15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Syö kaki ja hyödynnä kakihedelmien monista eduista

Jos pidät terveellisestä syömisestä, voit syödä kaki ja lisätä sen avulla ravitsevaa välipalaa päivittäiseen ruokalistaasi. Hakihedelmät ovat sekä vähäkalorisia että runsaasti kuituja. Tämä tekee niistä loistavan valinnan painonhallintaan. Oranssi hedelmä sisältää antioksidantteja ja ravinteita, mukaan lukien A- ja C -vitamiinit, ja se on täydellinen tasapainoiseen ruokavalioon terveellisen laihtumisen kannalta.

Kuinka voit syödä kaki?

kaksi kaki -hedelmäpuuta oranssin sävyisinä

Persimoneja on kasvatettu Kiinassa ja Japanissa 2000 vuoden ajan. Maailmassa on satoja kantoja, mutta niitä on löydetty Euroopassa vasta 1800 -luvun lopulla. Yleensä kaupoissa on vain kahta tyyppiä: Fuyu ja Hachiya. Fuyut eivät ole supistavia, mikä tarkoittaa, että ne ovat makeampia ja voidaan syödä tuoreina. Katkeran makuista hachiya käytetään yleisemmin ruoanlaitossa. Ne imevät kosteuden suusta, mikä ei ole kovin miellyttävää. Happamuus katoaa hedelmän kypsyessä, mutta ei kokonaan. Kaikista eduista, joita nämä värikkäät, hieman epätavalliset hedelmät tuovat, voi olla, että niiden suhteellinen hämärtyminen tekee niistä entistä arvokkaamman lisäyksen päivittäiseen ruokavalioon.

yhdistelmä erilaisia ​​hedelmiä ja vihanneksia valmistettavaksi pannulle

Hedelmien pääkausi on pääsääntöisesti syyskuusta joulukuuhun ja sopii hyvin makeiden ja suolaisten ruokien kanssa. Tämä tarjoaa ravitsevan vaihtoehdon ihmisille, jotka voivat olla kyllästyneitä jokapäiväisiin hedelmiin, kuten omenoihin, appelsiineihin tai banaaneihin. Niillä on erilaiset ravintoprofiilit ja bioaktiiviset aineet, ja olisi tylsää syödä samaa hedelmää yhä uudelleen. Kun kokeilet uusia hedelmiä ja vihanneksia, muuttuu jännittävämmäksi ja paljon helpommaksi noudattaa ruokavaliosuositusta. Nämä syksyn oranssit hedelmät putoavat jonnekin luumun ja persikan väliin. Joten nämä muistuttavat yleensä tammenterhon muotoisia tomaatteja ja ovat tunnettuja makeasta maustaan. Näin on kuitenkin silloin, kun hedelmät ovat täysin kypsiä. Voit yleensä syödä kakiä napostellen sitä välipalana, lisäämällä sen salaatteihin tai jopa leipää.

Kakihedelmien hyödyt

Syö vähäkalorista kaki ja nauti ruokavalion terveydellisistä eduista

Kaki sisältää voimakkaan sekoituksen vitamiineja ja kivennäisaineita pienessä annoksessa. Kun syö kaki, saat muun muassa 6 grammaa kuitua ja 55% suositellusta A-vitamiinin päiväannoksesta. Tämä on karotenoidi -antioksidantti, joka on yhdistetty pienempään sydänsairauksien riskiin. Ne sisältävät myös flavonoidisia antioksidantteja. Nämä parantavat sydämen terveyttä ja alentavat verenpainetta, tulehdusta ja torjuvat huonoa LDL -kolesterolia. Yksi hedelmä sisältää myös yli 20% suositellusta C -vitamiinin päivittäisestä saannista. Tämän vitamiinin on osoitettu vähentävän tulehdusta ja sillä on muita terveydellisiä etuja antioksidanttisten ominaisuuksiensa vuoksi.

Nainen laittaa kakipaloja kuivurista valmistelemaan kuivumaan

On tärkeää yhdistää kaki oikeantyyppisiin elintarvikkeisiin saadakseen kaiken irti ravitsemuksellisista eduistaan. Kun syöt kaki ja yhdistät sen muihin elintarvikkeisiin, tiettyjen ravintoaineiden imeytyminen paranee. Kypsyydestä riippuen kaki sopii myös jogurtin tai kaurapuuron kanssa. Pakasteiden lisääminen smoothieihin lisää reseptin ravinteita. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden nauttia hedelmistä, vaikka ne ovat hieman sesongin ulkopuolella. Kuivatut kaki, jonka voit valmistaa kuivaimessa tai ostaa verkossa, tekevät myös terveellistä välipalaa. Ne toimivat myös hyvin kotitekoisen leivän tai muffinsien ainesosana.

Previous Post
Marmori-, muovi- tai puuleikkuulauta terveelliseen elämään
Next Post
Työskentely lasten kanssa: 14 puuntyöstöideaa ja yksinkertaisia ​​ohjeita