15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sokerijuomat vaikuttavat kolesterolitasoon

Uusi tutkimus on osoittanut, että sokerijuomia juovilla aikuisilla on suurempi riski sairastua dyslipidemiaan. Tutkijat yhdistävät tämän korkeampaan epäterveellisten rasvojen ja LDL -kolesterolin tai triglyseridien pitoisuuteen. Liika kolesteroli lisää sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskiä, ​​jotka ovat kaksi johtavaa kuolinsyytä.

Vältä sokeripitoisia juomia?

sokeriset juomat vaarantavat sydämen terveyden

Tutkimuksen osallistujat ovat peräisin pitkäaikaisesta tutkimuksesta, jossa keskitytään löytämään yhteisiä sydänsairauksiin vaikuttavia tekijöitä. Tutkijat analysoivat tietoja lähes 6 000 eurooppalaisesta keski-ikäisestä tai vanhemmasta ihmisestä keskimäärin 12 vuoden aikana.

”Olimme erittäin kiinnostuneita siitä, kuinka erilaisten juomien kulutus voi vaikuttaa veren lipidimuutoksiin. Muut havainnointitutkimukset viittaavat siihen, että sokerijuomien suurempi kulutus liittyy suurempaan sydän- ja verisuonisairauksien riskiin. ”Tutkimuksen pääkirjailija Danielle Haslam sanoi..

mitata verenpainetta ja kolesterolia

Tutkijat tarkastelivat muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa kolesterolitasoon. Esimerkkejä näistä olivat lihavuus, yleinen ravitsemuksellinen laatu, liikunta, alkoholin kulutus ja lääkkeiden käyttö. He käyttivät kyselylomakkeita määrittääkseen, millaisia ​​sokerijuomia osallistujat söivät ja kuinka usein. He jakoivat juomat kahteen luokkaan: hiilihapotetut hedelmäjuomat, joissa on sokeria, ja vähäkaloriset ruokavaliojuomat, kuten keinotekoisesti makeutetut juomat, joissa on sokerin korvikkeita. Kaikilla osallistujilla oli hyvin samanlainen kalorien saanti. Juoman valinta (täyssokeri tai vähäkalorinen) oli tästä syystä tunnistettavin tekijä.

Sokeri voi olla haitallista terveydelle

jääkuutiot viilentävät lasin colalla kahvilassa

Niinpä tutkijat havaitsivat, että keski-ikäiset ja iäkkäät aikuiset, jotka nauttivat sokeripitoisia juomia päivittäin, olivat suuremmassa vaarassa kehittää epänormaaleja kolesteroli- ja triglyseriditasoja kuin ne, jotka harvoin nauttivat näitä juomia. Tutkijoiden mukaan sokerin saanti ja diabetes vaikuttavat suuresti kolesterolitasoon.

hiilihapotetun juoman pitäminen käsissä

Lisäksi metabolinen oireyhtymä on termi, joka yhdistää laajan valikoiman aiheita ja sisältää poikkeavuuksia kolesterolitasoissa, painossa ja diabeteksessa. Vuoksi tutkimus, Asiantuntijat suosittelevat Välimeren ruokavalion noudattamista, riittävästi liikuntaa ja kolesterolin mittaamista vähintään kerran vuodessa sydämen ja verisuoniston ylläpitämiseksi.

Previous Post
Pisteiden ruokavalio – Tämä siisti taulukko auttaa sinua laihduttamaan
Next Post
Suunnittele oma kalenteri – 12 hyödyllistä käsityöideaa seinälle ja pöydälle