15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Liikunta voi vähentää kuoleman riskiä 30%

Monet fyysiset aktiviteetit tarjoavat monia terveyshyötyjä. Heidän avullaan voit parantaa mielialaa, alentaa verenpainetta tai olla vain yhteydessä ystäviin. Uuden tutkimuksen mukaan ihmiset, joilla on riittävä aerobinen aktiivisuus, kuolevat 29 prosenttia vähemmän todennäköisesti syystä riippumatta. Pienin kuolemanriski on keskivahvalla aerobisella aktiivisuudella 150–300 minuuttia viikossa.

Liikuntaa pandemian aikana

väsynyt puinen uros suojakalvolla kivillä

Ennen kaikkea tämä tutkimus tukee ajatusta siitä, että liikunta on tärkeä tekijä hyvässä elämäntavassa ja voi parantaa terveyttä ja hyvinvointia koronakriisin aikana. Ohjeiden mukaan ihmisten tulisi liikkua kohtuullisesti voimakkaasti vähintään 150 minuuttia viikossa tai pysyä energisenä 75 minuuttia viikossa. Molempien yhdistelmä tarjoaa kuitenkin parhaan vaihtoehdon. Ihmisten tulisi myös pyrkiä harjoittamaan kohtalaista tai voimakasta liikuntaa lihasten vahvistamiseksi kaksi tai useampi päivä viikossa. Lisäksi tutkimuksen tulokset osoittavat, että joko aerobinen tai voimaharjoittelu oli hyödyllistä suositellulla tasolla. Samanlaisia ​​etuja on havaittu sydän- ja verisuonitautien, syövän ja kroonisten alahengitysteiden sairauksien kuolemissa.

vanhempi mies, jolla on surffaus, joka vähentää kuoleman riskiä liikunnan ja urheilun avulla

Tutkimuksella oli joitain rajoituksia, mukaan lukien havainnointi, mikä tarkoittaa, että tutkijat eivät voineet näyttää syytä ja seurausta. Tutkimuksen osallistujat kertoivat myös itse, kuinka fyysisesti aktiivisia he olivat. Tämä ei ole yhtä tarkka kuin aktiivisuusmonitorin käyttäminen, joka tunnetaan myös nimellä kiihtyvyysmittari. Harjoittelemalla enemmän saat lisäetuja, mutta ei paljon. Myös liikavammojen riski on suurempi, kun liikuntaa on enemmän. Suurin hyöty kasvaa kuitenkin aikaisin – vain nousemalla. Vaikka et noudata suosituksia, saat merkittäviä terveyshyötyjä, jos et rauhoitu.

Estä sairauksia urheilulla

Ryhmä vanhusten aerobista harjoittelua puistossa suosittelee harjoituksia viikossa

Nämä edut koskevat myös kroonisia sairauksia sairastavia ihmisiä, kunhan he harrastavat liikuntaa turvallisesti. Joten joskus tämä voi tarkoittaa puhumista ensin lääkärille. Tätä korostetaan sekä uudessa tutkimuksessa että liikunnan ohjeissa. Todisteista huolimatta hyvin harvat ihmiset noudattavat näitä ohjeita. Uuden tutkimuksen kirjoittajat havaitsivat, että vain 16 prosenttia ihmisistä täytti liikuntaohjeet sekä aerobista että voimaharjoittelua varten. Tämä on alle 23,2 prosenttia aikaisemmin. Tutkijat huomauttavat, että “ajan puute” estää joitakin ihmisiä harjoittamasta ja ehdottaa, että ne, jotka ovat kiireellisiä ajankäyttöön, keskittyvät aerobiseen toimintaan, koska tässä tutkimuksessa on enemmän hyötyä.

Suoritamme ulkona joogaharjoituksia hyvinvointia ja fyysistä toimintaa varten

Miten lihaksia vahvistetaan Tutkimuksessa vaikeuttaa näiden harjoitusten vertaamista suoraan aerobiseen toimintaan. Lihaksia vahvistavat toimet perustuivat siihen, kuinka usein ihmiset tekivät niitä, ei kuinka kauan. Tämä on sama ohjeiden mukaan. Tämän tyyppisen harjoituksen terveyshyödyt riippuvat kuitenkin myös harjoittelun kovuudesta. Tämä taas riippuu harjoitustyypistä sekä toistojen ja sarjojen määrästä. Lisäksi jotkin liikuntatyypit, kuten sydän- ja voimaharjoittelu ja korkean intensiteetin intervalliharjoittelu, HIIT, voivat yhdistää sekä aerobisen että lihasten vahvistamisen. Jopa jooga voi olla sekä aerobista että lihaksia rakentavaa, puhumattakaan suuremmasta joustavuudesta, tasapainosta ja koordinaatiosta.

Previous Post
Rikkaruohot nurmikolla – miten hallita 10 yleisintä lajia
Next Post
Upeat joogaharjoitukset sinulle ja vauvallesi sävyttävät koko kehon
Immediate Access Pro