15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Korona kotitaloudessa – kuinka suuri on tartuntariski perheessä?

Äskettäinen tutkimus viittaa siihen, että ihmiset, joilla on korona kotona, tarttuvat nopeammin ja laajemmin kuin aiemmin raportoitiin. Vaikka monet olivat toivoneet, että COVID-19 häviää tähän mennessä, tänään on jonkin verran epävarmuutta siitä, milloin pandemia päättyy. Tutkijat havaitsivat, että hieman yli puolet eli 53 prosenttia ihmisistä, jotka asuvat jonkun kanssa, jolla on SARS-CoV-2-infektio, ovat tartunnan saaneet viruksella.

Kuinka nopeasti korona leviää kotitaloudessa??

nuori mies työskentelee kotona kannettavalla tietokoneella ja käyttää maskia kotona

Niistä, jotka saivat viruksen joltakin heidän kotitalouttaan, 75 prosenttia näistä infektioista tapahtui 5 päivän kuluessa siitä, kun ensimmäinen perheenjäsen sairastui. Sars-CoV-2 leviää niin aktiivisesti useissa yhteisöissä, että ihmiset voivat vahingossa päästää sen kotitalouteensa. Tutkijat tietävät jo, että jos joku tuo kotiin tällaisen infektion, noin 50 prosenttia kotitalouksista saa tartunnan. Nämä infektiot voivat myös ilmaantua hyvin nopeasti. Kaikkien kuukausien perheensä suojelemisen jälkeen kaikki tuntevat itsensä uupuneiksi. Haluat myös varmasti tavata muita perheenjäseniä ja sukulaisia. Valitettavasti koronavirus ei koskaan väsy. Se on säälimätön, joten se voi käyttää näitä tuttuja, läheisiä kontakteja laajentaakseen edelleen.

Lääkäri katsoo keuhkojen röntgenkuvausta nuorelle naiselle, jolla on covid 19

Pandemian alussa monet terveysasiantuntijat suosittelivat, että suunnitelmista tulisi luopua kokonaan. Koska ihmiset ovat kuitenkin kyllästyneet sosiaalisen vuorovaikutuksen puutteeseen, asiantuntijat siirtyvät sen sijaan vahingonvähentämismalliin. Joten tulevia lomia suunnitellessaan ihmisten tulee varmistaa, että heidän vieraansa ymmärtävät ja noudattavat kotitalouden varotoimia COVID-19-taudin varalta.

nainen, jolla on suojamaski ja kirjoitus, pysäyttää koronaviruksen kädessään

Esimerkiksi toiminta ulkona tai hyvin tuuletetussa tilassa voi vähentää tartuntariskiä. Lisäksi on suositeltavaa juhlia ulkona tai hyvin ilmastoiduissa huoneissa, joissa on rajoitettu määrä ihmisiä. Joten tartunta ihmisestä toiseen on yleisin tapa levittää COVID-19. Juhlapyhien ja perheiden kokoontumisen vuoksi on mahdollista, että lomakausi lisää leviämisriskiä.

Varotoimenpiteet

Vältä koronaa kotitaloudessa jouluna ja kommunikoi verkossa

Niinpä joulua voidaan jatkaa pandemian aikana. On kuitenkin edelleen tärkeää noudattaa kansanterveydellisiä ohjeita COVID-19-tartunnan vähentämiseksi. Tutkimukset Tämä tutkimus ovat osoittaneet, että asuminen sellaisen henkilön kanssa, jolla on korona kotona, lisää tartuntamahdollisuuksia yli 50 prosenttia. Monet COVID-19: n aiheuttamista ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä, mukaan lukien naamion käyttäminen ja fyysinen etäisyys, eivät ole pysyviä. Kun rokote on otettu käyttöön, ihmiset tulevat lähemmäksi entistä normaalia elämäänsä. Tällaisen asenteen pitäisi auttaa sinua pääsemään läpi ratkaisevan lomakauden.

Previous Post
5 ideaa ulkoalueelle – piristä kuistia
Next Post
7 yrttiä ja lääkekasveja, joita voit kasvattaa itse