15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Musta teräs ja huoneet täynnä valoa “House Pranayama” -asunnossa Sydneyssä

musta teräslisäjärjestelmä kapea kolmikerroksinen tiili

Kaksikerroksinen “House Pranayama” Sydneyssä Australiassa laajeni kolmikerroksisessa lisärakennuksessa vuonna 2018 arkkitehtitoimisto Prineasin toimesta. Sydneyn vihreällä itäisellä Bellevue Hillin esikaupunkialueella 1920 -luvulta jo rakennetulle tiilitalolle arkkitehdit saivat tehtäväkseen luoda talon viereen lisähuone, joka toimisi kirjastona, lukunurkkauksena ja harrastushuoneena. Kapea laajennus kolmelle tasolle on luotu, joka tarjoaa riittävästi tilaa ja päästää paljon päivänvaloa. Tyylikkäät lasista ja teräksestä valmistetut taitettavat ovet tarjoavat riittävästi valoa ja voidaan avata kokonaan. Pystysuunniteltu rakennus valittiin tarkoituksellisesti vastakohtana vaakasuoraan suunniteltuun tiilitaloon. Musta teräs julkisivussa on ensimmäinen asia, joka iskee ensi silmäyksellä.

portaat puutarha julkisivu tiili musta teräs talo pranayama

Asiakkaat halusivat sisäisen yhteyden uuteen rakennukseen sekä erillisen pääsyn autotalliin. Kapean rakennuksen asuintila on 44 m². Yksi huone sijaitsee kaikilla kolmella tasolla. Harrastehuone, jossa on mukava oleskelualue, sijaitsee kellarissa. Pohjakerroksessa on kirjasto ja ylimmän tason tutkimus.

musta teräs kuisti tiilitalon ulkorakennus

Musta teräs, betoni, puukalusteet, jotka on maalattu mustavalkoisiin seiniin, luovat minimalistisen paletin, joka luonnehtii kaunista laajennusta. Vaaleanvihreät rakenteelliset laatat ja karkea sahatavaran betonikatto takaavat suuren valon ja varjon leikin “House Pranayaman” tiloissa. Vapaahuoneessa on moderni kulmasohva hienovaraisilla pastelliväreillä, jotka tarjoavat mukavat istuimet.

kellarirakennus, pystysuora kapea, täynnä valoa, teräsmusta

Kellarin betonilattia sulautuu lämpimään puulattiaan verannalla. Kapeat harmaat penkkiistuimet ja verantaa ympäröivät vihreät rakennelaatat ottavat väripaletin sisätiloista ja takaavat harmonisen sisä- ja ulkotilan. Kirkas kirjasto on varustettu mustalla hyllyllä. Kaksi ylellistä nahkatuolia keltaisena kutsuvat lukemaan ja viipymään ja ovat erityisen tehokkaita hyllyjen tumman seinän edessä.

kulmasohva pastelliväri maalaus sohvapöytä betoni

puupanelointi katto musta teräs lasiovi sohva kuisti

tiilitalo talo pranayama kasvit kaide musta teräs

lukualue musta teräs lasi tiili puu design tuolit

talo pranayama kirjasto parkettilattia tuolit hylly musta

black steel glass door parquet floorkuva puu musta lakka

kadun puoleinen talo julkisivu autotalli tiilitalo musta teräs

tiilitalo sisäänkäynti keinu penkki talo pranayama

* projekti Arkkitehti Prineas

Previous Post
Tee vaaleanpunaiset kynnet itse – 24 modernia kynsimallia ja -vinkkiä
Next Post
Yksinkertaiset joogaharjoitukset parantavat suoliston peristaltiikkaa ja ruoansulatusta