergeenisella saippualla ja lämpimällä vedellä. Tatuointihoitovoide voi olla Bepanthen tai apteekista. Tämä liukenee iholle ja tatuointi voi näyttää siltä, ​​että se vuotaa mustetta tai paksua, tahmeaa ainetta. Tämä reaktio ei yleensä aiheuta huolta, koska se on vain ylimääräinen neste ja muste tatuointiprosessista.

bepanthenolista valmistettu tatuoinnin hoitoon tarkoitettu balsami, joka rauhoittaa kutinaa

Suihkun jälkeen voit hieroa tatuoidun alueen iholle puhtaalla paperipyyhkeellä ja antaa sen kuivua ilmassa jopa tunnin ajan. Kun alue on täysin kuiva, voit levittää ohuen kerroksen kosteusvoidetta tatuointiin. Jätä se kuitenkin vapaaksi, jotta iho saa hengittää. Ensimmäisinä päivinä tatuoitu iho voi tuntua lämpimältä ja näyttää punertavalta. Värit voivat näyttää hyvin vaaleilta myös muualla iholla. Tatuointi muuttuu vähemmän eläväksi paranemisprosessin jatkuessa.

Tatuoinnin hoito – ensimmäinen viikko

selässä mies, jolla oli pieni tatuointi, tuli vedestä märällä iholla uinnin jälkeen

Tatuoituna sinun tulee välttää tatuoinnin vetämistä veteen tai muuten kostuttamista ensimmäisten 3–6 viikon ajan, paitsi pesun yhteydessä. Voit jatkaa tätä pesutekniikkaa tarvittaessa ensimmäisen viikon aikana. Peseytymistiheys riippuu henkilön aktiivisuustasosta ja ympäristöstä. Joku, joka istuu ilmastoidussa toimistossa koko päivän, tarvitsee vain pestä tatuoinnin kerran päivässä. Kuitenkin niiden, jotka työskentelevät ja hikoilevat kuumassa tai likaisessa ympäristössä, on ehkä pestävä tatuointi muutaman tunnin välein.

kyynärvarren tatuointi violetilla tatuointimusteella ja kirjoitus ammattimaiseen jälkihoitoon

On parasta käyttää tatuoinnin ylläpitämiseen vain puhtaita sormia eikä kangasta tai pyyhettä, koska se voi ärsyttää ihoa ja poistaa mahdolliset rupit ennenaikaisesti. Ruppia muodostuu usein ensimmäisinä päivinä ja muste voi edelleen valua ihon läpi, joka on huuhdeltava. On tärkeää olla poistamatta rupia tai naarmuttamasta ihoa. Yleensä punoitus tai lievä turvotus häviää ensimmäisen viikon loppuun mennessä.

Tatuoinnin hoito – toinen viikko

nainen-kaunis-kukka-tatuointi-olkapäällä-vapaassa-luonnollisessa ympäristössä

Toisen viikon alussa kuoret alkavat löystyä. Siksi on tärkeää olla erityisen varovainen pesussa ja kostutuksessa tämän viikon aikana, koska rupit voivat vahingossa poistua ja tatuointi vaurioitua prosessin aikana. Iho todennäköisesti kutittaa tänä aikana, mutta sitä ei saa naarmuttaa. Ylimääräisen kosteusvoiteen lisääminen voi kuitenkin vähentää kutinaa merkittävästi. Jääkaapissa säilytettävän Tattoo Care -vaseliinin tai Bepanthenin käyttö voi myös rauhoittaa kutiavaa tai ärtynyttä ihoa paremmin. Tarvittaessa voit ottaa myös käsikauppalääkkeen suun kautta kutinaa helpottamaan.

