15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sisäkasvit hämärässä – 25 vihreää ja kukkivaa lajia

Luonnollisesti haluat nauttia sisätilojen kasvien luomisesta joka huoneessa. Vain harvoin jokainen huone on täynnä valoa, mikä rajoittaa sopivien kasvien valintaa. Tällaisia ​​alueita ovat yleensä eteinen, sisäänkäynti tai kylpyhuone.

huonekasvit pieni vaaleanvihreä peukalo aloittelijan vinkit hoitolaji

Olemme kuitenkin koonneet valikoiman huonekasveja, jotka tulevat hyvin toimeen vähällä valolla. Ja voit jopa valita yksinomaan vihreiden ja kukkivien kasvien välillä. Valitse heti oikea Sisäkasvit vähän valoa varten ja koristele pimeät ja ehkä tylsät huoneet luonnolla.

Vihreät huonekasvit vähäiseen valoon

huonekasvit vähän valoa kentia palmu houkutteleva trooppinen happi valkoinen istutus

Cantia -palmu on yksi vahvimmista palmulajeista. Sen lisäksi, että ne näyttävät upeilta ja helppohoitoisilta, ne tuottavat myös paljon happea, kun valoa on vähän. Tämä parantaa huoneilmapiiriä, mikä tekee niistä täydelliset kaikkiin talon huoneisiin. Se toimii upeasti pimeissä huoneissa ja vähän vettä. Se ei kuitenkaan siedä suoraa auringonvaloa ja kastellaan vain kohtalaisesti. Siksi on parempi antaa maaperän kuivua ennen seuraavaa kastelua eikä aloittaa kastelua. Yritä kuitenkin kastella niitä kerran viikossa. Kasvi edistää parempaa sisäilmaa ja sen lehdet vaimentavat melua.

Sisäkasvit vähäistä valoa varten – suutarin kämmen

huonekasvit pikku kevyt suutari palm beige kukkaruukku vinkkejä hoito aloittelijoille

Cobbler -kämmen on erittäin suosittu syystä. Se on erittäin helppohoitoinen, joten se sopii paitsi aloittelijoille myös huoneisiin, joissa on melko epämiellyttävät valaistusolosuhteet. Kuten kaikki muut kasvit ja huonekasvit, se menestyy parhaiten hämärässä ja paljon valoa, mutta se toimii hyvin myös pimeässä käytävässä. Et vain saa suoraa auringonvaloa. Pienelläkin vedellä sillä ei ole lainkaan ongelmia ja tuholaiset hyökkäävät siihen hyvin harvoin.

Kukkivat huonekasvit, jotka tarvitsevat enemmän tai vähemmän valoa

Nämä vähän vettä vaativat huonekasvit sopivat täydellisesti sisäpuutarhaan!

Suuret huonekasvit ovat kauniita ja myös helppohoitoisia!

Efeutute

huonekasvit pienelle valolle efeutute vihreät lehdet kuvio kiipeilykasvi

Nämä kauniit huonokuntoiset sisäkasvit ovat kiipeilykasveja, jotka sopivalla tuella voivat kasvaa sekä ylöspäin että sivulle. Kasvi, jolla on kauniit kuviolliset lehdet, on suojattava vedolta ja maaperä on pidettävä kosteana. Se voi kuitenkin selviytyä lyhyistä kuivuudesta.

Zamioculcas

huonekasvit vähän valoa zamioculcas helppohoitoinen idea kiiltävä blaetter huoneen suunnittelu

Viehättävä Zamioculcas, joka tunnetaan myös nimellä onnekas sulka, on yhtä helppo hoitaa. Nämä huonokuntoiset huonekasvit vaikuttavat kauniilla kiiltävillä lehdillään. Värisi voidaan määrittää sijainnin perusteella. Se kasvaa hitaammin varjossa, jossa lehdet saavat voimakkaan vihreän värin. Vaaleammalla paikalla tuet kasvin kasvua, jolloin lehdet saavat vaaleamman värin. Zamioculcas voi kukkia, mutta tämä on harvinaista. Jos lehtien yläpari putoaa odottamatta, tämä voi olla merkki liiallisesta kuivumisesta. Muuten kasvi on myös vaatimaton veden suhteen. Vältä kuitenkin veden kastumista.

