15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Betonilamppu DIY – Ohjeita ja ideoita betonilamppujen valmistamiseen itse

betoni-lamppu-diy-ideat-tee-se-itse-moderni

Betonista valmistettu betonioptiikka ja elävät tarvikkeet ovat tällä hetkellä erittäin trendikkäitä ja moderneja. Kaikkialla on erilaisia ​​artikkeleita ja malleja, jotka vakuuttavat yksinkertaisella ulkonäöltään. Mutta voit valmistaa mielikuvituksellisia tuotteita itse, koska betonin kanssa työskentely on suhteellisen helppoa ja se sopii myös maallikoille. Voit esimerkiksi tehdä itse DIY -betonivalaisimen pienellä ajan ja materiaalin kulutuksella. Pian saat lisätietoja ja vinkkejä tämän materiaalin käsittelyyn.

Betonilamppu – mikä on betoni?

Betonilamppu-diy-lamppu-teollisuus-tyylinen-koristelu

Betoni on luonnontuote, ympäristöystävällinen ja kestävä. Se voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen. Betonin resepti on yksinkertainen, ja sen luonto itse antaa meille: saven ja kalkkikiven seos. Kiviainekseen lisätään myös soraa ja hiekkaa. Se ei tietenkään toimi ilman vettä. Kaikkien ainesosien tarkalla sekoitussuhteella on erittäin tärkeä rooli. Ominaisuudet riippuvat myöhemmin tästä, erityisesti sementin kestävyys. Tämän parantamiseksi käytetään lisäaineita. Siten betoni kovettuu z. B. ulos nopeammin, tulee kiinteämmäksi, tiheämmäksi jne. Sekoitusreseptit vaihtelevat, jotta ne voivat mukautua optimaalisesti annettuihin vaatimuksiin. Betonityyppejä on laaja valikoima riippuen siitä, kuinka raskas tai kevyt, lämpöä eristävä tai paineenkestävä betonin tulee olla.

Betonivalaisin DIY ja kuinka sekoittaa betoni oikein – Sekoitussuhteet

betoni-lamppu-diy-pöytä-lamppu-idea-hehkulamppu-betoni

Jos betonia on kaadettava, on suositeltavaa tehdä seoksesta hieman nestemäisempi, jotta se voidaan paremmin kaataa valumuottiin. Tämä kuitenkin myös viivästyttää kovettumisaikaa. Koristeellisiin tavoitteisiin, kuten betonivalaisin DIY, joka ei vaadi paljon painoa, kuten esimerkiksi talo, sillä ei ole väliä. Tarkat sekoitussuhteet löytyvät yleensä pakkauksen takaa. Suosittelemme lisäämään 10 osaa betoniseosta yhteen osaan vettä. Mutta se todella riippuu siitä, kuinka yksityiskohtainen vastaava muotti todella on.

Betonilamppu DIY – valitse betoni tai luova betoni?

betoni-lamppu-diy-ohjeet-pullo-idea-tee itse

Jos käytät rautakaupan betonia, on suositeltavaa noudattaa valmistajan ohjeita. Luova betoni on edullinen käsityössä, koska se ei sisällä epäpuhtauksia ja on vähän pölyinen. Lisäksi seos on hienompaa ja tuottaa erittäin hyviä tuloksia erityisesti pienemmillä tuotteilla – tuskin mitään kuplia, erittäin tiheä. Riippumatta siitä, minkä tyyppisellä betonilla työskentelet, suosittelemme betonin seulomista ennen sekoittamista. Mutta tee se asuinalueen ulkopuolella, koska sinun ei missään tapauksessa saa hengittää betonipölyä. Tätä varten käytetään vanhaa pastaseulaa karkeiden hiukkasten seulomiseen.

