15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tutkijat varoittavat: Urheilu naamarilla heikentää fyysistä suorituskykyä!

Kasvomaskin käyttäminen ulkona suojautuakseen koronavirukselta on joillakin alueilla pelkkä suositus, kun taas toisilla se on pakollinen toimenpide. Tutkimuksessa tutkijat kuitenkin havaitsivat, että kankaan suun ja nenän suojaus heikensi fyysistä suorituskykyä harjoituksen aikana. Erityisesti lenkkeilijät, jotka harjoittivat urheiluaan naamarilla, valittivat yhä enemmän hengenahdistuksesta ja klaustrofobisesta tunteesta. Tämä lisääntyi, kun ne lisäsivät harjoituksen intensiteettiä.

Urheilu naamarilla heikentää kehon suorituskykyä

Tämä havainto on kiistanalainen. Tutkijat olivat aiemmin suositelleet suojamaskin käyttöä. Tämä suojaisi koronavirustartunnalta lenkillä. Voi olla “vaara” jalankulkijoille, jos “turvonnut, huohottava” lenkkeilijä juoksee heidän ohitseen, Oxfordin yliopiston perusterveydenhuollon professorin Trish Greenhalghin mukaan, joka lisää: “Kuntoileva lenkkeilijä – turvotus ja turvotus huohottava lenkkeilijä – tunnet hengityksen tulevan ja joskus jopa hengityksen tulee sisään. Joten ei ole epäilystäkään siitä, että siellä on vaara. ” Urheilu kasvonaamion kanssa on kuitenkin rajoittavaa, kuten tutkimustulokset osoittavat.

Urheilun suukappaleiden tutkimus

Maskin kanssa lenkkeilyn intensiteettiä on vähennettävä

Kun aiemmat kasvomaskeilla harjoitellut urheilututkimukset tarkastelivat vain kirurgisten kasvonaamioiden vaikutuksia, tämä keskittyi kangasmaskeihin. Tulokset perustuvat 31 terveen 18–29 -vuotiaan aikuisen harjoitustuloksiin, jotka juoksivat juoksumatolla loppuun asti – toisella kangaspäällinen ja toisella ilman. Yhteensä 30 osallistujaa oli samaa mieltä siitä, että hengityssuojain heikensi maksimaalista suorituskykyä. Jotkut jopa sanoivat tuntevansa “klaustrofobiaa”, “tukehtumista” ja “pelkoa” kyvyttömyydestään “hengittää syvään”.

Asiantuntijat suosittelevat intensiteetin ja taajuuden vähentämistä

Harjoittelu kasvonaamion kanssa johtaa hengenahdistukseen ja klaustrofobiaan

Tutkijat sanoivat kuitenkin, että urheilullisista suusuojista saadut tulokset “eivät selitä täysin, kuinka maskin käyttäminen voisi suoraan heikentää sydän- ja verisuonitoimintaa”. Siksi he tulivat siihen johtopäätökseen, että “maskeihin liittyvä epämukavuus” johti suorituskyvyn heikkenemiseen. Tästä syystä he suosittelevat muuttamaan ja mukauttamaan harjoitusmuuttujia, kuten kasvojen peiton tiheyttä, voimakkuutta ja tyyppiä, vastaavasti. Tällä tavalla hengityssuojaimen mahdolliset vaikutukset urheiluun voidaan pitää rajoissa.

Asiantuntijat suosittelevat lenkkeilyn vähentämistä hengityssuojaimella

Tulokset kliinisestä tutkimuksesta julkaistiin verkossa British Journal of Sports Medicine (BJSM).

Previous Post
Rikkaruohot nurmikolla – miten hallita 10 yleisintä lajia
Next Post
Upeat joogaharjoitukset sinulle ja vauvallesi sävyttävät koko kehon