15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Moderni päiväkoti -arkkitehtuuri – 8 kaunista julkisivua ja sisustusta

Päiväkodin arkkitehtuuri moderni-värikäs-kaihtimet-raidat-julkisivu-design-espanja

Ensimmäiset muistot lapsuudesta luodaan pienille päiväkodissa. Tästä syystä yhä useammat arkkitehdit ympäri maailmaa hoitavat tämän tehtävän Päiväkodin arkkitehtuuri kehittää ja luoda sille luovia malleja ja sisätiloja. Tänään esittelemme kauniita kuvioita päiväkotien julkisivuun ja sisustukseen eri puolilta maailmaa.

Värikäs päiväkoti -arkkitehtuuri Espanjassa

Päiväkodin arkkitehtuuri suuri piha-nurmikko-värikäs-julkisivu-betoni

Espanjalaiset arkkitehdit Javier Larraz, Iñigo Beguiristain ja Iñaki Bergera suunnittelivat päiväkodin, joka on suorakulmainen betonista tehty rakennus, jossa on suuri pysäköintialue. Sisäpihat, joissa on tilavat lasten leikkikentät, ovat raidallisen seinän takana, jossa on värikkäitä ulkokaihtimia, jotka voidaan avata ja sulkea. Värikäs julkisivupinnoite viittaa värikyniin, jotka ovat suosittu työkalu lasten käsissä.

Päiväkodin arkkitehtuuri ja sisustus

Päiväkodin arkkitehtuuri sisustus-leikkihuone-lasi-väliseinä-ruokailutila-valkoiset seinät

Päiväkodin koko julkisivu ja seinä on värikkäiden ulkokaihtimien ympäröimä, jolloin auringonvalo suodatetaan luokkahuoneissa. Ne toimivat myös yksityisyyden suojana sisäpihalla. Sisustus on tilava ja valoisa, valkoiset seinät, katot, lattiat ja huonekalut. Katon epäsymmetriset savupiiput tarjoavat luonnollisen ilmanvaihdon ja geometriset kattoikkunat ohjaavat valoa lasten toimintaan.

Moderni arkkitehtuuri päiväkodille rannalla

Päiväkodin arkkitehtuuri pysty-puinen julkisivu-viisto-katto-heijastavat ikkunat

Dorte Mandrup Arkitekterin suunnittelema päiväkoti rannalla on saanut inspiraationsa hiekkadyyneistä, minkä vuoksi rakennus on rosoinen. Puinen julkisivuverhous täydentää hiekan ajatusta värillään. Heijastavat ikkunat heijastavat ympäristöä, jota toisella puolella ovat vihreät nurmikot ja kalastajien talot, ja toisella puolella meri.

Päiväkoti, jossa on suuri leikkipaikka Ruotsissa

Päiväkodin arkkitehtuuri lähellä rantaa-leikkikenttä-hiekkalaatikko-keinu-ruotsi

Tässä päiväkodin arkkitehtuurissa yhdistyvät moderni muotoilu ja erilaiset leikkivaihtoehdot. Päiväkodin lasten leikkikentällä on kolme suurta hiekkalaatikkoa, jotka ovat sopusoinnussa ympäristön kanssa. Katon alaosassa on portaat, jotka antavat lapsille näkymän merelle. Turvallisuussyistä asennetaan kaide, joka estää pääsyn ylempään osaan.

Säänkestävä päiväkoti -arkkitehtuuri

päiväkoti-arkkitehtuuri-säänkestävä-rakennus-japani-piha-nurmikko-leikkipaikka

Japanin saaria uhkaa usein taifuunit. Tästä syystä ilmasto ja sääolosuhteet otetaan huomioon tällaisten alueiden arkkitehtuurissa. Kaksi japanilaista studiota suunnitteli päiväkodin rakennuksen siten, että lapset voidaan suojata huonolta säältä kaikkina aikoina.

Lasten leikkipaikat ulkona

päiväkoti-arkkitehtuuri-ulkona-lasten leikkipaikka-lasi-liukuovet-puiset ristikko-ikkunat

Japanin päiväkodissa on kaksikerroksinen teräsbetoninen rakenne, joka takaa säänkestävyyden. Seinät, jotka on verhottu punaisilla keraamisilla laattoilla, ovat tämän alueen tyypillisen arkkitehtuurin mukaisia. Päiväkoti tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ulkoleikkeihin, koska siinä on useita sisäpihoja ja puutarha, jossa on leikkivälineitä.

Päiväkoti, jossa on luova sisustus

päiväkoti-arkkitehtuuri-riippuva talo-muotoinen-lukukulmat-kirjat-penkit

Samat japanilaiset arkkitehdit suunnittelivat toisen päiväkodin, jossa oli luova sisustus. Rakennus noudattaa maanjäristysten turvallisuusmääräyksiä, jotka ovat yleinen luonnonilmiö tällä alueella.

Lukukulmat päiväkodissa

päiväkoti-arkkitehtuuri-raidat-julkisivu-auringonvalo-mökki-lukunurkkaus

Pienet talonmuotoiset lukukulmat, joissa on mukavat penkit, on rakennettu sisätiloihin – pohjakerroksen maahan ja toisen kerroksen lasikaiteisiin. Pienistä taloista lapset löytävät erilaisia ​​kirjoja ja voivat istua siellä ystävän kanssa ja oppia aina jotain uutta. Lasikaiteet mahdollistavat näkymän päiväkodin läpi, mikä on merkittävä helpotus opettajille.

