15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vihreä julkisivu ja kattoalue ekologiselle ja terveelliselle rakennukselle – talo Brysselissä

vihreä julkisivu luonnollinen elävä moderni talo

Erityisesti pääkaupunkiseudun sisäkaupungeissa viheralueet ovat usein liian pieniä eivätkä riitä ollenkaan. Vihreät kasvit kaupunkien asuin- ja työskentelyalueiden läheisyydessä ovat erityisen tärkeitä, koska ne eivät ainoastaan ​​tuota happea, vaan myös suodattavat pölyä ja epäpuhtauksia ja suojaavat myös melulta ja kuumuudelta. Jos kiipeilykasveilla peitettyjä rakennuksia pidettiin aiemmin epärealistisina käsitteinä, nykyään tämäntyyppinen viherryttäminen ei ole uusi ilmiö. Nykyään moderni arkkitehtuuri pyrkii ekologiseen ja terveelliseen rakentamiseen. Tätä taustaa vasten vihreille julkisivuille ja kattoalueille annetaan uusi asema.

Vihreillä julkisivuilla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia

vihreä julkisivuikkuna kasveja elossa

Arkkitehdit Phillipe Samyn ja B. Vleurick arkkitehtitoimistosta SAMYN and Partners suunnittelivat modernin talon Brysselissä, Belgiassa. Kasvitieteellinen taiteilija Patrick Blanc on käsitellyt viherryttäviä kasveja. Hän valitsi useita eksoottisia kasvilajeja erityisesti hanketta varten ja järjesti ne optimaalisesti sopivan paikan mukaan. Tuloksena on vihreä julkisivu, joka täyttää paitsi esteettiset ominaisuudet myös parantaa elämänlaatua.

Vihreä julkisivu pystysuorana puutarhana julkisessa tilassa

vihreä julkisivu -ikkuna moderni arkkitehtuuri

Vihreää julkisivua voidaan ajatella eräänlaisena pystysuorana puutarhana. Erilaiset rakennusjärjestelmät mahdollistavat vaurioitumattoman kasvillisuuden seinillä ja julkisivuilla. Suunnitteluvaihtoehtoja on erilaisia. Säleiköt tai modulaariset järjestelmät ankkuroidaan kantavaan seinään ja kastellaan ulkopuolelta näkymättömällä järjestelmällä. Näin vihreä julkisivu toimii verhotyyppisen, takana tuuletettavan julkisivun tapaan. Joten kasveilla ei itse asiassa ole suoraa yhteyttä rakenteeseen.

vihreä julkisivu lasi omaisuus nurmikko talo

Moderni talo yhdistää luonnon ja modernin arkkitehtuurin erittäin esteettisellä ja ympäristöystävällisellä tavalla. Sisällä on nykyaikainen tunnelma, joka on saavutettu luonnollisilla materiaaleilla ja neutraaleilla sävyillä. Luonnollisen näköiset puupanelointi ja upea valonheitto joka puolelta luovat kodikkaan ja kutsuvan tunnelman.

vihreä julkisivu sisustus puu katto puupalkit

vihreä julkisivutalo minimalistinen puupaneeli luonnollinen sisältä

vihreä julkisivu moderni talo minimalistinen sisustus puuportaat

vihreä julkisivu sisustus minimalistinen puubetoni

malli moderni talo vihreä julkisivu

malli talon projekti käsite arkkitehtuuri

moderni arkkitehtuuri talon suunnitelma tontti

talon vihreä julkisivusuunnitelma huoneen asettelu

talon vihreä julkisivu sivukuva

* projekti SAMYN ja kumppanit

Previous Post
Luo paratiisi pieneen puutarhaan
Next Post
Kouluun ilmoittautumista varten tee seppele, jossa on lyijykynät ja värikynät – 3 käsityöohjeet