15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nykyiset COVID-19-kuolemat ovat miehiä korkeampia kuin naiset

Miksi nykyiset kuolemat ja vakavat COVID-19-oireet ovat miehillä enemmän kuin naisilla iästä riippumatta? Tiede yrittää tuoda esiin joitain merkittäviä biologisia eroja sukupuolten välillä tässä suhteessa. Tulokset ympäri maailmaa osoittavat, että miehillä on vakavampia komplikaatioita ja suurempi kuolleisuus, joka liittyy virukseen kuin naiset. Tämä tapahtuu, vaikka molemmat sukupuolet ovat tartunnan saaneet vastaavalla nopeudella.

Nykyiset kuolemat ja hormonaaliset erot

tyhjä sairaalasänky kuolleen potilaan jälkeen, jolla on covid 19 -tilastot

Ero kuolleisuudessa voi johtua käyttäytymisestä tai biologisista syistä. Joskus miehillä on korkeampi ACE2 -reseptoripitoisuus soluissa. Näitä löytyy keuhkojen hengitysteiden pinnalta ja ne osoittautuvat hengitystievirusten, kuten COVID-19: n, saapumispaikaksi. Lisäksi testosteroni, joka kuuluu mieshormonien luokkaan, jota kutsutaan androgeeneiksi, säätelee entsyymin aktivoitumista. Tällä on ratkaiseva rooli SARS-CoV-2-viruksen valmistelussa solujen sisäänpääsyä varten. Tutkimukset viittaavat siihen, että TMPRSS2 -entsyymi (transmembraaniproteaasi, seriini 2) lisää virusta. Tämä tapahtuu kuitenkin ennen kuin koronavirus sitoutuu ACE2 -reseptoriin, mikä helpottaa sen pääsyä kehoon.

naisten hormonit estrogeenia korkeammat kuin miehillä tekijät nykyisiin koronaviruskuolemiin

Lisäksi estrogeeni estää ACE2 -reseptoreita. Tämä androgeenien ja estrogeenien vaikutusten yhdistelmä voi osittain aiheuttaa biologisen haitan miehille COVID-19-taistelussa. Toisin sanoen korkeammat testosteronitasot ja alemmat estrogeenitasot miehillä voivat johtaa vakavampiin virusinfektioihin. Yhdistettynä miesten sydänsairauksien, korkean verenpaineen ja diabeteksen esiintymistiheyteen sekä haitalliseen käyttäytymiseen, kuten tupakointiin ja alkoholin käyttöön, COVID-19-numerot näyttävät hirveiltä. Tautien torjunnan ja ennaltaehkäisyn keskusten mukaan 41 maassa 47 maasta enemmän miehiä kuin naisia ​​on kuollut COVID-19-tautiin. Joten nykyisten kuolleiden määrä on noin 2,4 kertaa suurempi miehillä, joilla on COVID-19, kuin naisilla.

Testosteronin, estrogeenin ja tulehduksen rooli

mies ja nainen suojamaskeilla covid 19 -pandemian aikana

Tutkijat ovat vuosien ajan tutkineet sukupuolihormonien roolia hengityselinsairauksien tuloksissa. He tietävät, että naissukupuolihormoni, estrogeeni, laukaisee immuunisolujen hyökkäyksen ja tulehdusmerkit keuhkoihin. Nämä auttavat torjumaan tunkeutuvia bakteereja ja hengityselinten viruksia, kuten influenssaa tai SARS-CoV-2: ta. Miehillä on yleensä alhainen estrogeenipitoisuus. Tämä tarkoittaa, että he eivät saa akuutin tulehduksen kärkeä, mikä asettaa heille suuremman riskin tällaisille infektioille. Valitettavasti miehiä tai naisia ​​ei ole suojattu mahdollisilta COVID-19-komplikaatioilta. Vaikeissa tapauksissa potilaille voi kehittyä kuolemaan johtava keuhkokuume tai vaikea tulehdusreaktio siihen. Tätä kutsutaan sytokiinimyrskyksi. Immuunijärjestelmä reagoi ylireagoimalla uuteen koronavirukseen. Liiallinen tulehdus potilaan kehossa voi sitten aiheuttaa pysyviä ja joskus kuolemaan johtavia vaurioita sydämelle, keuhkoille ja muille elimille.

Sairaanhoitaja rauhoittaa epätoivoista kirurgiaa leikkauksen jälkeen sairaalassa, jossa on suusuoja

Tutkijat yrittävät selvittää, voivatko lääkehoidot tehokkaasti hoitaa koronavirukseen liittyvää keuhkokuumetta. He tekevät tämän kohdistamalla tulehdukseen vaarantamatta potilaan immuniteettia virukselle. Siellä on myös käynnissä olevat opinnot ympäri maailmaa tutkimalla, voisiko testosteroni- tai estrogeenihoito vähentää nykyisiä kuolemia miehillä, joilla on COVID-19-infektio. Näiden hoitojen käyttöä COVID-19-tautiin ei kuitenkaan ole vielä täysin ymmärretty, eikä laaja käyttö ole sallittua. Parhaan suojan saamiseksi miesten on ymmärrettävä ja hallittava ainutlaatuiset riskinsä COVID-19-tautiin. Tämä pätee, vaikka heille annettaisiin tehokas rokote. Tutkimukset osoittavat myös, että estrogeeni voi muuttaa rokotteen vastetta muihin hengityselinsairauksiin, kuten influenssaan. Näiden avulla naiset kehittävät todennäköisesti paremman immuniteetin. On mahdollista, että samanlainen ilmiö voi ilmetä vastauksena COVID-19-rokotteeseen. Tämä jää kuitenkin nähtäväksi.

Previous Post
Marmori-, muovi- tai puuleikkuulauta terveelliseen elämään
Next Post
Työskentely lasten kanssa: 14 puuntyöstöideaa ja yksinkertaisia ​​ohjeita