Sisäkasvit vähän valoa varten – keulahamppu

huonekasvit pienelle kevyelle keulahamppuketjuille blaetter aavikkokasvi

Nämä huonon valon sisäkasvit ovat peräisin aavikosta, ja ne kestävät siksi pitkiä kuivia aikoja. 1960 -luvulla se oli suosittu huonekasvi, ja siksi sitä löytyi lähes jokaisesta taloudesta. Tämä tekee niistä niin suosittuja nykyään retro -sisustuksen suunnittelussa. Kasvi voi menestyä sekä vaaleissa että pimeissä huoneissa. Laitoksen ainoat olosuhteet ovat 12 asteen ja sitä korkeammat lämpötilat. Kasvin sauvat punotaan usein tehokkaasti.

Koristeellinen parsa

huonekasvit vähän kevyt koristeellinen parsa tarjous lehdet sarake

Vaikka nämä kauniit huonekasvit pärjäävät hyvin vähän valoa tummemmissa huoneissa, niille on annettava paikka ikkunan vieressä, jotta aurinko ei paista suoraan läpi. Tällaisia ​​ikkunoita löytyy pohjoiseen päin olevista huoneista. Lisäksi koriste -parsa rakastaa vettä erittäin paljon, ja siksi maaperä on aina pidettävä kosteana.

Vihreä lilja

huonekasvit pikku vaaleanvihreä lilja graeser raidat valkoiset herkät kukat

Vihreän liljan lehtien muoto muistuttaa ruohoa. Lehtiä on saatavana sekä vihreinä että valkoisina raidoina. Olipa pimeässä, vedolla tai kuivalla lämmitysilmalla, vihreät liljat huonekasveina vähäistä valoa varten voidaan sijoittaa minne tahansa ilman sinun tarvitse huolehtia niistä. Niitä on kuitenkin kasteltava säännöllisesti, vaikka ne voivat sietää myös lyhyitä kuivuuksia.

Philodendron

huonekasvit vähän kevyt filodendroni muoto jättää alkuperäisen vihreän luonnon deco

Nämä huonon valon sisäkasvit vaikuttavat myös mielenkiintoisen muotoisilla lehdillään. Filodendroni kasvaa nopeasti ja sitä voidaan käyttää kiipeilykasvina, mutta se tarvitsee sitten kiipeilyapua. Kasvi sietää pimeitä paikkoja erittäin hyvin, mutta lämmitetyissä tiloissa se tarvitsee säännöllistä kosteutta ruiskuttamalla sitä ja pitämällä maaperän kosteana, mutta välttäen veden.

Saniaiset

huonekasvit vähän valoa saniaisia ​​koristeluidea kosteus käytävän suunnittelu

Saniaiset ovat erityisen hyviä varjossa. Lisäksi ne kestävät kylmää, joten ne sopivat täydellisesti lämmittämättömiin tiloihin, kuten käytävään. Koska nämä huonekasvit rakastavat myös kosteutta valtavasti, kun valoa on vähän, ne voivat myös sisustaa kylpyhuoneen. Lämmitetyissä huoneissa on oltava riittävästi kosteutta lehdille.

Bobin hiukset

huonekasvit pienelle kevyelle bob -kampaukselle tarjous jättää aloittelijan idean

Bob -hiukset ovat klassikko, eikä niitä pitäisi puuttua missään kotitaloudessa. Tämän tyyppisessä hämärässä sisäkasvissa on pieniä lehtiä, jotka kasvavat herkillä varret. Bob -kampaukselle on ominaista se, että voit leikata sen säännöllisesti ja suunnitella siten minkä tahansa muodon.

Schefflera

huonekasvit vähän valoa schefflera kirkas tumma kuvio lehdet kiipeilykasvi

Schefflera on nopeasti kasvava kasvi, mikä tekee siitä erittäin suositun. Vaikka pimeä paikka ei ole mitenkään haitallinen, tämäntyyppinen huonekasvi kasvaa hitaammin siellä, kun valoa on vähän. Kompromissina voit valita ikkunan vieressä olevan paikan ilman suoraa auringonvaloa.

Kukkivat huonekasvit vähäiseen valoon – tyylikäs yksittäinen lehti

huonekasvit vähän vaalea yksilehtinen valkoinen kukka lehdet tummanvihreä jalo

Jos haluat rikastuttaa pimeitä huoneita hieman kukkimalla, sinulla on myös suuri valikoima huonekasveja vähäiseen valoon täällä. Tämä sisältää myös yksittäisen lehden mielenkiintoisilla valkoisilla kukilla. Nämä tulevat omilleen tumman vihreiden lehtien ansiosta. Lehdet kuitenkin vaalenevat nopeasti ja kuivuvat suorassa auringonvalossa. Koska yksittäinen lehti rakastaa kosteutta ja menestyy yhtä hyvin hämärässä, voit koristella pimeän kylpyhuoneen tällä kasvilla. Missä tahansa muussa huoneessa voit ajoittain suihkuttaa lehtiä vedellä.