Betonilamppu DIY – ohjeet ja materiaalit

betonilamppu-diy-ohjeet-materiaalit-tarvikkeet

Betonia voidaan käyttää monenlaisten esineiden luomiseen ja luovien ideoiden toteuttamiseen. Hieman kylmän näköinen betoninen ulkoasu sulautuu upeasti mihin tahansa moderniin tunnelmaan, mutta toimii upeasti aksenttina perinteisissä sisustustyyleissä. Lisäksi materiaalia voidaan täydentää muilla ja käsitellä luovasti myös kuivumisen jälkeen. Korostus väri- tai lautasliinatekniikan avulla, lisäelementtien asennus on mahdollista. Betonin suurin etu on se, että se on halpa, siksi helposti saatavilla ja helppo tehdä itse. Betonivalaisimen valmistamiseen ei tarvita erityisiä materiaaleja, työkaluja ja lisävarusteita. Lisäksi betoni on ympäristöystävällistä ja kestävää.

DIY -betonivalaisimessa voit käyttää erilaisia ​​muotoja. Jos haluat käyttää muottia useita kertoja, valitse muovista tai silikonista valmistettu muotti. Muodosta ja mieltymyksistä riippuen tässä voi käyttää myös joitakin leivonta- ja muffinssivuoita. On myös mahdollisuus tilata yksilöllinen muoto. Tässä voidaan käyttää mitä tahansa PET -pulloja tai tetrapakkauksia, jotka on hävitettävä myöhemmin. Jotta betoni voidaan helposti poistaa myöhemmin, muotti suihkutetaan öljyllä ennen kaatamista. Kun työskentelet betonin kanssa, suosittelemme ehdottomasti käsineiden ja suojamaskin käyttöä. Betonipöly kuivaa talot hyvin nopeasti, hyökkää niitä vastaan ​​ja voi aiheuttaa ns.

Tarvittavat materiaalit ja työkalut:

  • Lampun pidike
  • Kaapeliliitäntä
  • kaksi PET -pulloa muottiin – yksi pieni ja yksi suurempi
  • 1 lanka
  • Akkuruuvimeisseli
  • 2-3 ruuvia
  • Luova betoni tai sementti
  • 1 tyhjä tölkki

betoni-lamppu-diy-ohjeet-valmisteet-pultti-etäisyys

Voit tehdä muotin itse kahdesta PET -pullosta ja kehittää sen itse. Voit tehdä tämän, jos valitset PET -pullot siten, että niiden koko ja muoto sopivat yhteen. Leikkaa noin 1/3 suuremmasta. Poraa akkuruuvimeisselillä kahden pullon keskellä olevat kannet. Aseta pieni pullo suureen ja kiinnitä molemmat kierteellä oikeaan asentoon kierteen avulla. Muista, että kahden pullon välinen etäisyys on itse asiassa lampun seinien paksuus.

betoni-lamppu-diy-ohjeet-muovipullo-idea

Pidä kaksi pulloa vakaana halutussa asennossa kiristä 3-4 ruuvia. Sisäänrakennetun kierteen tulee olla vähintään yhtä paksu, jotta liitäntäkaapeli voi kulkea löysästi (halkaisijan 7 mm pitäisi riittää). Ota nyt tölkki, käännä pullot ympäri ja aseta ne pystysuoraan tölkkiin. Tämä helpottaa muotin kaatamista.

betoni-lamppu-diy-ohjeet-betonin sekoitus-kaataminen

Sekoita betoni kannussa veden alla. Voit tehdä seoksesta hieman nestemäisemmän ja kaataa sen vähitellen itse tehtyyn muottiin. Odota hetki betonikerrosten välissä, jotta ei muodostu epämiellyttäviä ilmakuplia. Täytä ruuvit, jotka aiemmin vedit sisään kiinnittääksesi sen. Anna sen parantaa päivän ajan. Seuraavana päivänä voit poistaa ulomman PET -pullon betonilampusta ja antaa sen kuivua vielä kolme päivää.

