15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ihmiset ja tietokoneet – tekoäly lääketieteessä

Ihmisten ja tietokoneiden yhteistyö lääketieteessä on jo pitkään ollut todellisuutta. Tekoälyn käyttö inhimillisen osaamisen tukemiseen on kuitenkin lisääntymässä. Näiden sovellusten mahdollisuuksia ja ihmisen ja tekoälyn väliseen vuorovaikutukseen liittyviä riskejä ei kuitenkaan ole vielä tutkittu perusteellisesti. Lisäksi usein ilmaistaan ​​pelko siitä, että tulevaisuudessa, heti kun tekoäly on riittävän laadukas, inhimillinen asiantuntemus on välttämätön. Tästä syystä lääkäreiden rooli voi heikentyä tulevaisuudessa.

Kilpailu ihmisten ja tietokoneiden välillä

ihmisen ja tietokoneen välinen yhteistyö robottina, joka esitetään raamatullisesti

Nämä pelot heijastuvat suosittuun kuvaukseen as "kilpailija" ihmisten ja tietokoneiden välillä. Kansainvälinen tutkimus on nyt osoittanut ihmisten ja tietokoneiden välisen yhteistyön valtavat mahdollisuudet. Tutkijat yrittävät nyt kumota tämän väitetyn kilpailun ajatuksen ja korostaa sen sijaan ihmisten ja teknologian kokemuksen yhdistelmän valtavia mahdollisuuksia. Tässä julkaistussa tutkimuksessa tarkastellaan lääkäreiden ja tekoälyn välistä vuorovaikutusta eri näkökulmista ja erilaisissa käytännön kannalta tärkeissä skenaarioissa. Kirjoittajat rajoittavat havaintonsa kuitenkin ihosyövän diagnosointiin. He kuitenkin korostavat, että tulokset voidaan siirtää myös muille lääketieteen aloille, joilla on tekoälyä.

futuristinen esitys ihmisestä ja tietokoneesta kokonaisuudessaan sekä tekoälystä

Tutkimuksen tekijöiden tekemässä kokeessa 302 tutkijaa ja / tai lääkäriä joutui arvioimaan dermatoskoopilla kuvia hyvän- ja pahanlaatuisista ihomuutoksista tekoälyn avulla ja ilman sitä. Ryhmä suoritti tietokoneistetun arvioinnin kolmella eri tavalla. Ensimmäisessä tapauksessa tekoäly osoitti tutkijalle kaikkien mahdollisten diagnoosien todennäköisyydet. Toisessa tapauksessa pahanlaatuisen muutoksen todennäköisyys ja kolmannessa tapauksessa valikoima samankaltaisia ​​kuvia, joilla oli tunnettuja diagnooseja. Tämä oli itse asiassa samanlainen kuin Googlen kuvahaku. Päätuloksena he havaitsivat, että tekoälyn kanssa työskentely paransi vain tutkijoiden diagnostista tarkkuutta ensimmäisessä tapauksessa. Tämä oli merkittävää, sillä oikeiden diagnoosien määrä kasvoi 13%. Toinen kokeilu osoitti, että tekoäly voi johtaa harhaan kaikki tilintarkastajat, myös tunnustetut asiantuntijat. Tämä tapahtuu, kun lähtö muuttuu virheellisten diagnoosien osoittamiseksi.

Näkökulmia lääketieteeseen

Lääkärit keskustelevat potilaiden diagnooseista sairaalamonitorin takana

Tutkimus viittaa siis siihen, että jonkinlainen luottamus tekoälyyn edellyttää sen hyödyntämistä. Tällä luottamuksella voi kuitenkin olla myös haittapuoli. Lisäksi tekoäly voisi vähentää lääkäreiden työmäärää ja parantaa laatua. Toisessa vaiheessa kirjoittajat osoittivat, että hyvä tekoäly voi suodattaa pois hyvänlaatuiset ihon muutokset telemedical -skenaariossa. Tämä voisi vähentää merkittävästi tapausten määrää, jotka ihmisen asiantuntijan on tutkittava.

pieni robotti pukeutunut sairaanhoitajaksi ruiskulla

Käyttämällä todellisia, tulevaisuuteen kerättyjä tietoja tutkijat osoittivat sitten, että jopa kokemattomat tutkijat voivat käyttää tekoälyä telemedical -diagnoosien tekemiseen asiantuntijatasolla. Viimeisessä kokeessa Tämä tutkimus Tutkijat osoittivat myös, että ihmiset voivat oppia käyttämään tietokoneella luotuja konsepteja diagnostisina osoittimina parantaakseen taitojaan tekoälystä riippumatta. Tulevaisuudessa ihmiset ja tietokoneet voivat täydentää toisiaan ja parantaa yhdessä potilaiden hoitoa. Siksi tieteen ja lääketieteen ei pitäisi enää keskittyä kilpailuun. Pikemminkin olisi keskityttävä osaamisen ja tekoälyn väliseen yhteistyöhön. Tekoälypohjaisia ​​lääketieteellisiä järjestelmiä ei pitäisi vain testata itsenäisinä sovelluksina vaan myös aina vuorovaikutuksessa tyypillisen käyttäjän kanssa.

Previous Post
Vesipyöräily – innovatiivinen idea Schiller Sportilta
Next Post
Pyyhelahja: Pyyhekakun ohjeet ja lisää inspiraatiota!