Nuolen terä

huonekasvit pieni valo nuoli lehti suuret lehdet muotoinen kukka keltainen sipuli

Alokasia, kuten tätä mielenkiintoista kasvia kutsutaan myös, muistuttaa hyvin yksittäistä lehteä, kun se kukkii, vain sen, että sillä on kellertävä väri. Toinen ero on niiden lehdissä, jotka kasvavat suuriksi ja loistaviksi ja muistuttavat tavallaan norsun korvia. Koska nämä huonekasvit rakastavat myös kosteutta hämärässä, lehdet on ruiskutettava säännöllisesti.

Häpeä kukka

huonekasvit vähän kevyttä häpykukkaa punaisia ​​kukkia pöydän sisustusidea

Nämä sisäkasvit vaikuttavat kauniilla punaisilla kukilla, jotka antavat vähän valoa. Kasvi suosii paljon valoa ilman suoraa aurinkoa, mutta totuttuaan se voi menestyä myös pimeässä paikassa.

Siderasis fuscata

huonekasvit vähän valoa siderasis violetti kukka tunnelma sisustus

Toinen muunnelma huonekasveille vähän valoa varten, joka myös kukkii kauniisti, on tämä näyte. Kukat ovat pieniä ja violetteja, muistuttaen violetteja. Se on matala kasvi, joka ei aiheuta ongelmia edes tummemmissa paikoissa. Sama pätee kuitenkin myös tähän: mitä kirkkaampi, sitä parempi.

Flaming Käthchen

huonekasvit vähän valoa kalanchoe keltainen flaming kaethchen mehevä

Liekehtivä kissa tai Kalanchoe on saatavana eri väreissä ja vahvoina, jolloin sen alkuperäinen väri oli punainen. Näiden sisäkasvien viljely johti lisäväreihin, kuten oranssiin, keltaiseen, valkoiseen, vaaleanpunaiseen ja violettiin hämärässä. Koska se kuuluu mehevään perheeseen, se on siten vaatimaton ja täyttää huoneen unenomaisilla kukilla. On parasta kaataa vasta, kun maaperä on kuivunut hieman.

Vinca

huonekasvit vähän vaaleita vinca -kukkia violetti vaaleanpunainen lila haengepplant maanpeite

Jopa hämärässä olevissa Vinca -sisäkasveissa voit valita eri väreistä. Valitse viileä ja hyvin ilmastoitu paikka. Kasvi sopii erinomaisesti myös riippuvaksi kasveksi, koska sen versot voivat olla jopa kaksi metriä pitkiä. Käytä kirkkaita värejä pimeässä huoneessa!

Anthurium

huonekasvit pieni valo flamingo kukka punainen valkoinen koristele sisustus

Kokeile flamingokukkaa. Näiden huonekasvien heikon valon määrä vaikuttaa lehtien muotoon. Näin ollen enemmän valoa on jälleen parempi vaihtoehto. Kukilla on alkuperäinen muoto ja voimakas punainen tai valkoinen väri ja kukkivat pitkään. Kasvia, jota kutsutaan myös flamingokukiksi, on kasteltava säännöllisesti, koska se rakastaa kosteutta.

Sisäkasvit vähän valoa varten – kierrä hedelmiä

huonekasvit pienelle valolle kierre hedelmät kauniit kukat violetti valkoinen

Kierrehedelmien kukkien värit vaihtelevat valkoisesta tummansiniseen. Etsi pimeästä huoneesta mahdollisimman vaalea paikka, jotta kukat voivat kehittyä. Muuten näitä huonekasveja on helppo hoitaa, kun valoa on vähän.

Butt -lanka

huonekasvit pieni kevyt maissintähtäyskuvio jättää helpot hoitovinkit

Cob -lanka muodostaa myös kauniita kukkia. Ne syntyvät yleensä loppukesällä ja kehittyvät sitten syömättömiksi ja jopa myrkyllisiksi marjoiksi. Mutta myös muina aikoina huonekasvit ovat erittäin houkuttelevia vähäiseen valoon kauniisti kuvioitujen lehtien ansiosta.