Kolmas viikko ja sen jälkeen

blondi nainen värillisellä korppi -tatuoinnilla suihkussa märillä hiuksilla

Viimeinen paranemisvaihe voi olla hidas, mutta vaatii kärsivällisyyttä. Suurin osa suurista kuorista on nyt pudonnut itsestään. Pieniä roskia ja kuollutta ihoa voi esiintyä, mutta ne häviävät paranemisprosessin edetessä. Kuorittu ja hilseilevä iho voi saada alueen näyttämään kuivalta ja tylsältä. Kosteusvoiteiden käyttö ja tatuoinnin suojaaminen auringolta auttavat näissä ongelmissa.

nuori tumma tukka nainen, jolla on koko kehon tatuoinnit kylpyammeessa mustalla vedellä

Ihon ulkokerrosten pitäisi parantua kokonaan kolmannen viikon loppuun mennessä. Sisäkerrosten paraneminen voi kestää kauemmin, mutta vaativat vähemmän tatuoinnin huoltoa. Kun ihon ulkokerrokset ovat parantuneet, tartuntamahdollisuudet vähenevät, koska avoimia haavoja ei enää ole bakteerien tartuttamiseksi.

Hanki värillisiä tatuointeja jaloillesi ideana ja oikea tatuointihoito kerma bepantenoli tai DM

Jos tatuointi kostutetaan säännöllisesti ensimmäisten kuukausien aikana, se näyttää säteilevältä ja kirkkaalta. Ensimmäisten kuukausien aikana on myös erityisen tärkeää suojata tatuointi auringolta vaatteilla sen parantuessa ja käyttää aurinkovoidetta aina paranemisen jälkeen.

Tatuoinnin sietokyky ja allergia

musta-tatuointi-muste-testi-kokeile tatuointihoitoa allergioita vastaan ​​iholla

Missä tahansa paranemisprosessin vaiheessa keho voi hylätä yhden musteen värin. Jos ihosi on allerginen musteelle, siihen voi kehittyä vaikea ja kivulias ihottuma. Jotta vältetään musteen karkottaminen, jotkut tatuointitaiteilijat tekevät allergiatestin kyseiselle värille levittämällä pienen määrän iholle. Jos tämä aiheuttaa reaktion, sen käyttö on vaarallista.

Valitse hyvä suositeltava tatuointitaiteilija ja kiinnitä huomiota tatuointistudion hygieniaan

Tatuointimusteallergioita voi esiintyä, koska tatuointivärit sisältävät monia erilaisia ​​aineita. Esimerkiksi musta muste sisältää hiiltä, ​​kun taas punainen muste sisältää elohopeasulfidia. Jokaisen, joka saa ihottumaa tatuoinnille tai sen lähelle, tulee nähdä lääkäri, joka voi tunnistaa ihottuman ja hoitaa sen asianmukaisesti. Voit myös ottaa yhteyttä tatuoijaasi tästä, jos mahdollista.

Voiteella varustettu tatuointihoito jälkihoitoon

tatuoinnin hoito sinkkivoiteella käytä kosteusvoidetta nesteytykseen

Jokaisella tatuoijalla on todennäköisesti erilainen suositus käytettävästä kosteuttavasta voiteesta. Yleiset suositukset ovat seuraavat:

 • Alkoholittomat parantavat voiteet, kuten Eucerin tai Curel

  Kookosöljy

 • Säilytä tuore tatuointi kookosöljyllä
 • Puhdasta kaakaovoita tai sheavoita
 • On tärkeää olla käyttämättä hajustettuja voiteita tai voiteita. Vahvat kemikaalit voivat ärsyttää haavaa ja vahingoittaa tatuoitua ihoa.

Käytä luomukosmetiikkaa tatuointihoitona, joka on valmistettu kookosöljystä, sheavoista, sinkkivoiteesta ja muista luonnollisista aineista

Tatuoidun tulisi myös välttää aurinkovoiteen käyttöä tatuoinnissa, kunnes se on täysin parantunut, koska tämä voi tukkia huokoset ja vangita bakteerit prosessissa. Tatuoinnin hoito sinkkivoiteella, Eucerin -voiteella, kookosöljyllä tai puhtaalla kaakaovoi- ja sheavoilla on myös hyödyllistä, koska niitä on yleensä saatavana myös verkossa.

