15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Timanttimaiset laatat suojaavat viikonlopputaloa pohjoistuulelta

viikonlopputalo norja epäsymmetrinen kalteva liuskekivikatto

Monet norjalaiset vuonot ja niiden offshore -saaret ovat täydellisiä mukavaan viikonlopun kotiin luonnossa. Tänään esittelemämme talo sijaitsee rehevällä saarella koilliseen Stavangerista. Koska saarella ei ole yhteyttä mantereeseen, kaikki rakennustarvikkeet kuljetetaan laivalla. Viikonlopun talon projektin suunnittelivat norjalaiset arkkitehdit Ressel ja Pir II. Asiantuntijat valitsivat liuskekivestä valmistetun julkisivun, joka suojaa rakennusta ja puutarhaa ankaralta pohjoistuulelta. Alla voit tutustua talon arkkitehtuuriin ja sisustukseen.

pieni viikonloppu talo arkkitehtuuri liuskekivi julkisivu

Rakennuksen erityinen, hieman kulmainen muoto näyttää neljännesympyrältä ja on tarkoitettu suojaamaan eteläistä ulkoaluetta pohjoistuulelta. Verhouksena käytetään norjalaista liuskekiveä, joka on suunniteltu timantinmuotoisten liuskekivien muotoon. Tämä luo eräänlaisen rakennuksen verhon, joka toimii paitsi tuulensuojana, myös luo mielenkiintoisen visuaalisen vaikutelman. Liuskekivet koostuvat tummanharmaasta, melkein mustasta kivestä, joka on kuvattu erityisen joustavana ja säänkestävänä.

liuskekivi timantin muotoinen rakennuksen kirjekuori-ikkuna

Vaikka suurin osa julkisivusta on verhottu liuskekivellä, on myös upotettuja julkisivualueita, joissa käytetään asetyloituja puisia säleitä. Niitä kuvataan erittäin vakaiksi ja niiden tumma väri sopii täydellisesti yhteen liuskekivilevyjen kanssa.

sisustus viikonloppu talo puupäällyste tuhka

Sisätiloissa tuhkapuuta käytetään pääasiassa materiaalina, erityisesti vanerin ja massiivipuupintojen muodossa seinille, lattioille ja kattoille. Pohjakerroksessa lattia on edelleen kiillotettua betonia ja lattialämmitys on integroitu siihen mukavuuden lisäämiseksi. Tässä huoneessa on myös betonista valmistettu puuhella, joka toimii sekä uunina että takana.

eteläinen terassi ikkuna näkymä metsävuono

Talon sisällä on mukava ja käytännöllinen sisustus. Pohjakerroksessa on olohuone ja ruokailuhuone sekä minikeittiö käytävällä, kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta ja erillinen wc. Koska asiakas halusi viikonloppumatkalle useita nukkumapaikkoja, arkkitehdit suunnittelivat kattohuoneen myös makuuhuoneeksi. Siellä katon korkeus ei kuitenkaan ole riittävä ja matemaattisesti asuintila ei virtaa asuintilaan. Talon ikkunoista ja lasista on upea näköala vuonolle ja ympäröivälle alueelle.

puupanelointi käytävän viikonlopputalon sisällä

puuseinät katto mökin sisustussuunnittelu

ullakko puupanelointi tuhka betoniseinä

ullakkoikkuna viisto katto nukkumapaikkoja

parvi makuuhuoneet vuoteet kapeat säilytystilat

kylpyhuone pieni viikonloppumajasaari

timantin muotoinen liuskekivi julkisivu tuulensuoja

pieni ikkuna julkisivu liuskekivi

liuskekivi timantin muotoinen tummanharmaa tuulitakki

pohjakerroksen suunnitelma huoneiden jakelu

arkkitehtoninen leikkaus talo norja

* Projekti Resselin arkkitehtuuri ja Pir II

Previous Post
Säännölliset ja yksinkertaiset joogaharjoitukset auttavat rintojen nostamisessa ilman leikkausta
Next Post
Isojen kukkaruukkujen istutus – 60 ideaa, kuvaa ja ehdotusta