betoni-lamppu-diy-ohjeet-poista-lemmikkipullo

Poista PEt -pullojen ulompi kerros, kun betoni on jo hieman kovettunut, mutta ei vielä täysin kiinteää. Voit puhdistaa reunat leikkausveitsellä. Yritä seuraavana päivänä ottaa erittäin huolellisesti pienempi PET -pullo pois betonivalaisimen sisäpuolelta. Yritä ensin varovasti kääntämällä. Kun pinta on täysin kuiva, käsittele pinta hienorakeisella hiekkapaperilla ja tasoita se kauniisti. Poista lopuksi lanka ja työnnä pistorasia ja liitäntäkaapeli. Jos betonivalaisin on joissain paikoissa vaurioitunut, muoto voidaan korjata myöhemmin. Tätä varten sekoita hieman sementtiä veteen ja täytä tyhjät alueet pienellä lastalla tai syömäpuikolla.

betoni-lamppu-diy-lamppu-virtaliitäntä

Rautakaupan valmisbetoni näyttää hieman hienommalta kuin luova betoni. Ensimmäinen toimii pohjimmiltaan osana, muodostaa suurempia reikiä eikä siksi näytä koristeelliselta. Luova betoni sen sijaan kuivuu tasaisesti, on hienohuokosinen ja sen seurauksena on hyvin harvinaista, että reunoihin muodostuu pieniä halkeamia. Hieman huokoinen ulkoasu on myös osa betonin ulkoasua.

Betonin värjäys

betoni-lamppu-diy-betoni-väritys-idea

Voit tehdä betonituotteestasi vaihtelevan tai värisen useilla tavoilla. Betoni voidaan edelleen sävyttää nestemäisessä tilassa. Tätä varten käytetään akryyli- tai liidumaaleja. Jälkeenpäin, kun betonilamppu on valmis, voit levittää maalia siveltimellä. Liimanauhan avulla geometriset kuviot tai yksinkertaiset viivat voidaan peittää ja värjätä. Toinen vaihtoehto olisi käyttää lautasliinatekniikkaa ja kiinnittää haluttu aihe lautasliimalla.

Kotitekoiset kodin tarvikkeet: betonivalaisin DIY 

Betonilamppu-diy-teollisuus-tyylinen-hehkulamppu-pöytävalaisin

Toinen vaihtoehto betonivalolle DIY on käyttää mehu- tai maitopakkausta valumuottiin. Lamppupidike ja tekstiilikaapeli on kiinnitetty pakkaukseen ja kaadettu betoni on jo täytetty. Seuraavana päivänä pakkauksen voi poistaa ja lampun pitäisi kuivua vielä kolme päivää.

betoni-lamppu-diy-pöytäkiinnike-koristelu-lamppu

Jos haluat tällaisen pöytävalaisimen, tarvitset vain mukavan hehkulampun. Täällä on valittu vintage-ilme, joka sinänsä on erittäin mielenkiintoinen ja huomiota herättävä. Tämä ruuvataan yksinkertaisesti kiinni ja asetetaan sivupöydälle koristeluun. Käytä lampun pistorasiassa tavallista pistorasiaa, jossa on kaapeli. Olet tervetullut valitsemaan silmiinpistävän mallin värikkäällä tekstiilikaapelilla. Toiselle puolelle on myös tehtävä reikä kaapelille. Muista käyttää sopivaa poranterää.

betoni-lamppu-diy-betoni-lampunjalusta

Jos pistorasia ei sovi täydellisesti ja heiluu edestakaisin, ota esimerkiksi tulitikku tai jotain muuta ja tiivistä rako painamalla tasaisesti ympäri. Alemmalle puolelle on suositeltavaa laittaa pari itseliimautuvaa kumipuskuria, jotta huonekalut eivät naarmuunnu tai vaurioidu karkeasta betonista.

betoni-lamppu-diy-betoni-hehkulamppu-sisustus-pöytävalaisin

Previous Post
Top 15 luksusjahtia -Tutustu kalleimpien ja suurimpien luksusjahtien luetteloon!
Next Post
Puhdista keho – päästä eroon toksiineista yksinkertaisilla joogaharjoituksilla