Värillinen nokkonen

huonekasvit pienille vaaleille nokkosille lehdille punainen vihreä keltainen vaaleanpunainen

Tämäntyyppinen huonekasvinen huonekasvi ei muodosta kukkia, mutta on yhtä vaikuttava kauniilla lehdillään, jotka ovat väriltään hyvin lähellä kukkaa. Huone voi olla hieman pimeämpi, mutta ainakin varaa kasville paikka ikkunan vieressä, jota keskipäivän aurinko ei valaise. Ne takaavat erityisen kauniit värit.Kastelu tapahtuu noin kerran viikossa sukeltamalla.

muratti

sisäkasvit-vähän-kevyt-muratti

Ivy on yksi kuuluisimmista kiipeilykasveista, ja luonnossa se tulee usein maanpeitteeksi tai kasvaa puiden rungoilla ja seinillä. Sitä on satoja lajikkeita, ja sitä kasvatetaan usein ulkona Euroopassa. Sisäkulttuurille on erityisen koristeellisia kasveja, joilla on kauniita lehtimuotoja, kokoja ja värejä. Ivy voidaan yleensä nähdä kiipeilykasvina, mutta sitä viljellään nyt hyvin erilaisissa lajikkeissa. Vihreät lehdet pitävät puolivarjoisista tai varjoisista paikoista, kun taas kirjavalehtiset lajikkeet tarvitsevat hieman enemmän valoa. Mitä tummempi paikka, sitä maltillisemmin kasvi kastellaan. Huoneen lämpötila 18-20 astetta on optimaalinen kasveille ja lokakuusta helmikuuhun se voi olla 10 astetta.

Efauaralie

huonekasvit-vähän-kevyt-Efauaralie

Muratti alia on itse asiassa noin risteys huoneen aralia ja muratti. Sen lehdet ovat muodoltaan hyvin samanlaisia ​​kuin huoneen aralian lehdet, mutta pienemmät ja kovemmat kuin muratti. Kasvin versot ovat todella pitkiä ja tarvitsevat tukea. Se toimii hyvin osittain varjostetuissa paikoissa, mutta ei ehdottomasti auringossa. Kirkkaat lajikkeet tarvitsevat hieman enemmän valoa ja lämpöä kuin vihreät. Kesällä kasvi voi menestyä myös parvekkeella, koska se ei ole erityisen herkkä lämpötilalle.

Zimmeraralie

sisäkasvit-vähän-kevyt-sisä-aralia

Sisäaralia on yksinkertaisesti täydellinen kasvi portaikkoihin tai eteisiin, jotka ovat varjoisia ja viileitä kesällä. Se on myös erittäin helppo hoitaa, näyttää erittäin koristeelliselta ja saavuttaa upean koon muutamassa vuodessa. Vanhemmat kasvit kukkivat ja voivat jopa tuottaa pieniä mustia marjoja. Sisäaralia voi sietää kaiken valosta varjoisaan, ei vain kirkkaaseen keskipäivän aurinkoon kesällä. Se viihtyy ympäri vuoden huoneessa ja kesällä – mieluiten ulkona.

Maidenhair saniainen

huonekasvit-pieni-kevyt-neitsyt-saniainen

Neitsyt -saniaiselle on ominaista sen tyypillinen lehtien ja vahan muoto. Hän pitää osittain varjostetuista varjoisista paikoista, normaalista 22 asteen huonelämpötilasta ja hieman korkeammasta 60%: n kosteudesta. Siksi siitä tulee erittäin suosittu kylpyhuoneen laitoksena. Silti veden vuotamista tulisi välttää.

Lohikäärmepuu (Dracena)

huonekasvit-vähän-valo-Dracena

Lohikäärmepuussa ei todellakaan ole kyse puusta sen todellisessa merkityksessä. Siinä on itse asiassa palmumainen, puinen runko. Kasvi tulee loistavasti toimeen myös vähällä valolla ja sitä on kasteltava kohtuullisesti. Vain yksi erityinen lajike – vihreä Kanarian lohikäärmepuu – vaatii hieman enemmän valoa.

Cantia -palmu (Howea forsteriana)

sisäkasvit-vähän-kevyt-cantia palm

Previous Post
Optimistinen ajattelu on tärkeä tekijä paremman unen saavuttamisessa
Next Post
Joulupallot täyttävät alkuperäiset DIY -joulukoristeet