Hyödyllisiä vinkkejä tatuointeihin tiivistettynä

hoitaa ihoa kosteusvoiteella ja levitä voidetta parempaan tatuointihoitoon ärsytysihottumia ja tulehduksia vastaan

Tatuoinnit ovat elinikäinen sitoutuminen ja vaativat erityistä huolellisuutta, jotta ne näyttävät hyviltä tulevina vuosina. Voit myös tehdä hyvää tatuointihoitoa seuraavilla tavoilla:

 • Käytä aina tuoksutonta, hypoallergeenista saippuaa ja kosteusvoidetta, kun hoidat tatuointeja, koska voimakkaat kemikaalit ja tuoksut voivat ärsyttää ja jopa vahingoittaa juuri tatuoitua ihoa.
 • Käytä kosteusvoidetta, joka antaa ihon hengittää, koska tukkeutuneet huokoset voivat aiheuttaa infektion.
 • Varmista, että alue on täysin kuiva, ennen kuin käytät sitä jälkihoitoon, koska ihon alle jäänyt kosteus voi aiheuttaa ärsytystä ja ihottumaa.
 • Pese tatuointi säännöllisesti mutta varovasti, erityisesti likaisen tai hikisen toiminnan jälkeen.
 • Juo paljon vettä, jotta iho pysyy kosteana ja joustavana.
 • Peitä tatuointi paranemisprosessin aikana vaatteilla tai siteellä, jos se on alttiina auringolle.

Mitä sinun pitäisi välttää??

ensimmäinen hoito tatuointina vältä uimista tatuoinneilla vaarallisten ihoinfektioiden vuoksi

Voit tukea paranemisprosessia noudattamalla alla olevia vinkkejä:

 • Vältä saippuoita ja kosteusvoiteita, joissa on tuoksuja tai voimakkaita kemikaaleja. Vaikka tuote ei yleensä ärsytä ihoa, se voi ärsyttää tatuoitua aluetta.
 • Älä naarmuta rupia, koska arpikudosta voi muodostua.

  Vaikka se kutittaa, älä naarmuta tatuointiasi.

 • Kosmeettiset mineraaliöljyn kosteusvoiteet estävät huokosten tukkeutumisen.
 • Älä käytä aurinkovoidetta tatuoinnissa, ennen kuin se on täysin parantunut.
 • Älä ui tai kylpe ennen kuin tatuointi on parantunut.

Milloin mennä lääkäriin?

lääkäri silmälaseilla ja kumikäsineillä suojana tatuoinnin poistolaitteella

Tatuointi voidaan tehdä helposti, kun prosessi on ymmärretty. On kuitenkin tilanteita, joissa saatat tarvita myös lääkäriä. Infektio on yleisin syy hakea lääkärin apua tatuoinnin ottamisen jälkeen. Jos et huolehdi siitä kunnolla, tatuointisi voi saada tartunnan aggressiivisista bakteereista. Tartunnan saaneesta tatuoinnista tulee lämmin, tulehtunut ja tuskallinen.

Yhdistä värjätyt siniset hiukset värikkäisiin tatuointihihoihin

Iho voi myös muodostaa mätä tällaisissa tapauksissa. Veri -infektioita voi esiintyä myös, jos tatuoija käyttää likaisia ​​neuloja tai mustetta. Näitä infektioita voivat olla jäykkäkouristus, hepatiitti B, C tai jopa HIV- ja mykobakteeriset ihoinfektiot. Tästä syystä sinun on mentävä välittömästi lääkäriin, jos huomaat infektion merkkejä.

lääkäri, jolla on valkoinen takki ja tatuointi kädessä, näyttää peukalot hyväksynnän eleenä

Joten tärkein tekijä tatuoinnin hoidossa on työskennellä ammattimaisen, erittäin suositellun tatuoijataiteilijan kanssa. Tämä välttää komplikaatioita ja helpottaa paranemisprosessia. Tatuointitaiteilijan itsehoitoa koskevien ohjeiden noudattaminen on usein ihmisen paras puolustuslinja infektioita ja huonoa paranemista vastaan. Tatuoinnin säännöllinen hoito voi auttaa ehkäisemään infektioita ja pitämään kehosi taidetta hyvässä kunnossa tulevina vuosina.

Previous Post
Puutarhasuunnittelu – 107 kuvaa, kauniita puutarhaideoita ja tyylejä
Next Post
Kymmenen parasta kardiolaitetta tehokkaaseen kestävyysharjoitteluun kuntosalilla!