Löydä tasapaino pelaamisen ja oppimisen välillä

päiväkoti-arkkitehtuuri-sisustussuunnittelu-leikkimahdollisuudet-kiipeilyseinä-liitutaulu-seinä

Useimmat päiväkodit tarjoavat sekä leikkivälineitä että opetusta pienimmille. Täällä arkkitehdit ovat ajatelleet molempia. Kaikille kiipeilystä kiinnostuneille on toisessa kerroksessa kiipeilyseinä ja suoraan vastapäätä oleva suuri liitutauluseinä stimuloi lasten luovuutta.

Päiväkodin arkkitehtuuri perustuu lasten piirustuksiin

päiväkoti-arkkitehtuuri-pieni-terävä-katto-mustavalkoinen-talvipuutarha-Kööpenhamina

COBEn tanskalaiset arkkitehdit ovat suunnitelleet päiväkodin, jonka arkkitehtuuri perustuu tavallisiin lasten piirustuksiin viistokattoisista taloista. Julkisivu koostuu yhdestätoista tällaisesta talosta, jotka on rakennettu kahden talvipuutarhan ympärille.

Lapsilukko turvaverkolla

päiväkoti-arkkitehtuuri-sisustus-turvaverkko-talon muotoiset ikkunat

Pinnasängyn ja päiväkodin arkkitehtuurin tulisi ehdottomasti kiinnittää huomiota lasten turvallisuuteen. Erityisesti rakennuksissa, joissa on useita kerroksia, putoamisvaara on poistettava. Tässä päiväkodissa kaiteet kiinnitetään läpinäkyvällä turvaverkolla.

Päiväkodin arkkitehtuuri – valkoinen sisustus

päiväkoti-arkkitehtuuri-monikerroksinen-portaat-lasten turvaverkko

Kaksi tilavaa eteistä sijaitsevat päiväkodin keskustassa ja yhdistävät eri kerrokset ja ryhmähuoneet. Ne sopivat myös yhteiseen toimintaan ja toimivat kohtaamispaikkana erityistilaisuuksissa.

Kurvikas päiväkoti Tanskassa

päiväkoti-arkkitehtuuri-julkisivu-pystysuora-jäykkä-ruostevärinen-julkisivun verhous

COBEn suunnittelemassa Forfatterhuset-lastentarhassa on kaareva muotoilu ja julkisivuverhous, jossa on pystysuorat ruosteenväriset klinkkeritiililiuskat. Värivalinta vastaa lähellä olevia tiilirakennuksia.

“Lasten kylä”

päiväkoti-arkkitehtuuri-kylä-lasten-leikkikenttä-nurmikko-hiekkalaatikko

Tämä päiväkoti -arkkitehtuuri on suunniteltu kuin pieni kylä lapsille, jolla on suuri sisäpiha. Tilava puutarha näyttää suurelta lasten leikkipaikalta, jossa on hiekkalaatikoita, liukumäki ja keinut.

Päiväkodin arkkitehtuuri ja puurakennus

päiväkoti-arkkitehtuuri-puumaja-puu-sisustus-portaat-lipton-kasvi

Lipton Plant Architects suunnitteli lastentarhan, jossa on luova sisustus. Kaksi kerrosta yhdistää puumainen rakenne, joka edustaa sisätilojen puutaloa. Puumajan elementti on valmistettu vaaleista puulaudoista ja toimii kaiteena, joka suojaa pikkulapsia putoamiselta.

Leikkihuone puutalossa

lastentarha-arkkitehtuuri-sisä-puu-talo-puu-pyöreä-ikkuna-kirkas-sisustus

Portaat johtavat lapset puutalon sisälle. Siellä voit pelata pelejä yhdessä tai katsoa pyöreästä ikkunasta. Myös lattia on puuta ja muistuttaa luontoa.

Päiväkodin arkkitehtuuri Lontoosta

päiväkoti-arkkitehtuuri-valkoinen-tiiliseinä-lasi-liukuovet-vihreä-keltainen-lattia-autonrenkaat

Päiväkoti noudattaa perinteistä värikästä muotoilua eri väreillä lattioille ja oville. Ulkoalue tarjoaa monia mahdollisuuksia pelaamiseen ja on suosittu paikka pienille.

Päiväkodin arkkitehtuuri – luova rakennus Kiinassa

päiväkoti-arkkitehtuuri-donitsi-suunnittelu-värikäs-pyöreä-ikkuna-iso-leikkikenttä

Tämä kiinalainen päiväkoti näyttää isolta munkkelta. SAKO Studion arkkitehdit käyttivät kaikkia sateenkaaren värejä rakennuksessa ja sisustuksessa, vain korostuksina. Värivalikoima koostuu yhteensä 18 sävystä, jotka löytyvät järjestyksessä koko päiväkodissa. Julkisivu on valkoinen ja siinä on monia pieniä ikkunoita, joissa on pyöristetyt kulmat. Niistä on näkymät sekä sisäpihalle että sisäänkäynnille ja ympäröivälle alueelle.

Moderni päiväkoti -arkkitehtuuri suosituissa väreissä

päiväkoti-arkkitehtuuri-katto-puutarha-keinotekoinen turve-matto-valo-sisustus

Useat erikokoiset ikkunat tuovat sisätiloihin valoa. Värit jakautuvat rakennuksen eri osiin ja auttavat lapsia tunnistamaan, missä lastentarhan osassa he ovat. Suuren sisäpihan lisäksi katolla on ylimääräinen lasten leikkipaikka, jossa on tekomurmimatto, jossa lapset voivat juosta, leikkiä ja jutella ulkona.

Previous Post
Puutarhasuunnittelu – 107 kuvaa, kauniita puutarhaideoita ja tyylejä
Next Post
Kymmenen parasta kardiolaitetta tehokkaaseen kestävyysharjoitteluun kuntosalilla!